КОЛЕДА 2023/2024

  • 123 608
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 6 105
Линцер сладки със сладко от ягоди |без глутен|

# 631
  • София
  • Мнения: 12 252
Това са любимите ни меденки. Тестото е много леко за приготвяне и изпечените меденки са много  подходящи за декориране с айсинг. Ние предпочитаме обаче шоколад. Може да не са толкова атрактивни, но са адски вкусни, особено два-три дни след слепването с мармалада.

Меденки слепени с мармалад от сливи
Не се отваря, дай отново, благодаря

# 632
  • Мнения: 1 642
Това са любимите ни меденки. Тестото е много леко за приготвяне и изпечените меденки са много  подходящи за декориране с айсинг. Ние предпочитаме обаче шоколад. Може да не са толкова атрактивни, но са адски вкусни, особено два-три дни след слепването с мармалада.

Меденки слепени с мармалад от сливи
Не се отваря, дай отново, благодаря

Меденки слепени с мармалад от сливи

emy_emy - връткави са, трябва молдове  и рисуване...Не че е сложно, но изисква време.

# 633
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?

# 634
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 761
Аз само по тази ги правя, с шоколад е
https://www.gotvetesmen.com/recepta/sokoladovi-biskviti-tryufel

# 635
  • Мнения: 1 642
Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и шамфъстък  - топят се в устата и глазурата е от бял шоколад, поръсени със сушени червени боровинки и зелени шамфъстъци. Ако използвате бял шоколад без или с малко захар, се избягва захарта, която бихте използвали с белтъчна или захарна глазура.

# 636
  • Мнения: 1 780
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?

Правя ги по тази рецепта от години. Греда не е имало. Издържат десетина дни.
 https://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html

# 637
  • София
  • Мнения: 6 659
Здравейте,дайте ми сполучлива точна рецепта за шоколадовите напукани сладки.
Правих по рецепта на "Супичка" - греда, разляха се и станаха едни подметки, преди това от готвач-а, пак нищо. Стават едни смачкани и нищо не се напуква. Вкусни са, но на вид не са това, което трябва да е. Разливат се. Искам да станат като топчета, и хубаво да се "напукат". Знам , че не се правят много по- рано, като другите коледни сладки. Много рано ли е да ги направя тази седмица, ще издържат ли до Коледа?

Няколко пъти препоръчвам тази, страхотни са:
http://www.vkusnoteka.bg/2016/12/blog-post_18.html

# 638
  • Мнения: 50 926
https://www.heydaniella.com/recepti/snezhni-shokoladovi-sladki/ аз тези правя, не съм сладкар, но стават идеални

# 639
  • Мнения: 299
Genni И при мен миналата година не бяха хубави...Даже се изненадах,че са толкова харесвани. Но установих,че с масло стават супер. Ще пробвам и тази, в която е разтопен шоколада. Като цяло с олиото никак не ми харесаха и бяха безлични на вкус. Поне за мен.

# 640
  • София
  • Мнения: 2 525
Имам питане... някой правил ли е Базелски медени бисквити, преди повече от 10 години съм ги правила и помня, че много ми харесаха, но станаха ужасно твърди, толкова твърди, че бялата халва направо е мека спрямо тях: rolling_eyes:
Аз ли някъде съм сбъркала или са си такива?

# 641
  • Мнения: 2 859
Аз няколко години ги правя и честно казано след първите някорко пъти докато хвана какво трябва да е тестото,често действам на око и експериментирам. Ако имам под ръка някакви ядки кълцам по малко в сместа, на шоколадовите няколко пъти слагах есенция портокал, защото много добре се допълват. За себе си установих ,че с лидълското какао  и кувертюр ми се получават с най-наситен цвят и вкус на шоколад

# 642
  • София
  • Мнения: 12 252
Само по тази рецепта ги правя от години и нямат грешка
НАПУКАНИ СЛАДКИ С ШОКОЛАД И ОРЕХИ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/12/blog-post_18.html

# 643
  • Мнения: 564
Момичета, нуждая се от препоръка за ром. В две от рецептите, които съм избрала има като добавка ром, но никога не съм купувала и нямам идея, какво да търся. Бихте ли ми препоръчали ром подходящ за сладки? Марка?

# 644
  • София
  • Мнения: 3 327
Открих сезона и аз днес - меденките на Peych и мини щоленчетата на Ваня Джорджевич, успешно ми е производството до тук. 😝

Общи условия

Активация на акаунт