КОЛЕДА 2023/2024

• 123 635
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде по Дунава
И аз поръчах от Алиекспрес силиконова подложка с мрежа Simple Smile Пише, че на 3 януари ще пристигне, но дано подрани.

# 196
  • In transit
Хрупкави лимонови бисквити без глутен и лактоза, ако някой има подобни проблеми, може да му е полезна рецептата. Много са вкусни, вкъщи бяха уважени набързо. Joy

Есенните листа са много ефектни. Много съм доволна от покупката им.

# 197
Fortuna 😘😊,, благодаря за високата оценка 😂. Добре че ми пасва на продуктите на Мики рецептата, че да станат като за изложба. Тук всеки споделя хубави рецепти, но имам разминаване с качеството на продуктите и повечето неща не ми се получават, не че рецептите са лоши. Но с на Мики рецептите всичко ми пасва на 100%. Тези бисквитки са  уникално вкусни за моя вкус. Струваше си парите за мусковадо захар. Дадох 10$ за 500гр. Но много ми допадат на вкус.

# 198
  • Euskal Herria
Момичета, откъде сте поръчвали тези формички? И само форми ли са, или имат и печат към тях? Каква големина са?

# 199
  • под тепетата
YanaDG, аз ги изнамерих и поръчах от един сайт в Сливен. Сега ще ти го пусна.
https://makecake.net/product/decora-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d1% … 1%81%d1%82%d0%b0/

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 19:48 от bilqna_69

# 200
# 201
Влязох, изчетох, поръчах форми есенни листа . Напоследък само това правя - влизам, чета ви, и поръчвам.  Ся отивам на лов за захар.

# 202
  • In transit
YanaDG, има ги и в Амазон, ако ти е по-удобно: https://www.amazon.de/gp/product/B09F6XJ17Z/

В българският сайт има грешка в описанието, не са 6 форми, а 3 броя.

# 203
Моите формички подобни на вашите, но са ми от квартален магазин по чудо. Нали вече всичко се поръчва онлайн по дяволите. Доживях захар онлай да купувам, но кой знае още какво ни чака. Ето моите:

# 204
Търся рецепта за коледни бонбони. Искам да използвам един силиконов молд.
Само с разтопен шоколад/ковертюр ще са ми скучни.
Намерих една рецепта:
100 грама какао
1 чаена лъжица захар
50 грама масло
2 супени лъжици прясно мляко
ще ви трябва и подходяща силиконова форма
Начин на приготвяне:

Затоплете млякото в подходящ съд на бавен огън, без да допускате да заври. Добавете захарта и какаото, разтопете маслото на водна баня, сложете и него. Разбъркайте всичко и изчакайте сместа да кипне. Оставете да се приготвя в продължение на 2 минути на бавен огън, след което разпределете в подходяща силиконова форма. Форма за лед би свършила идеална работа. Приберете в хладилника за няколко часа.
Това количество на съставките ми се вижда много за 15 бонбона...

# 205
  • под тепетата
А мен ме съмнява 50 г масло да поеме 100г какао , даже и с двете лъжици мляко, че и да кипне.

# 206
От днес в Лидл са пуснали форми и печати за сладки, различни украси, кювертюр и още доста неща, ако някой си търси. Аз взех от печатите, 3 броя са в комплекта изглеждат доста добре. Blush

# 207
И аз идвам с няколко питанки
1 Какво какао ползвате? Не искам да се разочаровам.
2 Домашно или купено мляко ползвате за рецептите? Понеже наскоро правих някои неща с домашно и виждам голяма разлика.
3 Сушените плодове мога ли да пробвам да ги заменя със замразени малини, ягоди и френско грозде например? Понеже в нашето семейство не обичаме сушени плодове.
4 В рецептите, където присъства много канела с какво мога да я заменя? И нея не обичаме 😀😀
5 Кои от двата кувертюра бихте препоръчали. Или по-скоро този на метро дали сте го пробвали и добър ли е ? Понеже в Наше метро Калибалд е със срок на годност до края на годината кой знае от кога стои .

# 208
Попаднах на темата в петък и набързо напоръчах две коледни форми от Елхичка, подложка за бисквити, цедките за чай от Синсей и точилката със снежинки от Пепко. Sweat Smile
Днес получих формичките. Кошерчетата ги имам отпреди, слагам ги за сравнение на размера.
Скрит текст:

Пробвах и бисквитите на Mikkey. Следващият път ще замеся двойна доза, много бързо ги изядохме, време за снимка не остана Simple Smile
Сега за тях издирвам правоъгълна, къдрава форма, за да станат бисквитите, като от снимката.

# 209
  • In transit
Yoana16,
1. Какаото на Лидл е много добро.
2. Купешко, от Добротица
3. За някои десерти може и да стане, но за повечето не, защото замразените плодове може да разводнят консистенцията на печивото.
4. Просто не я слагай.
5. За мен първият кувертюр е по-добър, но цената в Метро е височка, а това количество, освен, ако нямаш сладкарски цех, ще има да го ползваш две години. Потърси онлайн има малки разфасовки по 400г, на цена 10-12лв. Между другото, лидълския кувертюр също не е лош и е на доста на добра цена.

vox, за съжаление същите форми, вече не се предлагат...поне аз не успях да намеря никъде, иначе бяха на Tescoma. Тези да подобни и ще ти свършат работа:  https://rocake.com/product/6638/patisse-komplekt-3-rezetsa-pravo … -valnist-rab.html

Общи условия

Активация на акаунт