КОЛЕДА 2023/2024

• 123 630
  • 1 254
  •   2
Отговори
# 165
  • под тепетата
Ей сега ще снимам

Имаше и други.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 15:31 от bilqna_69

# 166
# 167
  • Балчик
Да ви покажа какво получих днес от Sinsay, може на някого да се хареса  идеята. Правя едни бадемки с приспособление за чай.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_1189.html?m=1

Та видях в Sinsay такива звезда и елхичка и си взех.

Взех и тази форма за кекс човече. Миналата година темата на украсата на кухнята ми беше джинджифилови човечета. Продължавам я и тази година.😃

# 168
  • Sofia
Ау, Джемма, добре че сподели - много ми хареса идеята! Още днес ще ида да видя в нашия

# 169
  • под тепетата
Тази година вече трябва да ги пробвам тези бадемки, защото и аз си купих от цедката за чай, като я показа Джемма. Обаче сега и тези две формички много ми харесаха. Давам идея веднага - стават и за подарък за приятелки, които обичат да правят сладкотии. С панделка и рецептата към тях ще са много сладурски! Благодаря Джемма!
Започнах зареждане на сухи плодове и понеже не обичаме много стафиди, слагам сушени череши. Човекът, от който си взимам редовно от пазара ми каза, че тази година няма или ще са на много висока цена. Черешите напролет били много малко.

# 170
Аз череши купувам от Торнадо-то,миналата година купувах и нарязани на ситно различни сушени плодове и също бяха хубави. Към микса си добавих още няколко вида плодчета и се получи много добре,отделно често купувам  ядки и брашна от тях,също са хубави.  
При нас имат магазин в сградата на Кауфланд ,но знам че има и в други градове
https://tornadonuts.com/

# 171
  • In transit
Биляна, на Rois ядките също са много добри, особено, ако намериш къде имат щанд наблизо.

# 172
От зеленчуковият магазин в който пазарувам продават на тази фирма сушени плодове,печени и сурови ядки и семена. Каквото съм взимала е било качествено,та ако ви попадне препоръчвам,а и цените им са много народни. Последно купувах  сурови белени цели бадеми 200 гр на 5.80 или 6 лв(не помня с точност),на други фирми не съм взимала на такава цена

# 173
  • под тепетата
Благодаря, момичета! Ще потърся от посочените сухи плодове. Аз вече се набарбаляках с цедките, че си имам такива дружки по сладкоправене , а знам , че ще се забавляват и с децата. И от печатите им взех, че се сменят три картинки.

# 174
Мики, и мен ме заинтригуваха тези бисквити. Поръчвам захарта и ги почвам. Колко време преди Коледа могат да се приготвят и, според теб, ще станат ли добре с типово брашно или лимец?

# 175
  • Sofia
В Sinsey в Мол България не са чували за такива цедки. Ако някой в София ги види, нека пише, моля!

# 176
Аз днес ще правя на Мики бисквитките. Вчера поръчах  Мусковадо захар,  подложката от Амазона. Те пък взеха че дойдоха до вечерта. И сега няма как да чакам до Коледа. Имам други формички за сладки, като есенно листо. Тях ще ползвам. Дано ги направя. Ще пиша после. До сега нямам провал с на Мики рецептите. Надявам се да ги направя.

# 177
  • In transit
Вики, много ти благодаря!

Аз съм ги правила и с релефна точилка от Пепко и с печати, също добре се получават с това тесто.

това бухалче е с детски гумени печати от Лидл (които се потапят в мастило). Grinning

Скрит текст:

Мира, с лимец и типово не съм ги правила, но принципно всички маслени теста обичат по-бедни на глутен теста, така, че не виждам причина да не се получат. Възможно е да има малко разлика в консистенцията на тестото спрямо течностите. Остави си 1-2 с.л. от брашното за накрая, виж как е консистенцията на тестото и дали лепне и тогава добави остатъка. Ако се наложи, може да сложиш още 1 с.л., но не повече от 20-30г, защото ще се отрази на крайния резултат.

За съхранението...те са леко по-хрупкави и могат да изкарат поне 20-тина дни в добре затворен буркан или кутия, но вкъщи за съжаление свършват много по-бързо. Joy

# 178
  • Под сянката на разлистените кактуси
Някой ще прави ли предварително тесто и да го замразява? Аз все се каня, защото през декември ми е доста напечено, но досега не съм се организирала. Маслените теста би трябвало да се замразяват добре

# 179
  • In transit
Някой ще прави ли предварително тесто и да го замразява? Аз все се каня, защото през декември ми е доста напечено, но досега не съм се организирала. Маслените теста би трябвало да се замразяват добре
Да, няма проблем да се замрази маслено тесто. Увий го само добре в хартия за печене и отгоре в найлонова торба, да не поема миризми от фризера. После го остави в хладилника да се размрази и тогава го приготвяй. Например от предната вечер, да престои една нощ в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт