АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, към кого е по-удачно да се обърна при настинка / вирус / грип / нямам идея какво съм пипнала - личния лекар или гинеколога да каже какво да пия?
Може би зависи и на кой имаш повече доверие. Аз бих се обърнала към ЛЛ. И на двете имам доверие, но все пак като ЛЛ има предвид, че става въпрос за лечение на бременна жена знае какви медикаменти да предпише и най вече какво върлува в момента.

# 256
  • София
Аз с АГ съм говорила за настинка. ЛЛ също е вариант стига да е запознат/а с подходящите лекарства. Някои препращат директно към АГ, защото не рискуват на бременни да изписват нищо.

# 257
След голямо борба със избора на шишета успях да се сдобия с такива, но уви сега имам дилема с помпата за кърма. Вие какво бихте препоръчали електрическа или ръчна? Спряла съм се на avent понеже и такива шишета взех, но съм отворена и за други идеи.

# 258
  • София
Аз имам на медела електрическа. Предпочетох да вложа повече пари с идеята, че ще може да се ползва и при второ дете. Ползвах я 10 дни общо взето. Честно казано не знам дали си заслужи - цедях и на ръка, цедях и с нея (определено с нея имаше повече количество, но с бучките не ми помогна).
Реших да не е ръчна - исках да се улесня на максимум и да са ми свободни ръцете докато я ползвам. Някои се оплакват, че ръцете ги болят после след ръчните, а в началото на два часа цедене щеше да ми досъсипе психиката, която и без това не беше топ след раждането Grinning

# 259
Аз ще взема помпа за кърма на KikkaBoo. Най-вече, защото са им достъпни цените и имат резервни части. Не знам колко ще ми потрябва.

# 260
Аз ползвах ръчна на Авент. Не съм я ползвала много, само в началото и наистина на моменти ти се изморяват ръцете. Като се урегулира храненето на детето не съм се цедяла толкова често.

# 261
  • София
Аз съм на 37 🙃 на ФМ ще ходя малко преди празниците, тогава ще съм в 21 г.с.  

Относно покупките смятам да си взема нова количка. Старата я ползвахме почти година и я продадохме. Всичко останало, включително и козметика, ще купим като се роди бебето и преценим нуждите му. Като цяло съм настроена да го кърмя, затова шишета няма да взимам на този етап. С предната бременност точно така направихме. Бебето беше с много суха кожа и се наложи да вземем емолиентен лосион. Вода и АМ не приемаше до 6тия месец, беше само на кърма, съответно нямахме и шишета. Дрешки ще взема малко и ще ползвам това, което имаме от баткото.

За помпите за кърма, от акушерка знам, че на Медела са най-добрите, дори ръчните. Аз имам друга, по-бюджетна, която вършеше работа.

По повод боледуването - в момента се възстановявам от някакъв гаден вирус - лечението ми го назначи личната, а АГ допълни само да си взема Биозин мама.

А има ли мамче което да е на 35+ години? И аз мисля на ФМ да отида 21 седм някъде, за да е по средата някъде на препоръчителния интервал в който трябва да се направи този преглед. И при мен се пада се началото на Декември.

# 262
Спряла съм се на Momcozy, четох много добри отзиви.

# 263
Аз съм с две ръце за електрическа помпа. Буквално ме спасяваше няколко пъти , ползвах я постоянно три месеца (след това вече все по-рядко) и освен дъщеря ми успях да дам запаси на  още едно бебче Simple Smile
Помпата ми е Авент и се надявам и сега да ми върши чудесна работа.

# 264
Моят серклаж мина днес, утре ме изписват, сутринта преди това един контролен УЗ да видим бебето и се прибирам вкъщи.

Мина днес д-р Атанасова след интервенцията, каза, че е доволна и че е минало добре.

Аз бях много весела като излязох от упойката, смеех се през цялото време, направо страшна гледка съм била. На събуждане на операционната маса попитах анестезиолога "Ти (името на мъжа ми) ли си?" и той такъв ми вика "Не." 🤣 Кой знае на какви бисери са се наслушали от надрусани пациенти. 🤭

# 265
След голямо борба със избора на шишета успях да се сдобия с такива, но уви сега имам дилема с помпата за кърма. Вие какво бихте препоръчали електрическа или ръчна? Спряла съм се на avent понеже и такива шишета взех, но съм отворена и за други идеи.

Мойта е ръчна на Медела, предпочетох я пред останалите защото единствено и само тези на Медела стимулират производството на кърма, защото засмукването и е почти като сученето на детето. Хедра също я препоръчва, има доста инфо. В началото е важна стимулацията, докато не остане само на гърда, а бебето най-добре стимулира производството, помпата ее почти невъзможно. Колкото суче = толкова кърма се произвежда, че и докато суче гърдата на момента произвежда. На помпа може да изцедите 100мл, а бебето да си му произведе 200мл. Природа! Аз лично не съм се цедяла, бебето ми е било само на гърда, трябвала ми е в началото докато слезне млякото, за моментите в които съм била препълнена докато се регулира производството, за излизане евентуално, но зависи дали ще можете и да се изцедите, защото гърдата може да не пуска на помпа, но на бебето да пуска, и при отбиването. Нямам нужда от ререзвни части, супер си е след 1.11 месеца изключително кърмене. Към нея си взех няколко шишета 2 малки и 1голямо с капачета (за съхранение на кърмата в хладилник)  и две малки стъклени на нукс. Та, електрическа си заслужава единствено и само, ако бебето не суче от гърда и трябва да се цедите постоянно, ковто се разбира след раждането… за мен не си заслужава инвестицията на този етап.

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 23:27 от dilyanakdimova

# 266
Вчера беше моята втора фетална - 20г.с. + 3 дни, бебето е добре, развива се за периода си супер, 360 грама е, около 26 см. Изместил ми се е термина за 24ти март, но докторката каза, че за сега ще се водим по този от цикъла, който е 1ви април. Не даде да и снимаме лицето, малко срамежлива излезе тази госпожица. Знам, че повечето не ходат на 3та фетална, но аз ще си отида със сигурност, много ми харесва колко обстоен е прегледа и този 3-4 д ехограф ми пълни сърцето, ако зависи от мене ще хода всеки месец да я гледам там. Аз си купих количка, кошница за кола, шишета, малко дрехи, да не ми идват изведнъж много разходи.
 Относно ходенето на работа, моите доходи рязко ще спаднат, ако изляза болничен, сещате се как стоят нещата в БГ, но просто вече се изморявам, имам постоянен контакт с болни хора и понамалих доста ходенето на работа, ще видя да хода до празниците, за след това по-скоро ще почна да си почивам и да се навивам , че трябва да излезе човек от мен😂

# 267
Здравейте! Аз съм на тема столчета за кола, количка имаме, с шишетата не бързам, защото каката я кърмих и ползвахме едно малко за вода, която тя отказваше да пие. Grinning Търся за бебето подходяща кошница и за каката стол 15-36кг., над 4г. Имате ли идеи, че от много четене се забърках? За бебето ми хареса cybex aton 5, но все още се чудя. За каката обаче е още по-трудно, има много избор и информация, но ако имате по-големи деца пишете с какви са и доволни ли сте?

# 268
  • София
Бебето ще е с този от количката първоначално.
Иначе баткото е с Britax Roemer Advansafix IV R (9-36кг е). Ползва го вече към 2г и половина и сме доволни. Беше с едни от най-добрите резултати на краш тестове като го избирахме. Плюс е, че на външен вид също изглежда добре. За малката пак на Бритакс ще вземем като дойде време.

# 269
Здравейте! Аз съм на тема столчета за кола, количка имаме, с шишетата не бързам, защото каката я кърмих и ползвахме едно малко за вода, която тя отказваше да пие. Grinning Търся за бебето подходяща кошница и за каката стол 15-36кг., над 4г. Имате ли идеи, че от много четене се забърках? За бебето ми хареса cybex aton 5, но все още се чудя. За каката обаче е още по-трудно, има много избор и информация, но ако имате по-големи деца пишете с какви са и доволни ли сте?
И аз взех aton 5 втора ръка като чисто нов, а днес поръчах изофикс база от айко на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт