КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 40 093
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Стой.не гаси! Да се изкажа.
  При мен големия зор мина.Освен това мина и болничния и от вчера съм на работа.
  Понеже утре е задушница и някой може да ходи в централни гробищз,искам да ви предупредя за гробищната мафия.Аз не знаех,но вчера колегата ми се оплака.Отишъл за годишнина от смъртта на брат си,но не можал да открие гроба и услужливи метачи му предложили срешу 6лв да открият в канцеларията точното местоположение.Един отишъл за справка,а останалите изчакали с него и то около 20мин.След това го завели до гроба и изненада-точно паметника на брат му бутнат на земята. Но,точно те можели да го поправят срещу 100лв.Аз много се впечатлих и споделих случая с моя близка.Оказа се,че и тя има подобно преживяване в същите гробищз.
  Пипи,видях рисунките.Браво на Вики! Ще си имате художничка,Дано стане известна и да прави изложби в Париж!
  Касс,мед.сестра на моята ЛЛ се е лекувала в болницата в Панагюрище с тази диагноза и е много доволна.
  Много късно стана и ще лягам.
  Гъбке,аз ще гася този път.
  Лека нощ и сладки сънища!
Скрит текст:
Общинското предприятие за траурни обреди промени името си.Нариа се вече"Довършителни дейности по здравни пътеки"ЕООД

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 01:53 от Яжка

# 151
Айде още една се насочва към ламБата Simple Smile.

Днес пак изкарах деня по разни мероприятия в болница на близък, прибрах се към 18 и досега си свърших работата, която ми беше по план за деня.
После погледах малко форум и ще лягам.
Талантлива художничка си има Пипи, браво на детето.

По повод на Задущницата: Леко да им е на всички близки от другата земя !

https://www.vbox7.com/play:f4e9f0767a

На всички от тази страна -  гуш.

# 152
  • Вила Великула
Аз пък да ви кажа добро утро. На вън е само за сън или излежаване в леглоо с книжка в ръка. Кафе не съм пила, че отивам до Лабораторията за да ми вземат кръв.
На всички ви приятен и лежерен ден.

# 153
Тъжен ден е днес...
И времето навън е в синхрон....
Мир, покой и светлина за близките ни...
Ужасно ме боли глава, не мога да си държа очите отворени, а днешните задачки, трябва да се вършат. Кучо излиза към 8.00 на вън, след малко ще трябва отново да го изкарам, а дъжда не спира да вали...
3/4 от народонаселението дреме, а 1/4 ( внучката) още спи и хич не и пречи, че от време на време влизаме при нея за разни работи...
Та тъй.
Тук съм, ама хич не ми се говори, а и няма какво...
Поне главата да спре да ме стяга, ама с т'ва време е много съмнително.
Останете със здраве.
До по- добри дни...

# 154
И на мен днес ми се мълчи.... Мир и покой на близките ни 🙏
Клечи, и аз съм с гадно главоболие от ранна сутрин, да не кажа от нощеска Sad. Тук също вали, уж мирно и кротко, но от време на време и гърми.... Главоболието може да е от тази рязка промяна на времето. Лошото е, че и хапчета пих и пак не минава.
И преди да ви пожелая лежерен ден искам да ви благодаря за отзоваването на молбата ми и бързите отговори за болницата в Панагюрище. Получих много полезна информация, благодаря ❤️

# 155
  • София
Добър ден!
 Бог да прости починалите ни близки!
 Касс ,вероятно си права,че неразположенията ни са свърани с промените на времето.Аз ,тази нощ спах 10ч.Това никога не се е случвало преди.Все още се чувствам замаяна.
 Ето ви събитията от днешната дата:
Скрит текст:
1429 г. – Арманяк-бургундска гражданска война: Жана д'Арк освобождава Сен Пиер льо Мутие.
1501 г. – Катерина Арагонска (по-късно първа съпруга на Хенри VIII) среща Артър, принц на Уелс, по-възрастния брат на Хенри VIII, за когото по-късно същата година се омъжва.
1576 г. – Осемдесетгодишната война: Във Фландрия, Испания превзема Антверпен (и след три дни градът е почти разрушен).
1783 г. – Симфония № 36 на Волфганг Амадеус Моцарт и изпълнена за пръв път в Линц, Австрия.
1798 г. – Започва руско-османската обсада на остров Корфу срещу французите.
1842 г. – Ейбрахам Линкълн се жени за Мари Тод.
1848 г. – Във Франция е приета конституцията на Втората френска република.
1856 г. – В Галац се провежда първата конференция на държавите, извършващи корабоплаване по Дунав.
1906 г. – Съставено е двадесет и седмото правителство на Княжество България, начело с Димитър Петков.
1912 г. – Балканската война: Започва Битката при Чаталджа – първият опит на българите да преодолеят защитната линия на османската Чаталджанска армия на подстъпите към столицата Константинопол.
1913 г. – В България е учреден Върховен административен съд.
1918 г. – Първата световна война: Австро-Унгария подписва акт за капитулация.
1922 г. – В Египет, британският археолог Хауърд Картър открива гробницата на фараона Тутанкамон в Долината на царете.
1942 г. – Втората световна война: Втората битка при Ел Аламейн (Северна Африка) завършва с победа на британската армия над войските на хитлеристка Германия.
1945 г. – Ръководителят на българските комунисти Георги Димитров се завръща от Москва в България след 22-годишна емиграция.
1946 г. – Влиза в сила уставът на ЮНЕСКО, ратифициран от двадесет държави.
1950 г. – В Рим започва подписването на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.
1952 г. – Създадена е Българската търговско-промишлена палата.
1952 г. – Дуайт Айзенхауър е избран за 34-ти президент на САЩ.
1956 г. – Съветски военни сили нахлуват в Унгария, за да потушат избухналото на 23 октомври въстание срещу комунистическия режим; хиляди са убити и ранени, а почти четвърт милион напускат страната.
1962 г. – На пленум на ЦК на БКП Антон Югов е освободен от поста министър-председател на България, а Вълко Червенков е изключен от БКП.
1979 г. – Ирански гвардейци превземат посолството на САЩ в Техеран и държат повече от 440 дни 90 заложници, 63 от които са американци.
1980 г. – Роналд Рейгън е избран за 40-и президент на САЩ.
1981 г. – СССР е изстрелва автоматичния космически апарат Венера 14.
1995 г. – Министър-председателят на Израел Ицхак Рабин е смъртоносно прострелян на площад в Тел Авив от израелски студент.
2004 г. – САЩ признава Република Македония под конституционното ѝ име.
2008 г. – Барак Обама става първият афроамериканец, който печели изборите за президент на САЩ.
2015 г. – Министър-председателят на Румъния Виктор Понта подава оставка след 20-хиляден протест, във връзка с трагедията в дискотека „Колектив“, при която загиват над 30 души, а 140 са тежко ранени

# 156
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден, или добър вечер - не знам! Още е 18 ч, но вече е тъмно. И при нас днес валя почти целия ден. Гърмя, трещя...
На гробища не можахме да отидем, но се събрахме у Тони и споменахме починалите ни близки. Бог да ги прости!
Клечице, все ще те питам. Ти защо изкарваш малкия мъж толкова често? Идва зима. Пак ли ще го изкарваш често? Питам, защото и щерката има малко куче, но го изкарва веднъж на ден - надвечер. През другото време си върши нещата на пелена. Сигурно ти така си решила, но пък чак да трябва! Като не го е свикнала на чести разходки е спокойна, че и да я няма ще се оправи само. Ето днес тя беше с мен. Сега е при баща си и ще се прибере утре. Пък и навън е мокро и кално. Но е спокойна, че кучето е свикнало с отсъствията й и ще се справи само. Не го ли правиш прекалено зависимо от теб?!

# 157
  • Вила Великула
Янче, аз също разхождам кучето два пъти на ден. Понякога разходките са ни кратки-докато си свърши работата, друг път по-дълги. Зависи от времето. Днес ММ ме замести, аз цял ден си гледам кефа.
Подадох на съседите за задушница. На гробища или църква не съм ходила. Там ходя спонтанно, когато имам нужда от това.
чета за главоболието на някои дружки. Явно е свързано с времето и атмосферното налягане. Аз учудващо съм ок, обикновено много ме боли главата при такива аномалии.
Прегръщам ви!

# 158
Добра вечер!
Касс, виж на  лични!

Тук валя цяла нощ и цял ден.Но аз ходих до гробището и обиколих всичките ми близки. Върнах се вир вода. На връщане  по улиците течеше река  и направо шляпах в  локвите.Мокър от дъжд не се бои.    Изкъпах се  и  отидох в СИК.    Дъждът спря към17 ч.и сега не  вали.
Друго интересно няма.
На всички пожелавам лека нощ!

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:33 от K.A.G.

# 159
# 160
  • Вила Великула
За да разведря малко обстановката, пускам нещо прочетено в ФБ.

Хората, които ходят ежедневно на работа, често питат: „Как вие, пенсионерите прекарвате деня си ? "
Ами, например вчера, събота, с жена ми отидохме в града на пазар. Отидохме в огромен търговски център, обходихме всички магазини.При излизане от последния магазин на паркинга видяхме полицай да издава глоба за превишаване на времето за паркиране.Учтиво, с усмивка, го попитах дали ще е снизходителен към двама пенсионери и да не ни глоби.Без никаква реакция на молбата ми сложи глоба под чистачките на предното стъкло. Това ме вбеси и го нарекох тъпак.
Той ме погледна и издаде още едина глоба  заради летните гуми, като я сложи до първата.Тук се намеси жена ми. Хората, които я познават, знаят - тръгне ли,  много е трудно да я спреш. След кратка словесна атака, тя му каза, че той е глупак , след което бе издадена третата глоба.
Колкото повече го обиждахме, толкова повече глоби издаваше. Войната продължи десет минути...
След това дойде нашият автобус и се прибрахме вкъщи. Не пожалихме собственика на колата, защото на задното стъкло беше залепен стикерът "Долу Израел. Подкрепям Хамас. "
Да... На нашата възраст е много важно да намираме разни развлечения - все пак сме пенсионери и имаме много свободно време.

# 161
  • София
Ей ме на и мен. Прочетох всичко, но време и сили за коментари нЕма.
Два дни съм на обучение по Позитивна психотерапия. Днес от 10.00 до 18.00 и утре от 9.00 до 12.30. Изключително интересно, но и уморително.
Отивам да спя, че утре ще ставам по-рано.
КАССС, прочетох какво ме питаш, помислих да ти се обадя, но реших, че може и да си си легнала. Отговарям тук, па макар и след дъжд качулка. Моята тава за кокосовия сладкиш е с размери 36/26 см. Сметаните с 2 кофички по 400 гр.
ПИПИ, разсмя ме с тази история. Grinning
Лека нощ и сладки сънища!

# 162
Добро утро.
Първа за днес.
В главата ми е боза, но да пиша няколко реда.

Кассс, ти как си днес?
Тук дъждът спря и днес пече слънце и аз съм една, две идеи по- добре. Ако вчера лошото ми беше 9 1/2 по десетобалната система,  днес е около средата.

Питате защо разхождам толкова пъти Чарли. Защото искам да го приуча да си върши всички нужди вън, а той през няколко часа има нужда. А и ми е приятно да съм на вън с него, учим се на послушание.
По продължителните разходки са през деня - сутрин рано (в  7.00 -8.00 часа) и вечер късно ( към 20.00) са само за тоалетна. Иначе има пелена и в банята, и там ходи на тоалетна, но тенденцията е да намалява ползването и.
Пиша от телефон и не мога да сложа в скрит текст горното, та може и да ме прескачате.

Вчера се бях яко разкиснала, теглих му един рев със сълзи и сополи, пък благодарение на много отзивчива приятелка и с помощта на неволята се справих с битовизмите. Голяма драма куин съм понякога Simple Smile, но е въпрос на психика и характер. Днес ще си направя една ,,очистителна"" баня и трябва да се стягам да съм на крака, че вчера и деца, и куче бяха на самоотглеждане.
Т'ва имах да кажа.
Хубав ден ви желая!

# 163
  • София
Добро утро!
Изпихте ли кафето? CoffeeCoffeeCoffee
Ние вече го отметнахме. Пл. замина по задачи, аз оправям къщата набързо и изчезвам.
Снощи си посрещнахме германците. Естествено не мина без екшън.След 2 ч. полет преседяха на Т2 още 3 защото на самолета се качили 7 бебета, количките ги сгънали и татковците оставили до багажното. Но уж точните и изпълнителни немски служители на летище ББ качили 5, изморили се и си заминали. 2те останали на пистата. Сега ги чакаме с другия полет. Ако са счупени или загубени ще искаме компенсация от авиокомпанията. Мрънличка и баща и си дойдоха болни, лечението продължава. Закарахме се при другия дядо и 1 седмица ще са там колективно.
Фло, интересно ми е какво ще каже гаджето ти за случката? Нали е специалист по летищата - как се рулира покрай 2 масивни колички? И как водещия полета не ги е видял?

# 164
Точно вашите ли са оставили.
 Аз съм доволна ,накрая ваял да има влага,  ще се обръща останалата площ по  леко, че бе болеше после от напъване. Есенен лук и  чесън навън поникнали и сега им даде старт, още ще бодна ,да има. Ще вървя да готвя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт