Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 366 053
  • 7 698
  •   1
Отговори
# 7 275
Тия песни се пееха по бригадите. Все имаше някой с китара, нямаше друг източник на музика. Имаше "Кой разплака доброто момиче" и "Как тихичко си капела листата". Имах съученик, който знаеше стотици такива песни, някои на руски. Ако си пуснеш група "Черно фередже" можеш да чуеш много такива песни, в случай, че изпитваш носталгия.🤣🤣🤣🤣🤣

# 7 276
Тия песни се пееха по бригадите. Все имаше някой с китара, нямаше друг източник на музика. Имаше "Кой разплака доброто момиче" и "Как тихичко си капела листата". Имах съученик, който знаеше стотици такива песни, някои на руски. Ако си пуснеш група "Черно фередже" можеш да чуеш много такива песни, в случай, че изпитваш носталгия.🤣🤣🤣🤣🤣

А, не изпитвам. Вероятно са ги чули от възрастните. Моят фейс е препълнен с класическа музика, естрадна и джазова също. По-назад показах някои мои любими. Един пенсионер на "Витошка" ми припомни "О, лейди Мери". Ето я:

Като ги слушам благодаря на моите родители за добрия вкус.......А те вероятно ме гледат отогоре.......

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 01:42 от vl

# 7 277
Мой приятел непрекъснато ме обявява за чалгарка, защото веднъж казах, че харесвам една песен на Слави Трифонов. Не харесвам чалга, но все пак съм чувала, беше ми интересно на какво се възхищават много от младите хора. Харесвам евъргрийни и не понасям джаз, колкото и това да не говори добре за мен.

# 7 278
Мой приятел непрекъснато ме обявява за чалгарка, защото веднъж казах, че харесвам една песен на Слави Трифонов. Не харесвам чалга, но все пак съм чувала, беше ми интересно на какво се възхищават много от младите хора. Харесвам евъргрийни и не понасям джаз, колкото и това да не говори добре за мен.

Аз игнорирах плевенския хулиган още с появата му. Както и останалите......Скоро написах, че се опитваше да подражава на Вилфрид Баснер. Но той беше изключителен актьор........

Не зная дали не можеш да понасяш Глен Милър и Дюк Елингтън. Аз не мога да понасям Теодоси Спасов и всякакви рапъри......

Ето я тошовата песничка:

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 02:06 от vl

# 7 279
Нямаха или боклуците бяха по-малко и по-незабележими в неокосената трева на канафките.
Но от старите снимки всичко ми изглежда скучно, сиво и неуютно. Помня го и на живо пак така. Сега е много по-хубаво всичко.
Нямаха, но и пластмасовите и найлоновите опаковки бяха редки. Нямаше пластмасови бутилки с вода….

# 7 280
  • Бургас
Преди дни разчиствах един шкаф у дома и се умилих на ето тези вещи от близкото минало!
И двете работят. Машината трябва да й се смени лентата и да се смаже. Колко текстове на песни на Металика съм писала на нея, за да се упражнявам на десетопръстната.... Simple Smile
Акордеона посвири няколко дни в ръцете на момчетата.

# 7 281
  • Колоколамск

Green, green grass of home

Чие изпълнение Ви допада повече? 😍
Не че аз мога да дам отговор на такъв идиотски въпрос... 🤭😆😆😆

# 7 282
На Том Джоунс върхът за мен е Дилайла.

# 7 283
  • Sofia
Албена

# 7 284
  • Колоколамск
Дмитрий Шостакович - Валс № 2

André Rieu - The Second Waltz (official video 2020) 😍

И невероятната и прекрасна за мен адаптация на Демис Русос 😍

# 7 285
# 7 286
  • Колоколамск

Софийският булевард "В. И. Ленин" ("Цариградско шосе") след голямата реконструкция през 70-те

Трамвай в София, 1903 г.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 21:14 от Ензим42🍀

# 7 287
Колко красива сграда! Кой знае под какъв сталински мастодонт е потънала

# 7 288
Колко красива сграда! Кой знае под какъв сталински мастодонт е потънала
Не. Там си е, но е преустройвана няколко пъти, докато придобие сегашния си вид. Първото преустройство е било преди 1940г.
Ето малко за нея:
https://vestnikstroitel.bg/news/56841_centralna-poscha-zdanie-dostojno-za-viena

Доколкото знам, тези стъкла са от оригиналните:

Ето тук има повече снимки на старата поща:
http://stara-sofia.com/poshta.html

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 23:38 от petiaivanov

# 7 289
  • Колоколамск

Булевард "Ленин" ("Цариградско шосе") в София през 1962 г.

Отляво, предполагам, е Борисовата градина - значи - между Орлов мост и хотел "Плиска". Simple Smile

Ако е публикувана вече, моля за извинение. Simple Smile

* * *

Картичка от 1912 г.

* * *

Картичка, Македония, 1916 г.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 00:50 от Ензим42🍀

Общи условия

Активация на акаунт