Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 11

• 57 812
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • София
"Ти си в партньорство със закона за привличането и благодарение на това партньорство изграждаш своя живот. Всеки човек е в индивидуално партньорство със закона за привличането. Ти използваш този закон за себе си; всеки друг човек използва този закон за себе си. Не можеш да приведеш в действие закона вместо друг човек, против неговата воля. И ако се замислим, трябва да сме благодарни, че законът действа по този начин. Защото ако не беше така, всеки би могъл да привлече в живота ти нещо, което ти не желаеш.

Ти твориш посредством своите мисли и чувства, а никой друг не може да чувства и мисли вместо теб."

"Тайната за всеки ден" - Ронда Бърн

# 616
-В края на пътя ще има значение само това което си изпитал, а не това което имаш.

- В края на пътя нищо няма да има значение.

# 617
”Да бъдеш част от публиката или част от самото зрелище - между тези състояния лежи цял свят.”
            Джо Абъркромби

# 618
”Има две причини , поради които не вярваме на хората . Първо, не ги познаваме. Второ, познаваме ги.”

“Днес прочетох, че пеперудите си почиват, когато вали, защото дъждът уврежда крилете им. Добре е да си почивате по време на житейските бури. Ще полетите отново, когато приключат.”

(от интернет, превод от английски )

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 23:06 от fenyx

# 619
  • София
„Добрите акробати не си гледат ноктите по средата на скока.“

Айзък Азимов

# 620
“Няма да те моля да ме целуваш.
Нито да ми се извиняваш, когато смятам, че си направил нещо нередно или си
сгрешил.
Нито ще те моля да ме прегръщаш, когато най-много имам нужда
или да ме каниш на вечеря на нашата годишнина.
Няма да те моля да ходим да опознаваме света, да имаме нови преживявания
и още по-малко ще те моля да ме държиш за ръка, когато сме насред града.
Няма да те моля да ми казваш колко съм красива, макар и лъжа да е, нито да
ми пишеш нещо хубаво.
Няма да те моля да се появяваш на вратата ми с роза, както толкова ми
се иска.
Нито ще те моля да ми се обаждаш да ми разказваш как си прекарал нощта,
нито да ми казваш, че ти липсвам.
Няма да те моля да се смееш на смешките ми и да се правиш на палячо, когато
съм тъжна и разбира се, няма да те моля да подкрепяш решенията ми.
Нито ще те моля да ме изслушваш, когато имам да ти разказвам хиляди истории.
Няма да те моля да правиш нищо, нито даже да останеш с мен завинаги.
Защото, ако трябва да ти се моля, вече не искам нищо.”

Фрида Кало, в писмо до Диего Ривера

# 621
”Не мислете за книгите, които сте купили, като за “натрупана купчина за четене“. Вместо това мислете за библиотеката си като за винарска изба. Имате книги, които да четете в точното време, на точното място и в точното настроение.”
             Люк ван Донкерсгойд

# 622
  • София
"Понякога седя и си мисля … а понякога просто си седя." – А. А. Милн (Мечо Пух)

# 623
  • София
"Успехът не променя хората, а само ги разобличава."

Макс Фриш

# 624
  • София
"Всяко нещо идва в живота ни. Дава ни нещо. Взема ни нещо. И си отива. Като вълните. Като приливите и отливите. Като изгревите и залезите. Като сезоните. Като кръговрата в Природата. Като Живота. Като хората.
Ценете всичко и всеки. Даровете на живота! Едни са за поука, други за разтуха, трети за стимул. Важни житейски уроци..."
Джериес Авад

# 625
  • София
"Владей страстите, иначе те ще те завладеят."

# 626
"Човек не е голям, колкото мечтите си. Нито колкото тялото си. Нито, колкото парите си, нито, колкото вещите си. Дори не е толкова голям, колкото образованието си. Човек е голям, колкото благородството си, възпитанието и смирението си. Начинът, по който можеш да носиш успехите си, Начинът по който можеш да бъдеш цялост с другите. Начинът, по който растеш. Това определя височината ти.” Галя Вазова

# 627
  • София
Децата са мерило на времето. Като пясъчен часовник ти показват колко бързо изтичат годините покрай теб. Сякаш вчера бяха малки, спящи бебета, които можеха само да ти стиснат пръста с юмруче, а днес вече спорят с теб, говорят и обсъждате важните неща от живота. Пред теб клатушкането се превръща в ходене, гукането в думи, а игрите с дрънкалки в писане на буквички. Децата мерят времето, мерят щастието и ти дават смисъл, който нито работата, нито пътуванията, нито хубава къща могат да ти дадат. Децата = щастие. ❤

- Яж, чети, обичай и пътувай

# 628
  • Банско
“Не се цели към успех, а към това да допринасяш стойност.” – Алберт Айнщайн

# 629
Времето, което ни остава да живеем, е по-важно от всички изживeни години.
Лев Толстой

Общи условия

Активация на акаунт