КОЛЕДА 2023/2024

• 123 632
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 050
Трудно ще отрежеш замръзнало масло.Аз си вадя пакетче и си го ползвам по предназначение.Няма значение къде ще се размрази.

# 1 051
Аз ако взема цял килограм масло от турския магазин си го режа на 2 и вакумирам за фризера. По-често си поръчвам от една малка мандра и ми го носят направо вакумирано по 250-300 грамови пакетчета, съответно оставям 2 пакетчета в кутия за масло в хладилника,другото прибирам във фризера. Пояснявам обаче ,че у нас не харесваме зехтин, съответно готвя само с масло+ олио съответно върви доста масло и не се задържа да стои в хладилника/фризера.

# 1 052
  • Русе
Весела Коледа!
Сладки от готовите смеси на д-р Йоткер, комплект, който получих като подарък и които правихме заедно с моята внучка. Голямо забавление беше!

Браунис бисквитки с шоколад и ядки от блога на Sunshine's kitchen, новите които включих тази година 

Редовните капучинови звезди

# 1 053
Тези браунис бисквитки изглеждат убийствено Heart Eyes със сигурност утре ще бъдат пробвани вкъщи

# 1 054
  • под тепетата
Sve, харесаха ли ти браунис бисквитките? Аз ги правя по-тънко, обичаме хрупкави, а и се запазват по- дълго. Разделям на три тестото. В едната част слагам ментова есенция, в другата ромова, в третата- портокал. Ядки, каквито има и ги боцкам преди печенето. Сега са с кашу. Опиталите ги се оплакват, че не могат да се спрат да ги хапват.

# 1 055
  • Deutschland/HE
Ние много ги харесваме тези брауни бисквити, като ги извадя им слагат децата карамелени топчета, шоколадови топчета.... те първи свършват!

# 1 056
  • под тепетата
Аз не обичам много карамел, затова слагам ядки и бял шоколад. Задължителни са у нас!
  Четвъртият вид свърши преди снимката...

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 16:10 от bilqna_69

# 1 057
  • Русе
Да, харесаха ми, направих ги дебелички и внимавах с печенето. Ще ги включа в списъка задължително.

# 1 058
  • София
Честита Коледа! Здраве и благополучие за семействата Ви!

Бадемовите рогчета с марципан са новите тази година,  одобриха се!  Акцентирам на тези мини пайове, за втори път ги правя-страхотни са!

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 21:09 от liani

# 1 059
  • под тепетата
Ооо, знам за какво говориш, liani! Много са вкусни и все не намирам време за тях. Всичко е разкошно в подносите! Поздравления!

# 1 060
  • София
Следваща идея от мен:
ТОРТА РУЛО ТИРАМИСУ - TIRAMISU CAKE ROLL

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2023/12/tiramisu-cake-roll.html
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО!

# 1 061
  • София
Весела Коледа и от мен на всички!

Нищо не остана у дома😀 Синът ми беше рожденик вчера и нагостих гостите със следните неща:

Салата: айсберг, пресен лук, жълта и червена чушка, краставица, настъргани моркови, репички, кутия сварен червен боб, всичко на око и овкусена със сол, зехтин и олио. Много е свежа и вкусна, подходяща за всеки сезон.

Плато мезета:

Основното беше банска капама

Десерт - любимата бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад на рожденика, сладки (останаха ми малко от втората доза маслени сладки с орехи и мармалад)

Ядки - шам фъстък и бадеми

Ето и масата:

Идният петък сме канени на гости само с американци, мисля да приготвя локумки и баница на хапки. Евентуално също и хапки с бяло наше сирене, краставичка и чери доматче, в цветовете на нашето знаме. Ако някой има други идеи, ще се радвам да сподели.

За НГ също съм намислила свинско с манатарки на Люси и рендосаната руска салата на Ваня Джорджевич.

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 21:53 от Helene S

# 1 062
Честита Коледа! Здраве и благополучие за семействата Ви!

Бадемовите рогчета с марципан са новите тази година,  одобриха се!  Акцентирам на тези мини пасове, за втори път ги правя-страхотни са!
Може ли рецептата за бадемовите рогчета?
Мисля, че такива си взимахме от една пекарна в Гърция и много ни харесаха.

# 1 063
  • София

Може ли рецептата за бадемовите рогчета?
Мисля, че такива си взимахме от една пекарна в Гърция и много ни харесаха.
https://www.kulinarno-joana.com/2018/12/bademovi-rogcheta-s-shocolad/ Заповядайте.
Сега виждам, че съм писала "пасове", а не "пайове"Joy

# 1 064
Шотландски коледен кейк

Общи условия

Активация на акаунт