КОЛЕДА 2023/2024

• 123 644
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Sofia
Май повечето сме правили “златната” 😄
На заден план - разядката на лулу, смъртоносно чеснова, но много вървежна!

# 1 036
  • под тепетата
Аз я правя с по- малко чесън. Любима ми е, мога само с питка и нея да си карам Бъдни вечер.

# 1 037
  • Gotham City
Содена питка

# 1 038
Содена питка.Честита Коледа!

# 1 039
  • Варна
Весела Коледа! Здрави да сте и все така вдъхновяващи.
Моята содена питка

Сладките

Кантучини с кардамон и невенки-елхички

Жълъдки, рохлички

Капучинови сърчица

Тиквеник и чаени сладки от мама

Моят боб, пълнен сух пипер с ориз от сестра ми и купешки сарми.

# 1 040
  • Sofia
Мили дами, честита Коледа! Бъдете здрави и все така зареждащи! Само ви чета и си крада идеи, но сега реших и да публикувам.

Сладките ми тази година - всички рецепти са от тази тема.

# 1 041
  • Sofia
Честито Рождество Христово!

Чак днес извадих всичко от кутиите и наредих (е, каквото беше останало след 20 подаръка…)

# 1 042
Щастлива и споделена Коледа на всички!

Питката от снощи, паричката отиде в големия ми син. И пуйката от днешния Коледен обяд.  Сладкораздаването върви с пълна сила . Бързам, защото на терасата е топло и ме е страх да не се компрометират сладките .
Щастливи и споделени моменти за всички !

# 1 043
  • Sofia
С благодарност към tunata за рецептата за телешко по бургундски - уникален вкус!

# 1 044
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави! Благодаря за вдъхновяващата тема и на ветераните в правенето на сладки! За втора година правя сладки, които раздавам и всички са очаровани! Тази година бяха: линцери, напукани какаови, мини щолени, ванилови кравайчета и джинджифилови. Всички много се харесаха. До Коледа не останаха😊
Но пък за днес остана от много вкусния тиквеник с ръчно точени кори. А питката за Бъдни беше с мая...до сега винаги съм я правила със сода, но реших да пробвам на Джорджевич с мая и газирана вода (въпреки каноните и се получи чудесна)
Скрит текст:

# 1 045
Весела Коледа! Здрави да сте и все така вдъхновяващи.
Моята содена питка

Може ли рецепта и начин на оформяне. Изглежда мекичка и ми е типичната содена питка, с която не мога да се разбера.

# 1 046
  • Варна
Оставям тестото много меко, ако лепне, намаслявам си ръцете. Разстилам я на тънко и това е.
Тази е по-голям размер. Стандартната ми доза е 250 г.кисело мляко, 1 ч.л.сол, 1 ч.л.мед, 4 с.л. олио, 1 бакпулвер(или 1 ч.л.сода) и около 300-350 г брашно. Разстилам на тънко, към 2 см, слагам в студена фурна и включвам на 180 градуса. Пека около 40-45 минути.
Е, не е постна, но не ни стигна снощи.

# 1 047
  • софия
Питките тази година. Детето ги прави и спазва точно рецептата и насоките (за разлика от мен). Бяха чудни - пухкави, мекички.

"Тавичките" са едни стари формички за пица с диаметър около 20 см горе. Даже се чудя дали да не направя и за днес, че нямаме хляб и да изпека в тенжера този път.

# 1 048
Пропуснах цялата тема, уви, но се надявам догодина да успея да се включа. Ще опитам днес да направя меденки, дано ми стигне времето.

Да попитам, тези, които замразявате масло - после как го ползвате? Отрязвате, колкото ви трябва и размразявате в хладилник?

Ако ми припомните лесната и сполучлива рецепта за меденките, също ще съм ви благодарна.
П.П. Мисля да сложа и джинджифил, ginger cookies да бъдат.

П.П. 2. И Честито Рождество Христово на всички! Здраве и светлина в сърцата и домовете!

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 10:25 от Рошличката

# 1 049
Аз правих тези и са много лесни и вкусни
https://vsekimojedagotvi.com/5962/meki-medenki-s-shokolad-vijte- … no-se-prigotvyat/

Масло взех турско 1кг и го разделих на три части. По принцип нищо му няма да се размрази и повторно замрази.

Общи условия

Активация на акаунт