КОЛЕДА 2023/2024

• 123 635
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 150
  • нейде там, където ....
Заглеждам и аз белгийските бисквити на Mikkey, но къде мога да намеря точно този тип захар - Панела? Представям си я нещо средно между мусковадо и демерара, може ли да се замени с някаква тяхна комбинация?

Намерих иначе и други рецепти, които приличат на посочените от Лидл, на английски:
 -  с бяла захар два различни вида
 - и просто с тъмно кафява захар

# 151
Хайде аз да си направя сефтето в тази тема 😄 много обичам Коледа, любимият ми празник е и всяка година правя по нещо - все взето от Pinterest, но си мисля, че друго ще е, ако има с кого да дискутираш по темата. Та ето ме тук, ще следя и вашите идеи.
Тази Коледа ще ни е и първата с бебе, надявам се пак да успея да направя нещо хубаво въпреки това ☺

# 152
къде мога да намеря точно този тип захар - Панела? Представям си я нещо средно между мусковадо и демерара, може ли да се замени с някаква тяхна комбинация?
С мусковадо са най-хубави, придава повече карамелен вкус.

# 153
За търсещите формички елхички -  днес намалени на половина :

https://tescomaonline.bg/ured-za-oformyane-na-sladki-tescoma-delicia-27523

# 154
  • София
Заглеждам и аз белгийските бисквити на Mikkey, но къде мога да намеря точно този тип захар - Панела? Представям си я нещо средно между мусковадо и демерара, може ли да се замени с някаква тяхна комбинация?
............
Тези белгийски бисквитки ме научи Микки, да ги правя, разкошни са. Захар "Панела" не намирам, но ги работя и най-тъмната захар ,която се предлага, стават чудесни. Затруднение имах да намеря такава мрежа в/у която да ги пека, за да имат на основата си това мрежесто, което е силно характерно за бисквитката, ами купих точно такава постелка и не съжалявам, бисквитката се отваря направо.  Тези бисквитки са ми любими.

# 155
Не е много по темата, но ще се радвам на изпитана класическа рецепта за крем карамел. В интернет има много та не знам коя да иЗбера

# 156
  • Русе
Скрит текст:
Не е много по темата, но ще се радвам на изпитана класическа рецепта за крем карамел. В интернет има много та не знам коя да иЗбера

Ще се осмеля да дам моята любима рецепта. Вероятно ще има и други предложения.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/8.html

# 157
  • In transit

Аз ползвам тази захар Панела. Води се нерафинира и неизбелена. Вкусът ѝ е силно карамелов, а тъмния ѝ цвят допринася за цвета на самите бисквитки.
Скрит текст:
Може да се замени и с друг вид кафява захар, но тази, която се продава в Лидл, например, не е подходяща, защото е карамелизирана бяла, т.е съветът ми е да търсите някоя по-качествена.

Друга, която е с наситен карамелен аромат е тази: https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82% … 3-500-%D0%B3.6086, но бисквитите ще станат по-светли на цвят.
Има ги в повечето био магазини.

# 158
............
Тези белгийски бисквитки ме научи Микки, да ги правя, разкошни са. Захар "Панела" не намирам, но ги работя и най-тъмната захар ,която се предлага, стават чудесни. Затруднение имах да намеря такава мрежа в/у която да ги пека, за да имат на основата си това мрежесто, което е силно характерно за бисквитката, ами купих точно такава постелка и не съжалявам, бисквитката се отваря направо.  Тези бисквитки са ми любими.

Може ли линк към релефна подложка за бисквити ?

# 159
  • In transit
............

Може ли линк към релефна подложка за бисквити ?
Заповядай: https://zmeeborets.com/shop/dekoraciq/kilimi-za-dantela-i-makaro … lim-air-mat-small

# 160
Mikkey, благодаря !
Днес съм се разпоръчвала с едни печати за бисквити, та това килимче ще е гъдела към тях Simple Smile !

# 161
  • под тепетата
И аз купих печати вчера от КИК. Бяха при кучешките работи Joy. Освен да спретна и едни кучешки бисквити  за мойте хайванчета.

# 162
  • In transit
Аз снощи поръчах няколко силиконови форми за коледни десерти - ванилови кравайчета, мини щолени, мъфини, като дойдат ще се похваля. Не, че нямам цял шкаф с формички, ама още едни никога не са излишни. Grinning

# 163
Да, да  - споделяй да се заразим Wink

# 164
  • Euskal Herria
Биляна, какви са печатите?

Общи условия

Активация на акаунт