Гестационен диабет - тема 5

• 31 893
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Момичета , някоя има ли си представа какви сте границите на захарта ори бременни . Един лекар ми казва , ме от 3-5,6 друг лекар казва ме трябва да е над 4 . Имам проблем със сутрешната захар някъде около 3.8-4,4. През деня ако направя по дълъг интервал (4-5 часа) без хранене стига около 3,5 . Лекарите казват ме е нормално , но аз се тревожа . Някой сблъсквал ли се е с такова нещо . В 33 седмица съм и съм на ръба вече , рева всеки ден

# 376
Момичета , някоя има ли си представа какви сте границите на захарта ори бременни . Един лекар ми казва , ме от 3-5,6 друг лекар казва ме трябва да е над 4 . Имам проблем със сутрешната захар някъде около 3.8-4,4. През деня ако направя по дълъг интервал (4-5 часа) без хранене стига около 3,5 . Лекарите казват ме е нормално , но аз се тревожа . Някой сблъсквал ли се е с такова нещо . В 33 седмица съм и съм на ръба вече , рева всеки ден
Е защо да ревеш … Просто не прави такива паузи. Имай винаги под ръка - ядки, зеленчук или друго. На 3 часа е хубаво да хапнеш нещо.

# 377
Кръвна захар около 4 сутринта е супер. От 5.1 нагоре е проблем и 1ч след хранене (по спомен) над 7. На всеки 3ч нещо трябва да се хапва. Малко да е, но трябва да има нещо.

# 378
  • София
Мен едното ми искаше да не пада под 4.5 КЗ.

# 379
Е защо да ревеш … Просто не прави такива паузи. Имай винаги под ръка - ядки, зеленчук или друго. На 3 часа е хубаво да хапнеш нещо.

Както съм написала имам проблем със сутрешната основно . Сутрин е 3.8 затова питам за долна граница колко е допустимо

# 380

Това е от книгата Real food for gestational diabetes. 60mg/dl според гугъл е 3.3mmol.

# 381

Това е от американската книга Real food for gestational diabetes. 60mg/dl според гугъл е 3.3mmol.
м
Много благодаря значи все пак влизам в нормите

# 382

Това е от американската книга Real food for gestational diabetes. 60mg/dl според гугъл е 3.3mmol.
м
Много благодаря значи все пак влизам в нормите

Идеална Ви е кръвната захар според мен. Дават и граници за бременни без гестационен. Ето това пише, може да му е полезно на някой в темата. Тъпото е,че там са с други мерни единици...

# 383
Др Нашар в Токуда ми каза, че повече я притеснява ниската кръвна захар , от колкото високата. Аз сутрин поддържах 5,6-5,8 и ендо и гинеколог бяха ок с това. За минимална не знам, но говорете с ендокринолога и обсъдете. На мен ми бяха казали на 2,5-3 часа хапване по малко, без фастинг( дълъг глад и вечер)

# 384
Др Нашар в Токуда ми каза, че повече я притеснява ниската кръвна захар , от колкото високата. Аз сутрин поддържах 5,6-5,8 и ендо и гинеколог бяха ок с това. За минимална не знам, но говорете с ендокринолога и обсъдете. На мен ми бяха казали на 2,5-3 часа хапване по малко, без фастинг( дълъг глад и вечер)
През деня хапвам , но през ноща няма как да ям на 2 часа

# 385
През деня хапвам , но през ноща няма как да ям на 2 часа
Вечер да не гладувате повече от 12 часа. Ако има повече време между вечеря и сън , пак да хапнете. Аз лично не съм наясно с нискат захар. Четете чужди сайтове и говорете с ендокринолози.

Това, което видях на бързо е - захарта да е над 3,9 . Причини - малко храна, малко въглехидрати, хапчета за диабет. Може би трябва повечко да ядете и повече въглехидрати от полезните .

# 386
Момичета, вярно ли е, че при гестационен диабет не се чака до термин?
Ако не се случи естествено раждане, се индуцира или планира секцио най-късно в 38 г.с.? При вас как беше?

# 387
Ако не се случи естествено раждане, се индуцира или планира секцио най-късно в 38 г.с.? При вас как беше?

3 дни след термин. На половина тръгнало  (5см ме приеха) и другата половина с окситоцин. Обаче има значение нивата на кръвната захар какви са. И зависи и от лекаря, който ще изражда/при който се следите. И размера на бебето също има значение. И аз така се бях паникьосала, че секцио няма да ми се размине обаче и това си го родих нормално и пак 3 дни като другото след термин.

# 388
  • София

Зависи как върви бебето, храни ли се, вие как сте, плацентата как е. Аз родих секцио 38+5 дни. Вече бях с много висока КЗ и почнах и кръвно да вдигам, бебето спря да качва една седмица. Но си беше всичко това предвидено от моята АГ че ще се случи и си запазихме дата за секциото месец по рано. Но като цяло си беше точно на време роден, защото от там насетне и за мен и за него нещатата щяха да се влошават. Мен ми е второ секцио, та не ми беше особено драма,първото беше спешно секцио.

# 389
Мен ме плашиха, заради скъсена шийка, че ще родя в 7-ми месец. Но си остана секцио по график - около 10 дни преди термин. Друг лекар искаше 14 -15 дни преди термин. Но бебето си беше в норма, само сутришна захар висока до 6.
Първото ми бебе пък вървеше малко и изоставаше с две седмици . И тогав кскат секцио, за да не се мъчи нещо бебето. Тогава раждането тръгна преди планираното секцио - 38ма седм. и направиха секцио по спешност ( заради проблеми при мен)
Секциото боли 3-4 дни, но не е толкова страшно.

Общи условия

Активация на акаунт