Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 550
  • 865
  •   1
Отговори
# 585
Да пушат на бюрата, ние така правехме като имаше много работа.

# 586
  • Melmak
На една работа, която споменах по-горе в малка фирма, в началото нямах служебен и бях звъняла на един от партньорите ни от личния. Беше в началото, после ми дадоха служебен, разбира се.

В 18:00 гася, в 18:10 съм на метрото. Звъни ми телефона- същата партньорка. Служебният телефон седеше в офиса и не го носех с мен, нито лаптопа. Аз вдигнах, но обясних, че съм в метрото вече и ще се чуем утре. Отговорът беше “аз мислех, че работите от вкъщи”. Ами не само, че не сме от вкъщи, но аз нито мога да свърша нещо през телефона, нито ще го свърша. И вкъщи да сме, аз имам свободно лично време и това не е оправдание да искаш нещо от мен след работно време. Имала е 8 часа преди това да ме потърси.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 21:08 от hechicera_

# 587
  • Mars Hotel
Буболина, забраната за тютюнопушене на закрити места влезе в сила преди има-няма 10 години.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 14:01 от Светлица

# 588
И какво от това? Щом всички са пушачи или на никой не му пречи, какъв е проблема? Тя забраната май важи и за ресторантите, ама и там се пуши.

# 589
  • Melmak
На повечето пушачи не им харесва да седят на задимено, нито на вмирисано като тази миризма попива навсякъде. Не съм виждала някога навсякъде да има само пушачи, вероятно поне един непушач ще има и ще му пречи. Представям си такова работно място…

Мм ми е разказвал, че едно време са пушели в коридорите на УАСГ.. още студент бил. Даже не си го представям, той го помни.

# 590
Отвратително е да се пуши на закрито. Дори и като някой пушач влезе отвън, пак мирише, представям си какво е цял ден димилник и пепелници със стари фасове. (бляк!)

# 591
Едно време навсякъде се пушеше, което не значи че това е правилно...
Аз съм в потрес от това което прочетох, как цигарената почивка за пушачите е необходимост, а за непушещата колежка е скатаване в работно време. И това го казвам като пушачка, за да не ме разбере погрешно някой.
Ами ако се окаже и някой алкохолик в колектива, допускат ли се такива почивки да си пийва по едно, че му е необходимост?? Joy
Да пушат всички вътре наистина е ужасно, то става смърдялник.

# 592
Аз съм в потрес от това което прочетох, как цигарената почивка за пушачите е необходимост, а за непушещата колежка е скатаване в работно време. И това го казвам като пушачка, за да не ме разбере погрешно някой.

Аз също съм пушач и от гледна точка на такъв съм убедена, че историята не е точно така, както е представена.

# 593
Дори да не е точно цитирано, си е грозно ако се търси сметка на непушачката точно. Това съм го виждала в по-смекчен вариант другаде, в един момент просто се настройват непушачи срещу пушачи.

# 594
Като пушач да добавя и аз нашата реалност-пушачите ползваме по 5-10 Мин макс в ПОЛАГАЩИТЕ ни се 15 Мин почивки сутрин и следобяд, през другото време почти никой не излиза да пуши, още повече сега зимата. Непушачите щото да не са прецакани видиш ли,че ние почиваме, 15 Мин почивка я разтягат до безобразие и  излизат по 40 Мин да обикалят парка около офиса, да минат през магазина за плодове или другия за нещо сладко и тн. Та малко като почне някой да гледа в паничките на пушачите и техните почивки, ами сори, но еври дей виждам друго в офиса.

# 595
Буболина, забраната за тютюнопушене на закрити места влезе в сила преди има-няма 10 години.
Първо беше 7 г., после редактира на 10, но мисля, че е повече от 10 години. Някъде около 2004 г. шефът ни реши да забрани пушенето на работното място и след издадена заповед и уведомяване след подпис се започна голямата "борба". Добре си спомням, защото 2006 г. напуснах това място. Тогава вече бях непушач по здравословни причини, но не ми пречеше тютюневия дим. Всичко в стаята - 7 от 8 жени се съобразихме със заповедта. Обаче имаше една колежка, която беше болнава и постоянно клинчеше от работа и се оказа, че тя не желае да се съобразява. Пушеше си на бюрото с аргумента, че се чувства зле и не може да ходи на балкона и да стои права 15-20 минути, заради разни измишльотини. Дълго време никой и нищо не можеше да я откаже от навика й на работното място, дори и забележките на шефа. Спомням си, че най-върлия пушач й намери цаката: донесе едно бюрканче намачкан чесън, което като го отвори се развоня цялата стая. Оная ми ти жена като писна, та чак помислихме че е получила някяква си криза... Оказа се, че не й харесвало как мирише чесъна. Колежката с бурканчето каза, че няма намерение да проветрява докато не се спре пушенето в стаята от всички. Видяхме се в чудо, но след 2-3 дни или може би седмица върлата пушачка къндиса и спря да пуши на бюрото си.
Беше комична история.

# 596
Относно оувъртайма, пушенето и почивките.
Пуша единствено в регламентираните почивки.
Дори в момента съм в почивка и точно поради тази причина си позволявам да пуша и пиша тук. Макар и да работя от вкъщи, обемът от работа не ми позволява дори да се изпишкам извън почивката. Заетостта ми е на 100%.
Който желае може да работи и 2 часа оувъртайм на ден без да му го заплащат, нека работи. Не ме интересува. За мен лично си знам- пуша в почивките, работя на 100%, не влизам в Бг-мама и не злоупотребявам. Няма и как да стане, защото всичко се следи. Следи се също така и обемът на свършената работа.

# 597
  • Mars Hotel
Редактирах, да - нямам спомен кога влезе в сила; първо мислех, че са 7-8 години, но после се сетих, че е доста отпреди. Все едно кога беше, абсурдно е да се казва за влязъл в сила закон "и какво от това".

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 15:52 от Светлица

# 598
Това с пушенето на бюрото си е мега циганско.

# 599
Да висиш навън като изплюта дъвка, много българско.

Общи условия

Активация на акаунт