КОЛЕДА 2023/2024

• 123 648
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 020
  • In transit
Звънче, разядката с тиква изглежда, като лютеница. На вкус пак ли е така?

# 1 021
  • софия
Да, аз затова не държа винаги да я правя, но днес се подхлъзнах. Хем е като лютеница, хем не е. Направи я да опитате. Става за 0 време.

# 1 022
  • София
Моят коледно-новогодишен сладкиш. Рецептата е от бесарабски българи.

# 1 023
Здравейте скъпи дами, извинявам се за начинаещия въпрос. Бихте ли ми препоръчали рецепта за сладки и за соленки, при които тестото е лесно за работа - имам малки деца вкъщи и искам заедно да приготвим сладки и соленки сега по празниците, но съм пробвала рецепти преди където тестото е много лепкаво. Честно казано вкуса не е от голямо значение, важното е да се забавляваме и децата да могат да разточват тестото и да изрязват формичките. Благодаря.

# 1 024
  • софия
Благодаря за уютната и светла тема ❤️

Топла, пълна с обич и спокойна Бъдна вечер!

# 1 025
  • София
Здравейте скъпи дами, извинявам се за начинаещия въпрос. Бихте ли ми препоръчали рецепта за сладки и за соленки, при които тестото е лесно за работа - имам малки деца вкъщи и искам заедно да приготвим сладки и соленки сега по празниците, но съм пробвала рецепти преди където тестото е много лепкаво. Честно казано вкуса не е от голямо значение, важното е да се забавляваме и децата да могат да разточват тестото и да изрязват формичките. Благодаря.
Бисквити
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B8% … D0%B8%D1%82%D0%B8

Соленки
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%BE% … D0%BD%D0%BA%D0%B8

# 1 026
  • под тепетата
ZM, погледни унгарските бисквити. От телефона ми е малко трудно да дам линк.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … 1Xaax0vMQOmUiUcM1

# 1 027
Весела Коледа, Честито Рождество Христово! Мили приятели, желая на всички много топлина в сърцата, спокойствие в душите, здраво тяло, усмивки на лицето, уют в къщите и успехи в работа!

Поради грипа и натовареният ми график в работата, тази година всичко е много скромно. Няколко меденки и няколко вида сладки.

Ние сме традиционно на вечеря у свеки, а тук на Бъдни вечер се сервира гъбено ризото, "кулайда" - гъбена супа, паниран шаран и руска салата. От мен - Тирамису.
Лелееее, какви шедьоври си създала!
Наталина, ти сладкар ли си по професия?
Винаги се възхищавам на твоите кулинарни произведения!

# 1 028
  • София
Моят коледно-новогодишен сладкиш. Рецептата е от бесарабски българи.

Ще споделиш ли какво представлява? Има много красив златист вид.

Наталина, както винаги невероятни меденки! Като гледам 7-8 вида сладки, колко да е скромно.

Спокойни празници, момичета и момчета!

# 1 029
  • Czech Republic
Весела Коледа, Честито Рождество Христово! Мили приятели, желая на всички много топлина в сърцата, спокойствие в душите, здраво тяло, усмивки на лицето, уют в къщите и успехи в работа!

Поради грипа и натовареният ми график в работата, тази година всичко е много скромно. Няколко меденки и няколко вида сладки.

Ние сме традиционно на вечеря у свеки, а тук на Бъдни вечер се сервира гъбено ризото, "кулайда" - гъбена супа, паниран шаран и руска салата. От мен - Тирамису.
Лелееее, какви шедьоври си създала!
Наталина, ти сладкар ли си по професия?
Винаги се възхищавам на твоите кулинарни произведения!

Благодаря за хубавите думи,  не съм сладкар, просто това ми е хоби. По образование съм икономист, но никога не съм работила това. Сега работя като флористка.❤️

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 17:02 от natalyna

# 1 030
  • София
Бесарабски сладкиш

1-ви слой - 400 г извара - обикновена, насипна, 1-2 яйца (аз сложих 5), портокалови и лимонови кори, захар на вкус (в моя случай еритритол, може и стевия, мед, ксилитол и т.н.)
2-ри слой - 400 г готварска сметана, течна, 2-3 яйца (аз сложих 5), ванилия. Без захар.
Тавичката намазана с краве масло, пече се на 180 градуса.

# 1 031
  • Czech Republic

Разгледай тези, много лесни и вкусни.

https://m.bg-mamma.com/?action=profile;u=3480

# 1 032
  • Русе
Содена питка

# 1 033
Мили момичета и момче, нищо няма да ви покажа /за мой срам тази година/, че току що приключих почти едномесечна работа без почивка и кажи речи без сън - сроковете победиха бисквитите Simple Smile, но да ви благодаря за прекрасното преживяване в темата и да пожелая светла, изпълнена с обич и топлина Коледа!
И да си кажа, че макар и със закъснение, след празниците ще захвана темата отначало с всички сладкиши, и след празниците се яде Simple Smile

# 1 034
  • под тепетата
Страхотно изглежда, peych!
 Ето и моята постна с мая

Общи условия

Активация на акаунт