КОЛЕДА 2023/2024

  • 123 647
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 893
Eфибуш, това да не е Дънди? Изглежда страхотно!

# 1 066
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
Весела Коледа, любими кулинари! ❤️ Желая във всеки дом да има здраве, щастие и любов! 🎄🥰



Содена питка от Бъдни вечер




Чийзкейк със заквасена сметана и крема сирене


Питка с магданозено песто


Пълнени пуйка с ориз, лук, моркови, дробчета и кисело зеле


Разядка по рецепта на beniii - цедено мляко, заквасена сметана, чесън, орехи, копър и печен пипер


Макаронена салата с яйца, грах, царевица, шпек и кисели краставички




Щолен от свекърва ми



Скрит текст:



# 1 067
  • Мнения: 5 189
Аз пак
Да попитам, тези, които замразявате масло - после как го ползвате? Отрязвате, колкото ви трябва и размразявате в хладилник?

Ако ми припомните лесната и сполучлива рецепта за меденките, също ще съм ви благодарна.
П.П. Мисля да сложа и джинджифил, ginger cookies да бъдат.

# 1 068
  • Мнения: 17 116
Eфибуш, това да не е Дънди? Изглежда страхотно!
Мерси😁Такова е, но вместо бадеми отгоре е с орехи пекан.

# 1 069
  • София
  • Мнения: 12 253
Аз пак
Да попитам, тези, които замразявате масло - после как го ползвате? Отрязвате, колкото ви трябва и размразявате в хладилник?
..............
Замразявам масло около 3 кг  пакетчета по 250 г,  и това е само около Коледа , не ползвам турско масло, предната вечер изкарвам няколко пакета и те се размразяват достатъчно, хем е студено, хем не е втвърдено.

# 1 070
  • Мнения: 325
Май повечето сме правили “златната” 😄
На заден план - разядката на лулу, смъртоносно чеснова, но много вървежна!


Нещо немога да открия рецептите на златната питка и разядката? Може ли препратка и помощ, моля?

# 1 071
# 1 072
  • Мнения: 8 516
Масло замразявам както е на пакети от магазина. За да се размрази, го слагам за една нощ в хладилника или ако съм забравила, а ми трябва, на стайна температура.
Ако купя калъп от килограм, бих го наравила на пакети по колкото ми е нужно и тогава бих замразила. За да е лесно рязането, бих го оставила за малко на стайна температура (може би за час).

# 1 073
  • Мнения: 6 361
Пет килограма Монарх бях взела, есента когато тепаха промоциите му в Била. Такава работа ми свърши, думи нямам. Вадя от фризера вечерта колкото ми трябва , меся на сутринта, пека вечерта по хладно. Имам още доста пакети във фризера , но аз обичам да имам от всичко добре запасено, така се чувствам спокойна, че споходи ли ме музата за нещо мога да почна веднага .

# 1 074
  • Sofia
  • Мнения: 4 848
Еее, то и аз се запасявам, ама ти ме уби! 😂😂😂

# 1 075
  • под тепетата
  • Мнения: 11 312
И аз още вадя от прИмоциите, но ядките ми свършиха.
Честит имен ден на празнуващите!

# 1 076
  • Мнения: 6 361
И аз се учудих на себе си. Но имам налични 14 вида сладки....и още доста масло във фризера . Днес ще пътуваме и ще приготвя последните платА за раздаване , ще се опитам да направя по читави снимки на всичко което направих тази Коледа. Досега имам впечатление че се харесаха , дори супер капризния ми племенник вчера с удоволствие хапваше меденки. Само топлото време ме измъчва , защото са в кутии на терасата . А в моя град е по топло и от Великден...

# 1 077
  • In transit
  • Мнения: 14 429
Масло и аз имам поне 2-3кг налично, но го държа в хладилника. Никога не съм замразявала. Не виждам смисъл. Рядко нещо остава след срока му, винаги гледам да поддържам наличности. Както G.D. каза, "да имам под ръка".

Честита Коледа, прекрасни кулинарки и кулинари! Бъдете здрави!
Забравих да покажа сладките. Те вече заминаха при близки и приятели.

Не се виждат всички видове. До хърватските не стигнах. Много се изморих и се отказах. Ще направя една доза за НГ, че младежите ще са дежурни и да се почерпят на работа.

Постната ми питка за Бъдни вечер,


И коледната

# 1 078
  • под тепетата
  • Мнения: 11 312
Mikkey, изобилие при теб! Това копче много ми хареса!
 И аз все не стигам до всичко, което искам. Тази година са ми най-малко, но идват още празници, та правя пак планове.

# 1 079
  • София
  • Мнения: 2 525
Mikkey, постната питка с какво е правена?

Общи условия

Активация на акаунт