АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 848
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
А има ли мамче което да е на 35+ години? И аз мисля на ФМ да отида 21 седм някъде, за да е по средата някъде на препоръчителния интервал в който трябва да се направи този преглед. И при мен се пада се началото на Декември.

Аз съм на 36 ✌

На фетална съм в 22 г.с. така ми казаха от клиниката в която записах час. И това ще е в началото на декември.

Още нищо не купувам.
Детето ще е 3то в семейството,  но много малко неща пазя от баткото.
За сметка на това приятелки са се наточили да ме затрупат с всичко необходимо. Та ще направя равносметка в началото на януари и ще видя какво има да се купува.

# 241
  • Варна
Имам въпрос... колко грама ви дава инфо ехографа? Днес бях на преглед, излезе 276гр., което отговаря на 19г.с., а бедрото даже е за 19г.с. + 3. Аз съм в 17г.с + 3.
До сега вървеше седмица напред, вече отиде 2 😁
При вас как е? Не знам да очаквам голямо бебе ли...

# 242
Имам въпрос... колко грама ви дава инфо ехографа? Днес бях на преглед, излезе 276гр., което отговаря на 19г.с., а бедрото даже е за 19г.с. + 3. Аз съм в 17г.с + 3.
До сега вървеше седмица напред, вече отиде 2 😁
При вас как е? Не знам да очаквам голямо бебе ли...
При мен беше 236 грама в 18 седмица и пишеше, че отговаря на 18-19 седмица. Не сме коментирали нищо с АГ.  Вървеше още от началото с 3 дни. Сега вече с цяла седмица. Не им вярвам много на изчисленията. Ще питам и на феталната в четвъртък колко е станал, дали е нормално, че върви напред, дали да го очаквам мартенско бебе. Иначе термина ми е 10 април.

# 243
  • Пловдив
Покрай малкия имаме доста неща и нищо не купуваме. Гледам, че масово се запасявате с биберони и шишета, сега на фона на първото дете не бих взела, а иначе това бяха и моите първи покупки. Какво имам предвид - не е ясно дали детето ще е на кърма или на АМ, дали ще приеме бибата. В първите 6 месеца на баткото шишета ползвахме за вода или за изцедена кърма, но купих Медела калма и само с нея давах. Вода не пиеше, въпреки предлагането. Чак сега ползвам активно шишета, тъй като след като го отбих давам сутрин мляко, след 6-я месец и вода започнах да предлагам усърдно, заради захранването. Не че пие много, като едно типично кърмено бебе се опъва на водата, но имаме напредък. Бибата се опитах да я дам, много пъти, но безуспешно. Та съветът ми е не се презапасявайте, ще видите и в движение кое от тези неща ще е нужно.

# 244
  • София
Аз и с първото купих 2 шишета малки в началото. Но пък аз бях с настройката, ако стане кърменето, стане и не бях с идеята да е на всяка цена. Беше на смесено хранене около 10 дни (цедене + АМ) и после мина изцяло на АМ. Сега пак съм с тази настройка. На периоди мисля дали да не натисна повече на кърмене, после на периоди мисля, че ще ни е по-ок с АМ след като вече съм минала този път веднъж. Предпочитам да ги има пък дори и да успея с кърменето аз съм за даване на вода на бебето от началото и пак ще се ползват.

# 245
Аз съм се наточила пак да цедя и да давам от шише, хареса ми този начин миналия път и ако детето позволи, мисля сега да действам по същия начин.

Мен ме приеха за серклаж. Голямото чакане, за да седя в стаята и да чакам да стане утре. 🤣 Пак беше адска лудница на регистратура, ВРБ е пълна, сега гледах таблото, почти всички двойни стаи са пълни. Със сигурност има две секцио преди мен утре, така ми каза д-р Атанасова като запазваше час, сигурно после ще има и още.

# 246
Момичета ,работите ли още. Тези които са физически на работа ме от вкъщи. Аз май заради вирусите се замислям да се прибера вкъщи. Онзи ден една луда си довлачи детето с варицела ,добрече бях навън и изобщо не влязох ,а колегите напръскаха и проветриха след нея ,поне си остави детето в двора ,не го намъкна вътре. Та малко съм притеснена и се чудя дали вече да не се ориентирам към вкъщи

# 247
Момичета ,работите ли още. Тези които са физически на работа ме от вкъщи. Аз май заради вирусите се замислям да се прибера вкъщи. Онзи ден една луда си довлачи детето с варицела ,добрече бях навън и изобщо не влязох ,а колегите напръскаха и проветриха след нея ,поне си остави детето в двора ,не го намъкна вътре. Та малко съм притеснена и се чудя дали вече да не се ориентирам към вкъщи
Ако не се чувстваш добре и те е страх да не се заразиш, ако не те притеснява разликата в изплащането на болнични, действай.
Имаш достатъчно дни за тази година + следващата. Ако не се лъжа бяха 160 дни за година.

# 248
  • София
Ако можеш да си позволиш да пуснеш болничен давай. Разликата в майчинството, което аз взимах след като бях в непрекъснат болничен от 5м беше около 100лв грубо с реалната ми заплата и не виждах смисъл да се бутам на сила в пандемия да ходя в офис (който след първата седмица на отваряне пламна с болни и пак затвориха). 180 са дните за година (без 45-дневния).
Иначе аз сега внимавам и с метро, магазини и гледам да не ходя в час пик на места с прекалено много хора. Постоянно има някой къртещо кашлящ, кихащ, подсмърчащ и т.н. Заради градината на малкия не успявам съвсем да не се сблъсквам с вируси, но съм се заредила с Биозин мама, Стеримар и Тантум верде. След Коксакито малкият пак почва утре и се надявам да си устиска до празниците да ходи, че следват интересни събития при тях и дано да се запазим здрави и по време на самите празници.

# 249
Аз в градския транспорт и в болницата (чакалнята) съм с маска, колкото и да ми е неприятно да я нося. В ГТ е някакъв ад, дори не в пиковите часове.

Пандемията на нищо не ни научи като общество, масово ходят кашлящи и кихащи, нещо страшно е.

# 250
Не ме притеснява изобщо заплащането ,важно ми е бременноста ,чакана ,дълги опити инвитро ,строшени хиляди левове ,та сега изобщо не гледам финансовата част. Не си останах досега защото се чувствам добре ,но определено онзи ден се изплаших и влязох във филма. Нищо ,че нямах пряк контакт с това дете и седя вън такива мисли ми нахлуха. Ще се помъча да изкарам до края на месеца с маска и вкъщи

# 251
Аз си работя от офиса още. Харесвам си работата, не е тежка и честно казано ми е хубаво да се чувствам полезна там все още. Също колегите ми (повечето) са готини и контактът с тях ми се отразява добре. Но това ще е така докато се чувствам добре и нямам притеснения, че ще ме разболеят. Смятам иначе по някое време да говоря с шефа да работя от вкъщи и после вече да си изляза в болничен, но ако по някое време започне много да ми тежи например, направо ще си мина на болничен.

# 252
На същото мнение съм Wink
И при нас с каката беше така !

Покрай малкия имаме доста неща и нищо не купуваме. Гледам, че масово се запасявате с биберони и шишета, сега на фона на първото дете не бих взела, а иначе това бяха и моите първи покупки. Какво имам предвид - не е ясно дали детето ще е на кърма или на АМ, дали ще приеме бибата. В първите 6 месеца на баткото шишета ползвахме за вода или за изцедена кърма, но купих Медела калма и само с нея давах. Вода не пиеше, въпреки предлагането. Чак сега ползвам активно шишета, тъй като след като го отбих давам сутрин мляко, след 6-я месец и вода започнах да предлагам усърдно, заради захранването. Не че пие много, като едно типично кърмено бебе се опъва на водата, но имаме напредък. Бибата се опитах да я дам, много пъти, но безуспешно. Та съветът ми е не се презапасявайте, ще видите и в движение кое от тези неща ще е нужно.

# 253
Момичета, към кого е по-удачно да се обърна при настинка / вирус / грип / нямам идея какво съм пипнала - личния лекар или гинеколога да каже какво да пия?

# 254
Аз ходя при гинеколога за всичко

Общи условия

Активация на акаунт