Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 329 934
  • 6 965
  •   4
Отговори
# 6 225
Колко ги обичах магазините на Валентина. Да се чудиш как не ме домързяваше да ги посещавам почти ежедневно.

Те си бяха като един соц. Кореком. Бях щастлива, че имах връзки там и се сдобивах чат-пат с разни дефицитни парцалки.

# 6 226
  • Немция
Имаше и друга верига за мода през 80-те, ЦНСМ(Център за нови стоки и мода), продаваха дрехи българско производство, които не мърдаха с години. Вярно, бяха обикновено синтетични, но от високо качество. И с актуални кройки според модните тенденции.
Бях дете тогава, спомням си, че голямата ми сестра беше купила оттам пуловер май за 20 лева, смяташе се за скъпо.
Пуловерите оттам бяха направо "вечни".

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 08:11 от Бибит

# 6 227
Помня ЦНСМ, но понеже съм провинциално чадо, не съм пазарувала от там. Но с това "вечен пуловер" ме подсети, че имам един наистина вечен пуловер, който е купуван доста след годините за които става дума в тая тема. Може би 2003-та, не помня точно.  И е китайски. Трябва да го снимам и покажа. Не само че е здрав, но е и много хубав. Да не повярва човек!
Във Валентина предимно се биехме за т.нар. пуловери от шотландска вълна. Имах 3-4 и една жилетка. Носех ги с кеф.

# 6 228
  • Немция
В окръжния ни град имаше ЦНСМ. Валентина-та я имаше от по-ранни години, но не знам откога.

# 6 229
Колко ги обичах магазините на Валентина. Да се чудиш как не ме домързяваше да ги посещавам почти ежедневно.

Помня Валентина до Гарибалди. Имаше и Валентина във Варна, сега там е New Yorker.

# 6 230
ЦНСМ бяха в съседство на Валентините, и тях не ги подминавах. Имаше много хубави неща българско производство. Още помня едни пуловери, произведени само за витрината на ЦНСМ - два пуловера, изплатени в различни цветове и с различни плетки всеки цвят. В единия имаше вградено парче, изтъкано ръчно от същите цветове и вълни. Красота бяха! Всички въздишахме по тия пуловери и денонощно пред витрината стояха жени с листчета и си записваха бримки. На мен една плетачка ми изплете нещо подобно - аз си бях купила цветовете прежди и си бях нарисувала дизайна. Скоро намерих два много красиви пуловери от ЦНСМ, изплетени от мохер. Плетяха ги ръчно във Велинград със страхотни вносни мохери. Струваха майка си и баща си, но грам колебание нямах, че трябва да ги притежавам.

# 6 231
А тази Валентина от снимката къде е?

# 6 232
Струва ми се, че е на Гарибалди

# 6 233
На Гарибалди са под колоните. Тук е някакъв тесен тротоар, а като гледам сградата нагоре ми прилича на тези по Алабин и Калоян.

# 6 234
На Алабин и Калоян не беше ли за булки? Може да не е в София магазина

# 6 235
Може и да е в друг град. Аз затова питам, белким някой го познае.

# 6 236
  • софия

Сгафитото е на Атанас Яранов и е забележително. Сега е зазидано между МФ и съседната сграда.
Това време (зимата) ми беше един от най-гадните периоди в София - киша, кал, локви покрай тротоарите, вечно мокри крака.

Този магазин не беше ли на Леге, срещу хотел Рила?
Не! Сетих се! Този беше на Позитано срещу двора на Семинарията

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 07:54 от zvаnchе

# 6 237
  • Sofia

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 13:11 от Doli

# 6 238
  • софия
Снимки от личния архив 😁

Доста сме смешни. Чавдарчета сме.

Тук сме първи клас под строгия взор на другаря димитров.

# 6 239
  • София
Звънче, защо да сте смешни - малки деца сте. Повечето тук имаме такива снимки от първи клас.
На предните страници имаше снимка от кафене на бул. Черни връх.
Познах местните кибици, но не се сещам къде точно беше заведението.
Тия образи се въртяха около РУМ Черни връх.

Общи условия

Активация на акаунт