КОЛЕДА 2023/2024

• 123 648
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 005
Останаха ми пет белтъка за оползотворяване,  но не мога повече. Дано устискат до вторник и не се развалят, че утре едва ли ще стигна до тях.
Меденките ми са без снимка, че забравих да ги фотна, а кутията е скрита на високо. Stuck Out Tongue Winking Eye

Линцери

Шприц сладки

Шоколадови бисквити

Шоколадови полумесеци на Мики

Мини щолени на Лабрекс

Рохлички

Портокалови бисквити

И от онзи ден - медени мъфини на Наталина

Весели празници и бъдете здрави!

# 1 006
  • под тепетата
Dara, може да ги замразиш, нищо им няма.

# 1 007
Dara, може да ги замразиш, нищо им няма.

Най-вероятно така ще направя. Flowers Hibiscus

Сетих се да проверя резените ябълка и ги махнах, та снимах и меденките. Вече са омекнали (ей затова сладките са на високо Joy ).

# 1 008
  • In transit
Дара, и в хладилника нищо няма да им стане до 5 дни. Жълтъците издържат по-малко.

# 1 009
Днес пак само за едни сладки ми стигна времето, ама и те отнеха доста повече от очакваното. Трябваше да са като "прасковки", но топчетата се оказаха по-големи, а и ги натиснах и станаха "хамбургерчета" 😁. Дълбах ги, което се оказа най-лесната част, вътре са с пълнеж с орехи и какао. Отстрани мацнах карамелен сос и топнах в кокос. Отгоре е малко крокан от ментов шоколад и шоколадов сос тъмен шоколад.

# 1 010
  • София
Предлагам и няма да съжалявате, ако ги забъркате, готова съм , хубаво е да престоят една нощ,  но не съм правила нова снимка, ето това са разкошните постни зелеви сърми.
ГУРМЕ ЗЕЛЕВИ САРМИ СЪС СИНИ СЛИВИ И СЕМЕНА ОТ КОПЪР
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/02/blog-post_15.html

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 00:18 от marchеva14

# 1 011
  • Bарна, морето, сините вълни

Сиропиран тиквеник

Карамелизирани орехчета

Разядка от орехи, чесън и горчица

# 1 012
  • Враца
Здравейте. Някой беше публикувал разядка със сушени червени чушки, които се заливат с вода, имаше и чесън... Ако се сещате, може ли да публикувате отново рецептата, че мислех да я направя за утре. Мерси!

Содена питка обожаваме всички у дома. Най- вкусната и крехка я нацелих преди 3-4 години и е със сода и оцет. Става жълта, ароматна и коричката е крехка. Ммм, така ми се дояде Wink

# 1 013
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте. Някой беше публикувал разядка със сушени червени чушки, които се заливат с вода, имаше и чесън... Ако се сещате, може ли да публикувате отново рецептата, че мислех да я направя за утре. Мерси!

Содена питка обожаваме всички у дома. Най- вкусната и крехка я нацелих преди 3-4 години и е със сода и оцет. Става жълта, ароматна и коричката е крехка. Ммм, така ми се дояде Wink

https://bg-mam.ma/p/1597711/47362928

# 1 014
Направих я прословутата разядка и аз. Не сложих тиква, но и така ми се стори малко в повече сладникава. Затова попарих сушени чери домати, пасирах и ги добавих и тях. Според мен се получи по-добре, но пък то е въпрос на вкус...

# 1 015
И моите коледни сладки.Линцери, рохлички, капучиновите сладки,час от тях направих кръгли и слепих с течен шоколад,шоколадови сладки и шоколадови подкови.Весели празници на всички.Мир и любов през 2024 г.

# 1 016
  • софия
Разядката на Лулу съм правила по тази рецепта. Няма хляб.
Намерих и рецептата с тиква. Остана ми от тиквеника и може да забъркам да пробваме този вариант.
Иначе съм готова с нашата с чесън и орехи.

Доп.
Сърце юнашко не трае, а и тиквата се оползотвори. Чудна стана. Мисля, че моята рецепта е с тиква.
Как' Сийке, от здраве да не се отървеш!

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 12:45 от zvаnchе

# 1 017
Тиквеник и щрудел за днес вечерта😊 Весели празници на всички!

# 1 018
Момичета и аз забърках снощи питката ,която се пече под тенджера , но след това видях че максимум 12 часа престоява на хладно и се пече.Въпроса ми е дали ще стане нещо след като е стояла 24 ч? Някой дали е пробвал?

# 1 019
  • Czech Republic
Весела Коледа, Честито Рождество Христово! Мили приятели, желая на всички много топлина в сърцата, спокойствие в душите, здраво тяло, усмивки на лицето, уют в къщите и успехи в работа!

Поради грипа и натовареният ми график в работата, тази година всичко е много скромно. Няколко меденки и няколко вида сладки.

Ние сме традиционно на вечеря у свеки, а тук на Бъдни вечер се сервира гъбено ризото, "кулайда" - гъбена супа, паниран шаран и руска салата. От мен - Тирамису.

Общи условия

Активация на акаунт