Еклерова торта?

  • 15 306
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • by the sea
  • Мнения: 98
Привет мамчета,
някоя от вас има ли опит с приготвянето на въпросния сладкиш?
Споделете идеите си....

# 1
  • София
  • Мнения: 2 019
Точно еклерова торта не съм правила, но мога да ти дам рецептата за профетероли, ако те интересува. Като се подредят един до друг в поднос може да заприлича на торта.

# 2
  • Мнения: 344
Ето как я правя аз на Звездев е рецептата и е божествена.

ПРОДУКТИ
1-2 кутии еклери от замразените
12 жълтъка( белтъците не се използват)
1 пакет блатове за торта
300 мл. пр. мляко
350 гр. захар
1 л. готварска сметана не подсладена
1 п. желатин

Жълтъците и захарта се разбиват (не много), прибавят се млякото и готварската сметана. Това се вари на водна баня като водата не трябва да завира и съда не трябва да опира във водата. Кото се посгъсти се прибавя желатина предварително накиснат и разтопен.
Маха се от котлона и си бърка непрекъснато докато се поохлади. Трябва да е с гъстотата на боза.
Във откопчаваща се форма за торта се слепват 2 блата с крем. Отгоре се нареждат еклерите и се заливат с крема. Еклерите трябва добре да се овалят в крема,(Те изплуват отгоре).
Слага се в хладилника да се стегне. След това се поръсва отгоре със счукан шоколадов корнфлекс и начукани карамелизирани ядки.

Става много вкусна и е лесна за правене.

# 3
  • Мнения: 496
Tonyny,

това звучи много вкусно, бих искала да го приготвя.
До сега не съм купувала замразени еклери. Някакво инфо за тях? Ти на коя фирма предпочиташ? Трябва ли да се размразят преди употреба? Може би въпросите ще ти се сторят глупави  Embarassed, но за мен ще е ценно да ми отговориш.

Благодаря ти.  Simple Smile

# 4
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
В "Билла" дали продават такива еклери? Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 6 243
В метро със сигурност ги има.

# 6
А еклерите освен дали трябва да са разстопени, "чисти" ли трябва да са? В смисъл някои ги продават залети със шоколад?! Simple Smile

# 7
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: tonyny
съда не трябва да опира във водата...

Моля да ме извиниш за недотам умния въпрос, но как така се вари на водна баня, пък съдът не трябва да опира във водата. На пара ли се сгъстява?

# 8
  • The new Earth
  • Мнения: 1 941
Цитат на: sladka hapka
В метро със сигурност ги има.

Сигурно,но в Плевен има само Билла Wink ,затова за там питам,че не съм виждала Simple Smile

# 9
  • Мнения: 344
Лелеее колко въпроси....
Значи, еклерите ги купувам от Фантостико, даже и в кварталния магазин понякога има, в Била и Метро със сигурност ги има.

10 мин са достатъчни да се размразят. Докато се прави крема е те са готови.
Правила съм само с тези чистите без глазура отгоре, но предполагам и с шоколадовите ще стане.

Karimma Звевдев му вика "водна баня" пък може и да е "парна".

# 10
  • Мнения: 344
Забравих да кажа че се използват от замразените еклери, защото те са малки и лекички, пълнежа им е някъкъв сметанов и изплуват отгоре. Това го уточнявам понеже продават едни на килограм които са доста по-големи и тежки.

# 11
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Цитат на: tonyny
....


Karimma Звевдев му вика "водна баня" пък може и да е "парна".

Зна4и водната баня няма ниЩо обЩо с парната баня  Wink
На водна баня зна4и е когато съда (купи4ка,тенджерка или подобно) с продукта вътре е сложен в по_голям съд пълен с вода , която завира. Така се затоплят,разтопяват разни неЩа без да загарят.
 Малко нескопосано го обясних... Embarassed

# 12
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: mcdirock
Цитат на: tonyny
....


Karimma Звевдев му вика "водна баня" пък може и да е "парна".

Зна4и водната баня няма ниЩо обЩо с парната баня  Wink
На водна баня зна4и е когато съда (купи4ка,тенджерка или подобно) с продукта вътре е сложен в по_голям съд пълен с вода , която завира. Така се затоплят,разтопяват разни неЩа без да загарят.
 Малко нескопосано го обясних... Embarassed

Съвсем точно си го обяснила, и моето разбиране за водна баня е точно такова. Обаче така и не разбрах какво е "парна баня" и има ли изобщо такова "жувотно" Simple Smile

# 13
  • Мнения: 344
Цитат на: Karimma
Цитат на: mcdirock
Цитат на: tonyny
....


Karimma Звевдев му вика "водна баня" пък може и да е "парна".

Зна4и водната баня няма ниЩо обЩо с парната баня  Wink
На водна баня зна4и е когато съда (купи4ка,тенджерка или подобно) с продукта вътре е сложен в по_голям съд пълен с вода , която завира. Така се затоплят,разтопяват разни неЩа без да загарят.
 Малко нескопосано го обясних... Embarassed

Съвсем точно си го обяснила, и моето разбиране за водна баня е точно такова. Обаче така и не разбрах какво е "парна баня" и има ли изобщо такова "жувотно" Simple Smile

Добе де, какво значение има каква е банята.
 Тук темата е за торта, а не за БАНИ, много добре съм  обяснила, как и какво трябва да се прави, а вие го наричайте както си искате.

# 14
  • Според сезона
  • Мнения: 297
А това не е ли крем брюле?

# 15
  • Мнения: 344
Цитат на: nestinarka
А това не е ли крем брюле?

Да, крем "БРЮЛЕ" е.

# 16
  • Мнения: 373
Цитат на: tonyny
Ето как я правя аз на Звездев е рецептата и е божествена.

ПРОДУКТИ
1-2 кутии еклери от замразените
12 жълтъка( белтъците не се използват)
1 пакет блатове за торта
300 мл. пр. мляко
350 гр. захар
1 л. готварска сметана не подсладена
1 п. желатин

Жълтъците и захарта се разбиват (не много), прибавят се млякото и готварската сметана. Това се вари на водна баня като водата не трябва да завира и съда не трябва да опира във водата. Кото се посгъсти се прибавя желатина предварително накиснат и разтопен.
Маха се от котлона и си бърка непрекъснато докато се поохлади. Трябва да е с гъстотата на боза.
Във откопчаваща се форма за торта се слепват 2 блата с крем. Отгоре се нареждат еклерите и се заливат с крема. Еклерите трябва добре да се овалят в крема,(Те изплуват отгоре).
Слага се в хладилника да се стегне. След това се поръсва отгоре със счукан шоколадов корнфлекс и начукани карамелизирани ядки.

Става много вкусна и е лесна за правене.
Момичета, а белтъците после какво ги правите????

# 17
  • Мнения: 344
Белтъците ги замразявам и по натам правя торта Гараш.
Може да направиш целувки, ореховки( май и те се правиха с белтъци) Тука имаше тема какво може да се направи от белтъци.

# 18
Цитат на: DolceVita
..Момичета, а белтъците после какво ги правите????
Вчера правих тази торта и от белтъците заджруках друг сладкиш. Има и снимка ама още не съм я качила. Ще го обясня.
За блата
180гр. краве масло
200гр. пудра захар
100гр. орехи
4с.л. прясно мляко
1бр бакпулвер
4бр белтъци
180гр брашно
4бр. ванилия......

Приготвяне на блата
1. Кравето масло се смесва със захрат и се разбива до побеляване.
2. Прибавят се пр.мляко и предварително пресятотот брашно, смесено с бакпулвера
3. Орехите се смилат
4. Белтъците се разбиват на сняг
5. Към млечната смес се прибавят орехите, ванилията и разбитите на сняг белтъци
6. Сместа се разбърква добре до получаване на хомогенна смес
7. Сместа се изпива в предварително намазана с масло и посипано с брашно тавичка
8. Пече се в умерена фурна

След като се опече го намазвам с едно бурканче(моето беше 450гр) какво да е сладко. Вчера използвах от ягоди.
Отделно разбивам останалите белтъци със захар.(горе долу на 3 белтъка - 350гр захар).Но сместа я бъркам върху много слаб котлон (става смес като за целувки= Намазвам тази смес върху сладкото и я поръсвам с филирани бадеми. Връщам във фурната и пека само под грила до втърдяване на горната част (бадемите се изпичат през това време). Грила го държах горе-долу на слабо (цифра 3 и на 190градуса)

# 19
Цитат на: Honda
Намазвам тази смес върху сладкото и я поръсвам с филирани бадеми. Връщам във фурната и пека само под грила до втърдяване на горната част (бадемите се изпичат през това време). Грила го държах горе-долу на слабо (цифра 3 и на 190градуса)
Еии, страшно изглежда!! Това да не е оня сладкиш "Дамски каприз" или нещо такова???

А за тортата имам проблем - тук (Фр) няма такива подходящи еклери  Embarassed

# 20
Абе не знам как му се вика. Правих го по спомен. А що се отнася за еклерите - аз купих "чисти" такива без покритие шоколад под името Vanilla Cream Puffs

# 21
Името под, което са познати тук е Profiteroles-мисля, че и във Франция са с такова име Confused
Това съдейки от този сайтhttp://www.ffcook.com/pages/rprofit.htm Търси ги по щандовете със замразени храни Grinning

# 22
  • Мнения: 373
Цитат на: Honda
Името под, което са познати тук е Profiteroles-мисля, че и във Франция са с такова име Confused
Това съдейки от този сайтhttp://www.ffcook.com/pages/rprofit.htm Търси ги по щандовете със замразени храни Grinning
АААААААА, да профитероли са, но ги продават празни Embarassed , ох то не е една беля... Rolling Eyes а много ми се иска това да е сладкиша за понеделник Heart Eyes ...

# 23
  • Мнения: 344
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Honda
Името под, което са познати тук е Profiteroles-мисля, че и във Франция са с такова име Confused
Това съдейки от този сайтhttp://www.ffcook.com/pages/rprofit.htm Търси ги по щандовете със замразени храни Grinning
АААААААА, да профитероли са, но ги продават празни Embarassed , ох то не е една беля... Rolling Eyes а много ми се иска това да е сладкиша за понеделник Heart Eyes ...

Можеш сама да си ги напълниш със сметана. Иначе и тукашните са такива, като на снимката на Honda, само че друга фирма, но не са български.

# 24
  • Мнения: 1 413
Жълтъците и захарта се разбиват (не много), прибавят се млякото и готварската сметана. Това се вари на водна баня като водата не трябва да завира и съда не трябва да опира във водата.

Тоnyny, моля те обясни като смесиш съставките какво правиш-потапяш съда във вода, на котлона и бъркаш докато се сгъсти ли...много искам да я направя тази торта

# 25
  • Мнения: 1 220
Като се смесят съставките за  крем брюле, съдът в който са се потапя в съд с вряща вода, това е водна баня.  Съдът с крема не трябва да опира дъното на другият съд.
Иначе тортата е жестока!!!
 Grinning  Grinning  Grinning

# 26
  • Мнения: 344
Цитат на: me4tiza
Жълтъците и захарта се разбиват (не много), прибавят се млякото и готварската сметана. Това се вари на водна баня като водата не трябва да завира и съда не трябва да опира във водата.

Тоnyny, моля те обясни като смесиш съставките какво правиш-потапяш съда във вода, на котлона и бъркаш докато се сгъсти ли...много искам да я направя тази торта

Значи сипваш вода в една тенджера, около 1/3 и слагаш на котлона, отгоре купата с крема, която не трябва да опира във водата, с цел да не загори и да не се пресече и бъркаш.
Това е, ако има нещо друго питай.

# 27
  • Мнения: 1 771
Цитат на: iskrica_nadejda
В "Билла" дали продават такива еклери? Rolling Eyes


Да при нас в София съм виждала замръзени в Била.

Общи условия

Активация на акаунт