Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 623
  • 865
  •   1
Отговори
# 405
Имате ли проблем с достъпа до jobs.bg?

# 406
  • Русе
Не, срина се при мен декстоп версията. Мобилната си работи

# 407
При мен изобщо не зарежда.

# 408
При мен се оправи.

# 409
Имате ли проблем с достъпа до jobs.bg?
Да ,но към 15:30 се оправи

# 410
Ако работодателя не е назначил достатъчно хора, че да не е Трета световна, когато някой се разболее, това не е проблем на служителите, а на работодателя. И аз съм карала бая вируси на работа, щото няма кой да замества и за мен това е най-голямата тъпотия на света - ти си зле и се мъчиш, не си ефективен и заразяваш половината колектив. Не трябва човек да се страхува да вземе болничен като не е добре и не трябва работата да е разпределена така, че една липса да е критична и силно да претоварва останалите. Това значи, че няма достатъчно персонал.
Когато някой пуска фалшиви болнични, слива празници и тн - това си личи адски много и нормално да не се толерира от колектива, но според мен това са изолирани случаи. При нас е имало само един такъв и факт, че отношенията много се обостриха и не вярвам да я държат още дълго.

# 411
  • Melmak
Здравейте, малко да повдигна темата.

Кога решавате да си търсите нова работа?

Ще отговоря и аз, разбира се - питам, защото в момента съм малко в застой. Не знам какво по-хубаво ще намеря, не ми се търси просто ей така нещо. Работата ми е сигурна и спокойна, нямам стрес. Обаче искам повече пари и развитие. След няколко месеца най-после се дипломирам и един огромен ангажимент ми отпада. Уча редовна магистратура и две години си стопих нервите, много ангажиращо се оказа. С приключването на този майлстоун ще имам повече време да обърна внимание на кариерата си.

На сегашното място съм от 2 години. Вдигнаха ми заплатата преди година, когато смених вътрешно позиция. Сега ми отказаха отново повишение на заплатата.

# 412
Сменям когато искам да се развивам в нова посока или когато ми струпат твърде много работа и това донесе огромен стрес и минимално или никакво финансово изражение.

# 413
Започвам да се оглеждам за нова работа, когато се чувствам неудовлетворена.

# 414
Май ще повторя горното мнение. Досега съм сменяла, когато настъпи траен застой и няма възможност за развитие. Или когато толкова ме затрупат дребните задачки, че нямам време за истинската работа, и това с течение на времето се нормализира. Слънчезара го беше описала много добре на предната страница.
Ти може да изпаднеш в дупка, внимавай. Отпада ти огромно напрежение, почини си първо, но и гледай след това да си запълниш времето с нещо смислено и важно за теб. Стагнацията е много лошо нещо.

# 415
Стандартните причини - в някакъв момент това могат да са финансови, в друг - липса на развитие, в трети - желание за промяна, в четвърти - далеч по-прозаични битови причини и трудното съвместяване на лични ангажименти към деца и работни ангажименти със съответното работно време.
Като цяло, обаче, гледам на работата като на дългосрочен ангажимент. В една организация винаги има върхове и спадове - дали откъм заплащане, дали - обем работа или развитие.
На сегашната си, например, не харесвам липсата на регламентиран хоум офис (всъщност има, но е "при поискване" и трябва да е мотивиран). В един момент това много ми тежеше, защото много трудно балансирах между семейни ангажименти и големия обем работа, което включваше и загуба на два часа път ежедневно в пътуване и съответната от това умора. Сега нещата се канализираха, настъпи период на относително спокойствие, в който сме се сработили с клиентите си и т.н. Ако се бях отказала на третия труден месец, сега вероятно щях да съм джуниър в някоя друга фирма за наполовина по-малко пари и щях да драпам в непозната обстановка. Което не значи, че смяната е лошо нещо, напротив, човек винаги има какво да научи, но много зависи и от етапа в живота, в който се намира и с какви сили разполага, как решава да ги разпредели и т.н.

# 416
  • Mars Hotel
Липса на развитие, промяна в приоритетите ми, кофти атмосфера - това са причините, поради които съм сменяла работа досега. В сегашната фирма съм от 9 години и съм сменила 4 позиции. Докато има вътрешни възможности за движение и условия, които ме устройват, ще си стоя тук. Simple Smile

# 417
  • София
Търся си нова работа, когато виждам, че нямам повече място в компанията (няма перспектива) или че нещата, които правя, не ми носят удовлетворение. Честно казано, тази изтичаща година/ година и половина беше много турбулентна за мен, защото се наложи за година да сменя 2 работни места (първото - защото не смятах, че развитието на екипа съвпада с моите работни приоритети, а второто - защото по никакъв начин не ми харесваше работата, която вършех) и поради това, че сравнително лесно сменях работата, сега се боря със себе си да спра да гледам обяви, защото искам малко спокойствие. Работата ми е доста динамична, харесва ми, но виждам много неудовлетворени синиъри (мисля, че видях това определение някъде назад и доста добре описва ситуацията на някои колеги), които ме напрягат, честно казано. Старая се да избягвам да се натоварвам с мрънкането им, но понякога няма как, защото нещата, които изтъкват като минуси ги виждам и аз и влияят и на моята работа. Вие как успявате да се дистанцирате от подобни мрънкания? Не мога да спра да контактувам с колегите, все пак работим заедно, пък и ходя 2-3 пъти в седмцата в офиса, в някаква степен е нормално хората да си споделят работните болки.

# 418
Тия, които мрънкат повече от месец-два, ще продължат да си мрънкат. Виждала съм го на старата си работа. Мрънкаха си с години. Като се върна назад, и аз съм била така, но моята мотивация да стоя беше планирана бременност - и така, 5 години, докато се случи. Стресът беше огромен, може и затова толкова дълго да отне.

# 419
  • София
Кога аз започнах да си търся нова работа - когато видях, че моите ценности и ценностите на компанията се разминават сериозно. За себе си си дадох сметка, че така няма да изкарам дълго, защото всеки ден се ядосвам и напрягам и също така осъзнах, че в тази компания няма да получа развитието, което искам. Всъщност, сега като се замисля, аз гледах, но не особено сериозно и ме хедхънтнаха, което пък ме накара още по-сериозно да се замисля за бъдещето си.  Simple Smile

От доста време не съм сменяла работа, в тази фирма в началото на 2024 правя 5 години. И не мога да разбера кога минаха, като че беше вчера. Обаче си намерих моето си място, след доста перипети и макар и да има много стрес, удовлетворението от постигнатото ме мотивира още повече.

Имайте предвид, че бюджетите за увеличения при промоушъни не са безкрайни и, че все повече ще се свиват. Франция е в рецесия, очаква се и Германия да влезе след q4 на 2023. Което означава, че Европа я чакат тежки дни.  Америка изпитва сериозни проблеми, заради силно нарасналия вътрешен дълг, а фалитите на банки в началото на тази година все още не са превъзмогнати. Така че, hechicera, според мен - седи грей се, докато дойдат по-добри икономически времена и има бюджети за инвестиции. Пазарът доста е стагнирал, очакват се и съкращения, така че... разбира се, ти си знаеш най-добре, но аз не препоръчвам резки маневри.

Общи условия

Активация на акаунт