Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 336 746
  • 7 118
  •   5
Отговори
# 5 835
  • софия
Отвратителни бяха. Както и конят. Имаше пъти, в които прескачах без проблем, но често просто ме беше страх, а имахме гаден по физическо и не признаваше да не скочиш.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 11:22 от zvаnchе

# 5 836
На козата бях царица, скачах без проблем. С леката атлетика се справях чудесно. Но така и не заобичах волейбола и баскетбола.

# 5 837
  • Sofia

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 16:28 от Doli

# 5 838
Не, тогава вече нямаше режим на тока. Той беше до 1991г. А водният режим дойде през 1993 или 1994г. Ако има по-добре осведомени, могат да напишат тук, каквото знаят.
Водният режим в София през 90-те беше, защото вместо Кремиковци да ползва водата от язовир Огняново, ползваше вода от язовир Искър. Беше по времето на Янчулев. Той го беше резрешил. Тогава направиха деривацията Джерман-Скакавица, при която води се прехвърляха към язовир Бели искър и оттам към София. Имаше много протести в Дупнишко, за които мисля, че бяха инспирирани от Гърция. Струма и Места са реките, на които няма язовир в България. Те снабдяват с вода Северна Гърция, където липсата на вода е много остра. По онова време ние искахме да се отвори ГКПП Илинден и цената за това беше да не се изграждат язовири на Места и Струма (освен мечешкия тунел). Гърците искаха и гарантиран отток. Мисля, че се съгласихме за 25 годишен договор за водите на Струма и Места.

# 5 839

Напомни ми едно ходене на море с дружката ми. В Черноморец, единствената дискотека тогава там, изглеждаше така. Помня, че  сервитьорите бутаха големи колички, на които имаше само водка, коняк и кола. Алкохола сипан в чашки от 50мл, колата във водни чаши. Друго не се предлагаше. Обаче купона беше на шест, въпреки нЕкои липси.

# 5 840
  • на брега на морето

# 5 841
И аз като ученичка съм ходила 1-2 пъти на дискотека в Черноморец, но не изглеждаше така. Било е след 1990г обаче

# 5 842
Видях тези картички в една група:

# 5 843
Как се радвахме на тези картички по празниците! Simple Smile
Имам запазени и получени, и съвсем нови - неизпратени, щях да ви ги снимам, но ще е по-късно, че не са при мен.
Уж бях решила миналата година по празниците да изненадам приятели и близки с картички по пощата, някак ми стана носталгично за старанието, с което ги избирахме, подписвахме и изпращахме, за радостта, с която ги очаквахме и получавахме...Има нещо много лично и мило в тях, което липсва в сегашните електронни. Ама се отплеснах с работа и сладкоправене и така и не успях. Дано се сетя за друг празник. 
Благодаря, Елинор!

# 5 844
  • Немция
Отвратителни бяха. Както и конят. Имаше пъти, в които прескачах без проблем, но често просто ме беше страх, а имахме гаден по физическо и не признаваше да не скочиш.
Специално за козата така и не преодолях страха си и не я скочих.
Не ми пукаше, че трябвало.

Немалко ученици се контузиха с тази коза. Мъжът ми си е чупил ръката при скок на нея.

# 5 845
Нашият учител сякаш преценяваше кой не е за коза или тя не е за него и не е настоявал, ама аз я прескачах, макар да не я обичах. Струва ми се обаче, че беше по-малка от тази на снимката, вероятно е имало различни размери. 
Не се справях никак с хвърлянето на малката кожена топка обаче, даже в университета преподавателката ми се чудеше как да оценява, когато оформя оценка за семестъра: "Е, какво да те правя сега, ти нямаш и за двойка?!" Simple Smile

# 5 846
И аз пазя картички, изпращани по различни поводи на мен и семейството ми. Наскоро ги гледах, много мило ми стана, даже си поплаках.
Помня, преди Нова година, слагахме една кутия в класната стая, т.нар. "Весела поща" в която пускахме картички за учителите и съучениците си. Дълги години си ги пазих и тях. Дори мисля, че са все още някъде в къщата на родителите ми.

# 5 847
Има два различни уреда - "коза" и "кон". "Конят" е двойно по-голям и може да гладък или с гривни. На кон с гривни играят гимнастиците. Козата е за прескачане в училище от момичета и малки момчета. Големите юноши май прескачат коня. И друга разлика - коза се прескача напречно с разкрач, докато конят се прескача надлъжно.

# 5 848
  • Майничка
Никога не прескочих тъпата коза, но колко пъти я събарях... последният заедно с учителя по физическо. Застанал зад нея, уж да ме окуражава и подхване. Три пъти спирах и го молих да се махне, не щя. Като ме видя как летя към него, подбрала и козата, се усети и оцъкли очи-палачинки, но късно.
Добре че се бях научила да падам с извъртане и котешки кавак, иначе, след като го бутнах, щях да му се трупна и аз отгоре, а не само добичето и можеше да го угробим. Писа ми три (може би от благодарност) и повече не ме закачаше.

# 5 849
И какво толкова трудно има да се скочи тази коза??? Изумена съм за колко пишещи е било проблем.

Общи условия

Активация на акаунт