Коремчето ми наедрява, защото през АПРИЛ ще ставам мама.

• 21 693
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
brambar-че, започнах да ти пиша, но elku ме е изпреварила.
В заварено положение съм, защото започнах да ползвам болнични преди 1.01.2007 и сега продължавам. Веднага след изтичане на болничния ми за м. февруари започват 45-те дена по майчинство.
Ако първите ми болнични бяха след 1.01.2007 или имах прекъсване, тогава нямаше да съм в заварено положение, така каза счетоводителката ни.

gabusha, досега съм напазарувала само дрешки, люлка и едно одеялце. А, и помпа за кърма, ако ми потрябва да е готова. Но остават още много неща - количка, кошара, вана, козметика ...  Embarassed

# 166
Здравейте всички,

Страчи и на нас ни харесва вашата количка, това точно кой модел на Чико е? Знаеш ли колко тежи и доколко се сгъва, цената предполагам е към 550 лв. или съм в грешка? Има ли изцяло легнало положение или зимен кош? Много ще сме ти благодарни, ако ни разясниш тия неща  Hug

Аз съм болна, нищо, че пак съм на работа, много ми е кофти, но не съм сигурна, че вкъщи ще съм по-добре. Все пак ако и утре съм така или недай Боже по-зле ще лежа вкъщи. Тук във Варна е един стуууд, ще кажеш, че е зима  Laughing поне в офиса е доста топличко, ако не беше изобщо не бих стояла. Вие с какво лекувахте гадната кашлица-знам за хомеопатичния сироп Стодал, но преди като съм го пила не съм усетила полза от него.

Gabusha то срещи във Варна имаше и ще има надявам се, и по-големи и по-малки, само че някой просто не се отзовават и не присъстват.

Добре, че някои мами сте за началото на април, че тия дето сме в края поне да вървим по по-утъпкани пътеки с тия болнични.  Нашата счетоводителка, на която разчитам за всичко, напуска и не знам дори кой ще ми носи болничния в НОИ, че шефовете каквито са много им пука. Ще я тормозя до последно, няма как.

# 167
     Здравейте априлки ,
 вчера бяхме  на преглед ,доктора каза ,че бебка е добре отговаря  си  на седмиците ,
станала е 1.500кг. учуди се ,че корема не ми е голям  .Прегледа ме и на магарето и каза ,че шийката ми се е скъсила с 50% и сега трябва повечето да лежа ,да не се разхождам много ,
 ooooh!   и няма да мога да идвам на лекцийте Само се моля беба да  не излиза докато не влезна в 9 месец Praynig.Има ли някой на който да се е скъсила и неговата шийка.
  PEPENA и аз съм сефтето в нашта фирма и е голям ужас ,още не съм попълвала  декларацията ,имало време ми каза счетоводителката ,направо ми идва да ги  #2gunfire

Желая ви лека вечер и се пазете  Hug

# 168
Май всички имаме проблем с тези болнични. Аз си взех бележка от банката за сметката, но гледам че няма нито подпис, нито печат Thinking Даже ми казаха, че мога да си я разпечатам и от сайта на банката. Ще видим дали ще я върнат от НОИ. Аз си предадох болничния на 18.01 и от счетоводството ми казаха, че парите ще получа чак през април, защото софтуера в НОИ все още не работел, представяте ли си ooooh!

# 169
ЗДРАВЕЙТЕ, ОТНОВО МОМИЧЕТА!
 newsm51
Аз съм на работа, но бебо ме рита страхотно и нямам търпение да се приберем!

Пенелопа, благодаря ти за потвърждението. Аз си мислех, че хамалогията е по-голяма, но май това е след раждането на бебока - там нали други декларации се подават и т.н.
А какво правите вкъщи - освежителен ремонт, или основен ??? Ела, да видиш тук какво става.....луда работа!   newsm45 Скоро си купихме апартамента и в момента всичко е мазилки, къртене, измазване, нова дограма, врати и ред други щуротии.....  smile3511 Сега в четвъртък ще идват да монтират дограмата, и не знам как ще липсвамм от работа...а, трябва да съм там - просто няма кой! Мъчно ми става като си помисля кога всичко това ще се изчисти.   smile3518  no Татито ни отиде до Западна Европа,  че паричките свършват  Money, и да видим  ще успеем ли да приключим с всичко до 10-15 март. Все се надявам бебо да позакъснее - терминът ми е на 12 април де, но ако и аз така като теб, продължавам да търча може и по-рано да ни изненада  newsm78

А, всички ли са толкова напред с покупките? - аз още нищо не съм купувала!  newsm78  newsm78
Хайде, ще пиша по-късно пак!
Поздрави и усмивки на всички ви  newsm18

# 170
СЪЖЕЛЯВАМ ЗА ПОВТОРЕНИЕТО - ПРОСТО ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ С НЕТ-А И НЕПРЕКЪСНАТО МИ ВАДИ ЩУРИ СЪОБЩЕНИЯ, незнаех, че се е прикачил втори път отговора!!!

Гигилче, все пак си по-напред от мен с покупките  Laughing

# 171
ЗДРАВЕИТЕ МОМИЧЕТА!!!
Да ви се оплача-болна съм Sad и мен не ме подмина гадния вирус #Cussing out.Вчера бях с висока темп., днес вече  съм по-добре но постояно съм в леглото и тая кашлица много ме тормози,дано бебчо да е добре и да не му се отразява,притеснявам се..само редовните ретничета ме успокояват Simple Smile!Надявам се скоро да оздравея!
За документа от банкатаІ-става мн.бързо но знам че трябва да има мокър печат,ЕГН и трите имена.
ПАЗЕТЕ СЕ И ЛЕКА ВЕЧЕР!!

# 172
здравейте и от мен,

за болничните - защо от сега е такава паника с тези болнични ? защо излизате толкова рано всички?  newsm78 Нали 45 дни преди термина? тоест тези които са за 1 април трябва да излезнат болничен на 15 февруари, тогава защо от сега подавате документи? някакви срокове ли има? Вие ме шашнахте сега ...  Rolling Eyes
въпросче към мамите, които сега си откриват банкови сметки - преди не сте имали разплащателни сметки или сега някакви специални трябва да се откриват? да не би са измислили още нещо, за да ни "улеснят" живота?  Crazy
Гигилче ти в какво заварено положение си? и защо, как така е възможно болничния по майчнство да ти е след 01/01/2007 и да си в заварено положение ?  newsm78 Нищо не разбирам ...
направо ме шашнахте с тези болнични и проблеми ...  Shocked

хайде хубав ден до пак  Hug

Ами така, както някои си пускаха в началото, защото им ставаше лошо, така някои сега си пускаме, защото сме с контракции например.То две седмици по-рано не е толкова много по-рано, че да се пъна и за това, нали?Т.е-аз не си пускам чаааак толкова рано, колкото ти се струва-някакви си 15 дена.... TiredГоляма пък работа, все пак аз в началото на март влизам в 9 месец.
Не е чак такава паника, колкото от самите ни счетоводства не са в час, системата не  е заработила и ще се бяват и пари и всичко...така ще е, докато всичко влезне в някакъв ритъм.Освен това, да, аз самата ходих за удостоверение от банката предварително-все пак се подават заедно тези документи, а не един по един....

Габуша-нищо освежително не правим, правим по принуда-плочките ни се надигнаха.....за втори път,,,кърпим, правим, не намираме размер, който ни трябва,,,не ми се говори направо...ревала съм половин ден, защото съм безсилна да оправя положението.Не ми се живее в строителна площадка, не мога и пари на чуждо да наливам до безспир...достатъчно сме налялли...това е много дълга тема , няма смисъл да рти разказвам, че ....пак ще ревна. Tired

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 17:41 от пенелопа

# 173
elku, Гигилче благодаря ви за информацията Simple Smile с толкова промени и приказки вече съвсем се объркахме ... Надявам се поне системата бързо да се натъкми и да не ни измислят някакви "забавления" от сорта подаване на нови документи или редене по опашки за да си получаваме болничните ...
хайде леки болнични на тези, които са излезли вече и весела вечер на всички  Hug

# 174
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Пенелопа нещо си в грешка за болничните. Всички са длъжни да го предадат в счетоводството до 2 дни след издаването на съответния документ /ако не може поне в дневника за завеждане се пише някаква близка дата/. Това може да стане и на 03.01.2007 г. Работодателя носи всички комплектовани документи в НОИ веднъж месечно по избор при начислението на заплатите или в деня след изплащането на заплатите. За януари това ще е със сигурност през февруари. От НОИ са длъжни да изплатят сумите по представените документи /ако всичко по тях е ок/ до 30 дни след подаването им. За януари най-рано началото на март.

# 175
Дейзи, точно това и аз съм написала, защо да съм в грешка?Точно така е-болничнитят се предава по новата разпоредба два дена след издаването на работодателя.Той го описва в книгатамз авежда ги в счетоводтсвото и от там до 20 число на месеца се подава в НАП....Така ми обясниха на мен поне от там, от гишето.В срок от 30  дни след подаването на документите, комплектованеи така, както ги описахме са длъжни да преведат сумата, но гаранция-франция за сега...да видим...

# 176
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Дейзи, точно това и аз съм написала, защо да съм в грешка?Точно така е-болничнитят се предава по новата разпоредба два дена след издаването на работодателя.Той го описва в книгатамз авежда ги в счетоводтсвото и от там до 20 число на месеца се подава в НАП....Така ми обясниха на мен поне от там, от гишето.В срок от 30  дни след подаването на документите, комплектованеи така, както ги описахме са длъжни да преведат сумата, но гаранция-франция за сега...да видим...

Няма такъв срок от 20-то цисло
Ако във вашата фирма заплатите се плащат на 20-ти това е друг въпрос, но нямат право да плащат заплати преди изтичането на месеца, което пък значи че не могат да подадат и болничните. Те се подават в НОИ не в НАП на следващия ден след начисляването им или на следващия ден след плащането им. За м. януари това може да бъде най-рано 01.02.2007 г. След това почва да тече срока от 30 дни, в който НОИ трябва да преведе сумите на банките, а те да ги разпределят по сметките, което значи, че обезщетенията за януари могат да се получат до 01.03.2007 г.

# 177
Ми и аз това мисля, че съм казала, ма как да е...може да не се изразявам като счетоводителка, за което се извинявам, просто не съм такава.А иначе-това ми го казаха на гишето в НАП, където също могат да се подават тези документи...Така или иначе от счетоводството ще движат всичко това, няма повече да се обаждам, че да не се объркваме...А за срока до 20 число не на текущият месец, а на следващият, много ясно, че при неизплатена заплата няма как..., не смятам че е кой знае колко важно и значимо.Пак така ми казаха служителки, уж запознати.Важното е, че болничният се дава на работодателя в срок от 2 дни и от там нататък-те се оправят.....това беше акцента, ако не се лъжа...А болничен се случва да се вземе и на 4 число, и на 8....не е в това сметката.

# 178
marini, denisimo, количката ни е този модел http://www.chiccousa.com/product.php?productid=157&cat=0&page=1   Ние ходихме тогава до официалния магазин на Чико и беше останала само като нашата - последна бройка, от там ни обесниха, че този модел вече не се произвежда и каквото е останало по магазините от цветовете това е. Аз исках червена, но само такива са останали по магазините, обиколихме повечето магазини и накрая я купихме от Хиполенд. На всякъде цената беше 550 лв., което според мен за маркова количка и то със столче за кола е супер.  Peace Междувременно бутах няколко дена такава количка на една позната и определено е много маневрена и удобна, мястото за багажа също е голямо. Има напълно легнало положение, поставката за кошницата за кола също се мърда в разни положения, още не съм го разучила много Blush

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 20:05 от Stra4iatela

# 179
Здравейте!
ДейзиГ е обяснила точно какво се прави с болничните и кога. Не се шашкайте толкова! И, моля, не обиждайте счетоводителите; по това време на годината те са най - онеправдани. Почти не остана закон, който да не измениха, а е и год.приключване... някак си го приемам лично, естествено... при това най - малкия проблем е кога ще си подадете болничните и т.н. По - сериозният е, че колкото и съвестни да бъдем ние  и счетоводителите с подготовката на документите, кога работодателят ще реши да преведе  осигуровките: това вече е проблем. От тогава започват да текат всички срокове. А самата процедура е съвсем елементарна от гледна точка на счетоводната работа. Що декларации сме подготвяли и подавали в НОИ/НАП...

От нас се изисква САМО :
1. Предварително да си извадим от банката документа за банкова сметка;
2. да занесем на работодателя в 2-дневен срок от издаването му болничния (и, естествено, ако закъснеем с няколко дни, едва ли някой счетоводител ще ни откаже да го заведе в Дненвика в законовия срок);
3. Да попълним декларацията, която от счетоводството ще ни предоставят като бланка.
От мен толкова.

Желая Ви лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт