Осмокласници - 2023/2024 - Тема 2

• 63 081
  • 919
  •   1
Отговори
# 240
Ох, надявам се, че вече в гимназията се отървахме от вайбър групите.

В седми клас вече ми дойде твърде много актуалните теми за някой от родителите. Считам че, децата са достатъчно големи да могат да се организират, да си намерят домашното и да информират учителя когато са болни.

# 241
Вайбър групи имаме само с родителите. На родителската среща на каката класната категорично каза, че няма да имаме такава с нея, а тя ще има с децата. Всичко през Школо. Иначе ни даде телефонния си номер да го имаме за всеки случай ако се наложи нещо.
С малкия имаме група във Фейсбук, направена лично от класната и ако има нещо тя пише там. Имаме и вайбър  група (че и фейсбук група, която рядко се ползва) на родителите, където се обсъждат домашните, но все пак са малки още (2 клас).

# 242

В седми клас вече ми дойде твърде много актуалните теми за някой от родителите. Считам че, децата са достатъчно големи да могат да се организират, да си намерят домашното и да информират учителя когато са болни.
Абсолютно съгласна с изключение на последното "когато са болни". Това е отговорност и задъжение на родителя Hands V (непълнолетни са все пак, а някои и още малолетни)

# 243

Абсолютно съгласна с изключение на последното "когато са болни". Това е отговорност и задъжение на родителя Hands V (непълнолетни са все пак, а някои и още малолетни)

Е, нали все пак ще занесе бележка или ще издадат електронна.
Колкото до изречението: Госпожо болен съм и днес няма да съм на училище - дали ще го пусне той или аз не виждам никаква разлика.

# 244
  • София
А, точно, какво пък им пречат вайбър писанията па на МОН?

Някой питаше за втората родителска- понеже първата беше на всички класове заедно, само за добре дошли.. Та на втората минаха всички учители, всички си казаха кога са им консултациите и че можем да им пишем в Школо, някои казаха за материала и евентуално какви тетрадки биха им били по-удобни.
Почти всеки каза добра дума за децата. Харесаха ми и класният и учителите, пупу.
Относно бележките класният ни каза, че ако не може електронна да дадем хартиена бележка.
Аз не виждам драмата да не може - нали ако отсъства по лични причини пак класният ще го извини.., какво пречи, ако има основание на хартиена бележка, да направи същото.

Щерка ми е 12 клас и класната много трудно преживява всяко отсъствие на дете - иска веднага да и се пише, каже, детската градина, общо взето. Сега има драма и с електронните бележки, ако нямала електронна, не можела да извини. Е как едната гимназия може, другата не може.

За помощта - на мен ми звъннаха да ми кажат, че може би ноември ще получа помощта, понеже нямат още информация за записаните деца от училището, Школо или там, от където трябва да дойде (при нас не издават бележки).

# 245
Аз се надявам поне в моята работа да ми забранят комуникацията и по Вайбър, защото е удобство, пък за ученичката, все ще го преживея, все пак е голяма.

# 246
Аз се надявам поне в моята работа да ми забранят комуникацията и по Вайбър, защото е удобство, пък за ученичката, все ще го преживея, все пак е голяма.
Нямам идея какво работиш, но при нас всеки клиент реши, че социалната комуникация е вече официална. Получавам разни заявки и информация по Вайбър, WhatsApp или месинджър. Всеки пише където му падне и после като лудите издирвам някаква комуникация.
Пример: Питал ме нещо на месинджър в 10 часа вечерта....нали светя в зелено що да чака. Отговорила съм му какво трябва да изпрати. Метнал ги на WhatsApp, щото той самият може би там ги е получил.
На следващият ден след обяд ми пуска мейл: Какво става?

# 247
Училището отговаря за децата в учебно време. Ние трябва да ги информираме по проследим документално начин, че детето няма да е там и ние знаем защо.
Докато нямахме електронен дневник ми е звъняла класната с "Детето не е на училище, какво става...", ами повръщаше и не успях да звънна преди часа, чахам междучасие... но учителката се беше притеснила. Да, бяха малки, но...
Свикнала съм от батковците, че на малкия класната искаше съобщение в Школо в деня на отсъствие (преди часовете), че е болен, а после подпис на гърба на бележката. За големия в АК до 9:30 трябваше да се обадя в администрацията, като това трябваше да е всеки ден или да кажа според лекаря до кога... (даже в правилника го пишеше). При разболяване в училище са ми звънели да ме питат дали разрешавам да си тръгне сам, а с какъв транспорт ще се прибере и т.н. и кога ще мога да го водя на лекар (температура над 39 вдигната в рамките на 1 учебен час).
Детето може да се обади, но и на нас няма да ни се претоарят пръстите да напишем едно съобщение в Школо Hands V

А, точно, какво пък им пречат вайбър писанията па на МОН?
Проследимост Simple Smile
В Школо като си го написал - стои. На Вайбър има изтриване и е мноооого сложно да се издири (официално, документално) кой какво писал и кога... Това, че ние така добронамерено си разсъждаваме, не значи, че някой подпийнал и/или афектиран и/или просто гадняр няма да тормози учителя в някакво неудобно време... После ще го изтрие и ако учителя не си го е снимал... замина си в пространството. Не че е доказателство скрийн шота...

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 11:40 от peneva_a

# 248
  • Пловдив

... Това, че ние така добронамерено си разсъждаваме, не значи, че някой подпийнал и/или афектиран и/или просто гадняр няма да тормози учителя в някакво неудобно време... После ще го изтрие и ако учителя не си го е снимал... замина си в пространството. Не че е доказателство скрийн шота...
... или, бях го писала тук (в шестокласната, когато осмокласниците ни бяха в 6 клас) -
Добронамерената учителка по БЕЛ на наборката (не й е класна) ми звъни в неделя в 20:30 (тъкмо гледаме Забраненото шоу на Рачков). Като й виждам изписано името, веднага уреждам пълна тишина, мютвам телевизора и вдигам. Така и така, сега проверявам контролното на (името) много съм разочарована, пиша и двойка, защо така, обърнете внимание, елементарни грешки... Съгласявам се с всичко!
Вечерта продължава.
Joy
Въпреки подобни разговори съм на мнение, че това да си имаме телефоните или да си пишем с учителите по-често е от полза, отколкото да вреди.
Hands V

# 249
  • Sofia
При нас досега беше доста хлабаво. Изобщо не съм звъняла на никого да предупреждавам, че няма да е на училище, нито пък класният някога ме е търсил да ме пита. Дори, когато е отсъствал, често не са му писали отсъствия, май само една учителка беше стриктна. Имало е отделни дни, в които не съм пращала и извинителни бележки, не знам дали е имал отсъствия, които някой е извинявал или изобщо не са му писали. А в края на учебната година, когато предстоеше НВО, всеки ходеше, когато реши и не знам да са писали отсъствия изобщо, какво остава да пращам бележки.  Друга приятелка ми казваше, че са им търсили бележки за този период.

Да кажа, че съм много доволна от сина ми от всички входни нива, които вече приключиха. Само на химията е драматично, но не съм и очаквала друго. Трети е в класа, така ми дава Школо. На Школо още не мога да се нарадвам, защото досега в старото училище не сме го ползвали, а аз много си падам от статистики. Имах известни притеснения, че другите деца ще са по-напред от него по разказвателните предмети и ще се усети разлика, но се оказа, че не е така.

# 250
Само да уточним кои са "разказвателните" предмети Smiling Imp
Надявам се, че като родител на дете в НПМГ, не вклювате там и природните науки, които нямат нищичко "разказвателно" Hands V

Аз освен История и Философия (даже второто ми е под въпрос) друго "разказвателно" не се сещам... Даже Географията, която учат в момента е по-скоро "науки за земята" (климат, структура на земята...).

# 251
  • Sofia
Еее, моя грешка:) Обикновено не използвам тази дума. Всички науки без география имах предвид, защото се предполагаше, че по нея няма да има проблеми. Очаквах проблеми по другите предмети, но слава богу, се оказа, че не му е зле подготовката досега.

# 252
На първата родителска среща, класната направи списък с тел. номера на родителите и после създаде Вайбър група. Дотук, се пише само за организационни въпроси.

# 253
Аз ли нещо съм смотана? Точно днес исках да пиша в школо на класната, че наборът е болен, да не го чака до края на седмицата, но през приложението на телефона изобщо не ми дава такава възможност, а да се логвам на компютър през деня не мога.
Иначе донякъде подкрепям инициативата на МОН. Комуникацията с учителите трябва да е само през официалните канали и само в писмен вид.

# 254
Аз съм писала от браузъра на телефона - става. Приложение нещо не ми се ще да свалям...

Общи условия

Активация на акаунт