Гестационен диабет - тема 5

• 31 907
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
  • София
А колко ви е кръвната захар на гладно?

# 406
В 6 та седмица д-р Начев поиска обременяване заради захар 5.7 на гладно. Казах му, че не мога да го направя, защото нямаше как да остана 12 часа преди изследването и 2 часа по време на изследването без храна. Гадеше ми се непрекъснато от всичко, дори от вода. Сигурна бях, че няма да мога да изпия сиропа. Правила съм година по-рано обременяването и нямах завишени стойности. Той ме изгледа изключително странно и каза, че ТРЯБВА да го направя. Смених доктора, въпреки че го харесвам, и когато в края на 3 ти месец гаденето отмина, направих обременяване. При мен имаше проблем само на гладно, като цяла бременност поддържах 5.3-5.5 стойности. На първи и втори час не съм имала проблем. Плашеха ме, че от 6 ти до 8 ми месец нещата се влошават изведнъж. При мен тези стойности се запазиха. Явно всеки организъм е различен. Не съм била и на стриктна диета. Важно е да следите всеки месец кръвна захар и гликиран хемоглобин и да вярвате на ендокринолога си. Лека бременност.

# 407
[quote author=Мацето link=topic=1591930.msg47791950#msg47791950 date=1711213369]
Хубава работа... То за
    това на 60та и на 120та ти е толкова ниска КЗ... Не се мърда по време на теста, иначе почваш да усвояваш глокозата и спада изкуствено. За да бъде валиден един тест трябва стриктно да се изпълнят условностите

Предната вечер последно кога се храни? Какво яде?
    [/quote]
    До 21:30 се храних и в 7 сутринта ми взеха кръв

# 408
    В 6 та седмица д-р Начев поиска обременяване заради захар 5.7 на гладно. Казах му, че не мога да го направя, защото нямаше как да остана 12 часа преди изследването и 2 часа по време на изследването без храна. Гадеше ми се непрекъснато от всичко, дори от вода. Сигурна бях, че няма да мога да изпия сиропа. Правила съм година по-рано обременяването и нямах завишени стойности. Той ме изгледа изключително странно и каза, че ТРЯБВА да го направя. Смених доктора, въпреки че го харесвам, и когато в края на 3 ти месец гаденето отмина, направих обременяване. При мен имаше проблем само на гладно, като цяла бременност поддържах 5.3-5.5 стойности. На първи и втори час не съм имала проблем. Плашеха ме, че от 6 ти до 8 ми месец нещата се влошават изведнъж. При мен тези стойности се запазиха. Явно всеки организъм е различен. Не съм била и на стриктна диета. Важно е да следите всеки месец кръвна захар и гликиран хемоглобин и да вярвате на ендокринолога си. Лека бременност.
    Гликиран хемоглобин не се изследва всеки месец...според моя ендо де...и инсулин също...това е за по време на бременност...само кз

# 409
    • София
    Pipi какво яде в 21:30? Не се яде минимум 12 часа преди изследването. Тези неща задължително спомени на ендокринолога, но до тук късната вечеря обяснява високата сутрешна КЗ , а движението ниската КЗ. За съжаление резултатите са ти компрометирани. Хубаво ще е да почнеш с апаратче да измерваш на гладно и час след хранене

# 410
    Поне 2 дни преди изследването не съм яла въглехидрати и в интернет прочетох, че минимума за гладуване е 8 часа

# 411
    12 часа е, и моя ендокринолог така каза. И беше написала на една бележка да дам в лабораторията да седя седнала през цялото време. От лабораторията даже искаха да си ходя до вкъщи и обратно и да не седя там. Ако бях се движила сигурно щеше да ми е в норма всичко... 

Каза и да се храня предните дни както обикновено, без промени. Явно и това дава отражение на резултата на КЗ /инсулин.

# 412
    Аз вече ви се оплака от глюкомера и на моменти мисля, че е развален. Вчера се събудих с 4.8 и за проба закусих малка домашна филийка пълнозърнест хляб с Нутела + кафе с мляко и след час измерих - 3.8.Тази вечер направих експеримент, час след вечеря, премерих себе си - 4.8, след това извиках и съпруга ми да проверя при него какво ще отчете, ами резултата беше 7.4...

# 413
    Аз се следих с глюкомер 2 седмици. АГ ме прати на 3кратен профил в лаборатория. Измервах и с глюкомера 2 Мин след като са ми взели кръв. Два пъти показа завишен резултат с около 0.8, веднъж показа по-ниска с повече от 1.5 в сравнение с лабораторните резултати. И приключих с глюкомера.

# 414
    • София
    Е то има разлика с капилярна и венозна кръв и няма как да са 1:1 резултатите. Аз нямах някакви разминавания фрапантни, с Wellion Galileo бях

# 415
    И двете изследвания бяха с капилярна кръв. Даже от един и същи пръст взимах пробата.

# 416
    Аз вече ви се оплака от глюкомера и на моменти мисля, че е развален. Вчера се събудих с 4.8 и за проба закусих малка домашна филийка пълнозърнест хляб с Нутела + кафе с мляко и след час измерих - 3.8.Тази вечер направих експеримент, час след вечеря, премерих себе си - 4.8, след това извиках и съпруга ми да проверя при него какво ще отчете, ами резултата беше 7.4...
    С какъв глюкомер си ? Зареден ли е ? На кои пръсти мериш ?
    Може да е нормално на мъжът ти да е по-висока . Моят мъж е все с по-ниска от мен - слаб е , не яде много…
    Аз бях с Контур плюс елит . Два пъти съм засичала със сутришна захар в лаборатория и грешката беше 0,2-0,4. Иначе от различни пръсти е различно - аз все мерих от 1-2 само ( безименния и среден)

# 417
    • София
    И аз, показалец, среден и безименния на лявата ръка

# 418
    Wellion calla light, чисто нов е. Понякога се бода по 2-3 пъти за проба, но резултати често са под нормата. Сутрин на гладно се събуждам с около 2,7, само една сутрин беше 4,8. Най-високия резултат от глюкомера ми е 5,8.

# 419
    Точно wellion calla light преди няколко седмици питах за него в темата... той ми дава най-големи отклонения с това в лабораторията.  С цяла 1ца и повече понякога, да не говорим че с 1 и съща капка може 5 стойности да ми измери.  И не е да ми е прецакан глюкомера защото имам 2 такива, и с другия е същата работа. Само accu check instant ми мери 0.2 отклонение от лабораторията.

Общи условия

Активация на акаунт