Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 147
  • 919
  •   1
Отговори
# 525
Честита да е новата година!
Здрави деца и спокойни майки!
Като си спомня миналата година по това време каква треска ме тресеше, направо ми е смешно към днешна дата.
Вчера детето отново заяви в непринуден разговор, колко му харесва училището и език. Да не очаква човек Simple Smile
За първи път от необозримо време изкарахме ваканция без огромни домашни.
Кара борд 8 дни от сутрин до вечер. Няма такова удоволствие. Сам четеше вечерно време книгата на немски за да успее да се справи и с нея навреме.
Класното по БЕЛ мина преди ваканцията.
Сега остават другите две за които изобщо не се е стресирал. Има някава програма за преговор, която си е лично негова.
Помоли ме да го запишем на курс по борд за напреднали, та следващите не знам колко недели са заети. Обеща, че ще учи в петъй след училище, пък да видим. Това е денят в които за момента излизат с деца от класа да се мотатя.
В училището е адска жега и все по тениска се носи, надявам се тази сутрин да не тръгнал само по нея Simple Smile че аз излизам по-рано.

# 526
.......
 Сам четеше вечерно време книгата на немски за да успее да се справи и с нея навреме.
Класното по БЕЛ мина преди ваканцията.
Сега остават другите две за които изобщо не се е стресирал. Има някава програма за преговор, която си е лично негова.
......
Може ли име на книгата или линк, и също така дали от тази година учите немски или си го знае от предни класове?
Моята щерка от тази година го учи и е голям тормоз с ученето на думите, за разлика от успеха й с граматиката.
Чете книги на английски, та се чудих дали някоя книга на немски с лексика за начинаещи няма да помогне.

# 527
zk_avram oт тази година.
Ще я снима довечера, но е от тези учебните - глава и след нея упражнения, после друга глава и пак упражнения.
Като я загледах ми се стори че нивото е А2-Б1, но не съм сигурна.

# 528
  • на последния етаж
Може би тук е по-правилното място да попитам колко пари седмично давате за джобни на децата. Аз в началото на годината започнах с 25лв, след това 30лв, сега вече смятам да ги увелича на 50лв, много е поскъпнало всичко. Confused

# 529
Може би тук е по-правилното място да попитам колко пари седмично давате за джобни на децата. Аз в началото на годината започнах с 25лв, след това 30лв, сега вече смятам да ги увелича на 50лв, много е поскъпнало всичко. Confused
Вижда се колко съм работна днес Simple Smile
По 50 лева всеки понеделник.
Като с тях си плаща и фитнеса.
Сега някаква вакса за коса е поръчал за една торба пари.
Карта за влека си плати миналата седмица като се качи на Витоша и т.н.

# 530
  • Sofia
Ние не даваме точна сума. Питаме го периодично има ли нужда или той си казва. Харчи само за някакво ядене в училище, тъй като няма възможност да обядва вкъщи преди да тръгне. Често баба му дава пари и не знаем колко точно харчи.
Нашият не чете на български, представям си да го накарам да чете на английски или немски Simple Smile Мъчили сме го с някакви книжи на немски де, ама примерно по една тънка на година Simple Smile
Чакаме класно по БЕЛ тези дни. Донесе една четворка по физика от контролно, за което беше учил многооо. Голямо учене ще да е било. Мина олимпиадата по география, отива на областен кръг.

# 531
От къде да намеря олимпиади по БЕЛ от последните години?  Без значение общински или областен кръг.
По въпроса за парите - 25 лв.джобни, отделно давам, когато се налага за кино, излизане с приятелки, фитнес.

# 532
  • София
За джобните: Има карта на Revolut, качена на телефона му. Периодично зареждам пари в нея. ПОС устройство има дори на скарата до училището. Няма определена сума. Не е разточителен, защото се старае да спазва някакъв хранителен режим.

# 533
Има осигурен обяд, но не му е достатъчен. Бюджета му е 50 лв на седмица. За събота и неделя, ако излиза, давам допълнително между 30 и 50 лв. Има и кредитна карта, но знае, че му е само за "умиране"

# 534
  • София
И моят е с револют - пускам по 30 лв на седмица там. За фризьор, кино, спорт  - давам допълнително.

# 535
И моят е с револют - пускам по 30 лв на седмица там. За фризьор, кино, спорт  - давам допълнително.
И ние толкоз. Последното увеличение на седмичните и беше преди година, когато и аз получих последно повишение на заплатата. Simple Smile

# 536
  • София
Ние им даваме по 150 лв на месец. Като за някои неща даваме и допълнително. На каките не им стигат, Елена си спестява.

# 537
Ние й даваме по 10 лв/ден

# 538
МОН: Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни по семейни причини

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/mon-uchenicite-shte-mogat- … -prichini-2372175

Доживях в този живот нещо смислено да излезе от МОН, най-накрая ще мога да си пусна нормална отпуска в учебно време. 15 години вече (двама ученика) се моля за тези 5 дни пред директорите, че да успеем да отидем някъде.

Нямам търпение да излезе "Наредба".

# 539
  • Сливен
За около15 г. досег с образователната система никога не ми е пречел броят на  дните за отсъствие по семейни причини. Ядосвала съм се на съдържанието на учебниците, лошото структуриране на уроците, използване на думи,  с които и дългогодишен член на БАН би могъл да се затрудни, незаинтересовани учители, такива, чието поведение се затруднявам да обясня на децата, неприветливите стаи в училище, липсата на условия за практически упражнения, липсата дори на физкултурен салон... уви, мога още много да изброя. Жалко е, че тази промяна им е в "центъра на фокуса", за мен това показва безсилие и абдикиране от желанието в центъра на всички усилия да бъде възпитанието на знаещи и можещи деца. Не мога да приема тази промяна за успех...

Общи условия

Активация на акаунт