Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 113
Направо съм ужасена от високите цени тази година smile3511,в сравнение с миналогодишните сметки,тези са почти двойни!
Така,апартамента ни е 90 кв.,включени са постоянно 2 радиатора и лирата в банята,за ноември,като го пуснаха към 10-ти,имаме 147 лв.,а за декември 230 лв.....ужас направо..........сравнявам с миналогодишните,за ноември-85,за декември-130 лв  Sad
 Това е ужас просто,изумена съм

# 1
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 573
Апартамента ми е 104 кв.м. Отоплявам с парно нашата спалня (заради малкия), стаята на големия и банята. Стаята на малкия е в ремонт, в хола сме с климатик, а кухнята не отоплявам. Радиатора в нашата спалня се пуска само през нощта (не винаги), големия ми син въобще не пуска парно защото си ляга късно и става рано, лирата в банята също не пускаме изобщо. Като се вземе предвид че сме с външна и вътрешна изолация, с ПВЦ дограма и времето е много топло сметка от 189 лв ми се струва адски висока. Сметката за ноември пък беше 136 лв. Каня се да се разправям с тях, но от Нелбо обещаха че ще поправят сметките и изчаквам да видя какво ще получим другия месец.

# 2
 • Мнения: 4 966
Момичета, очаква се - при засичането на топломерите напролет - да бъдат направени преизчисления за година назад (поне така разправят по медиите, но може и да не е вярно), защото уж сегашните сметки били изчислявани на база на "надута" формула, с която са си точели парички за джакузита и апартаменти.
Честно казано, вашите сметки ми се виждат много високи.
Ние сме със 150 кв. - отопляваме целодневно детската и хола/всекидневната; в спалнята парното го пускаме с прибирането от работа и го спираме сутринта; в банята имам лира-сушилня и също включвам ако имам пране и времето не става за простиране на балкона. Не включваме парно само в кухнята, защото я ползваме само за готвене и не стоим в нея. Ние сме само с вътрешна изолация, но детската, примерно, е топла и от тръбите, които минават по едната стена.
Миналата година сметките ни бяха около 150 лв./месечно (при това се оказа, че сме надплатили поне за 5-6 месеца напред), докато сега са около 120 - само последната беше 163 лв., но и тя ми се вижда завишена.
Дано наистина има равняване поне за 1 г. назад, че май ни доят като кравички - хем дори на максимум радиаторите не са достатъчно топли (а ние сме само на 2-ри етаж - представям си какво е на по-високите).

# 3
За апартамента от 62 кв. м. за декември сметката за всички изключени радиатори ми е 290  лв.
За апартамента  120 кв. всички радиатори работещи - 80 лв. (тук сме на принцип реално консумирана енергия)

# 4
 • Мнения: 1 164
За около 180 кв.м. - за декември 426 лв., за ноември около 350 лв.! За какво ми сложиха тия топломери?! Нали целта е да се види по месеци колко се консумира - все пак аз си знам кога какво пускам, дали е било топло навън.....Праскат суми, уж на база от мин. година - а мин. година как ги изчисляваха? Да не би някой да е идвал всеки месец да отчита?! И най-лошото е, че няма как да му хванеш края..... Ейййй, много ме е яд така, като ме правят на маймуна и няма как да го докажа!!!

# 5
 • Мнения: 657
Нашия апартамент е 98 кв. м. за декември без да съм пускала парното никъде сметката ни е 140,23 лв. Ноември съм пускала парното само за едно денонощие и само в една стая сметката ни беше 159,40 лв.

# 6
 • Мнения: 119
Сметката ни е около 200 лева #2gunfire През месеца пускахме рядко парно и то само в някои стаи!

# 7
 • в ябълковата градина
 • Мнения: 1 665
Декемри месец точно една седмица са работели 2 радиатора около коледните празници. Сметката е 215 лева.

Това е едно очевидно и нагло ограбване, лъжа. Как са ги писали сметките не знам.

# 8
 • Мнения: 3 163
какво парно през това лятно време Mr. Green
ние сме без тази услуга, но за топлата вода виждам, че има повишение от миналомесечната сметка Confused

# 9
 • Мнения: 2 556
Ние сме със свалени отпреди 6 години радиатори и сметката ни е 32 лева. Това според мен си е странно, защото плащаме високи сметки за ток и изобщо не ме грее, че в банята минава някаква тръба на парното.

# 10
 • weltweit
 • Мнения: 8 353
Отопляваме 3 стаи с парно пуснато на 1/2 мощност, че и по-малко в това топло време. Имам сметка за декември 280лв #Crazy  #Crazy  #Crazy
Безумие просто, за сравнение миналата година януари, в най-големите студове, парното на макс- 120лв ooooh!
Не виждам никаква логика newsm78, освен да са вдигнали цените на 100%  ooooh!

# 11
 • Мнения: 4 966
Момичета, имайте предвид, че сметките за съответния месец се формират на база на израходеното количество топлинна енергия през същия месец на предходната година.
Т.е сега може цял месец да не сте пускали парно, но миналата да сте - т.е. плащате по тогавашния разход. После (след изтичането на сезона) равняват. Другата година, ако ползвате парно всеки ден през съответния месец, няма да плашате, но при равняването пак ще ви го отчетат.
Дивотия.
Не могат ли да намерят начин да отчитат (както тока и телефона) месец за месец) реалното потребление  newsm78.

# 12
 • София
 • Мнения: 5 344
освен това, май са качили цената на топлата вода, гадовете - гледам, че са ни взели ужасно много пари за топла вода...

# 13
 • Мнения: 1 233
При нас се отчитат показанията всеки месец от фирмата за топлинно счетоводство. Така в общи линии сметките ни са почти реални. Не се оплаквам.

Това, което ме изненада неприятно в сметката беше цената за топлата вода - 6лв и нещо на кубик  #Crazy 

# 14
 • Мнения: 38 038
Аз месечните сметки въобще не ги гледам, само изравняването накрая, иначе не виждам смисъл.

azaf, може, с/у съответната такса Peace

Общи условия

Активация на акаунт