Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 фев. 2005, 17:12 ч.

Къде живеем? Разкажете за мястото, където живеете.

 • 286 830
 • 416
 •   1
Отговори
# 405
 • Мнения: 86
Според мен това  дали един човек, ще свикне с дадено място, хора и културно географски особености няма значение от това дали е "успял"  " реализиран" или не.
Слагам успеха  и реализацията в кавички защото те са различни за всеки.
Според мен има! . Когато си успял и си се реализирал професионално, общуваш и професионално и имаш по обективен поглед към обкръжението си ☺️ Така е и в България.

# 406
 • На остров
 • Мнения: 12 357
Е ти самата казваш, че си успяла и въпреки това не си свикнала и не се чувстваш добре сред местните хора.
Какво значение има че човек поглед върху колегите си. Те са само една малка част от дадено общество.

# 407
 • Мнения: 506
Винаги имаш възможност за  обективен поглед върху обкръжението си, според мен. Независимо дали са успели медици или неамбициозни камериерки.

# 408
 • Мнения: 4
Здравейте, аз живея в Италия, Римини и работя в Република Сан Марино, която е на 13 км от Римини. Най-голямото ми впечатление за италианците е, че много работят и обръщат много внимание на храната. Добронамерени са, макар напоследък да се отбелязват с новото правителство като крайни десни и тук-там има проблясъци на расизъм. Но това произлиза от безразборното навлизане през последните 3-4 години на много имигранти, които не могат да си намерят място под слънцето. Подбиха пазара на работна ръка и всичко много се промени. Римини е спокоен град и удобно място за живеене. Имам приятели италянци, гостоприемни са, но ми липсва България. Мисля, че всеки би си останал в България, ако имаше възможност за работа и развитие. Когато се прибирам ми става много мъчно, тъй като и най-заклетите родолюбци от моите приятели и тях вече ги няма. Много хора се изнесоха от България.

# 409
 • На остров
 • Мнения: 12 357
Аз не мисля, че хората емигрират само по икономически причини. По е аз и всички мои познати, които не живеят в България не са го направили по икономически причини.

# 410
 • Мнения: 86
Значи всички икономически емигранти от Европа и Азия идват в Европа по любов така ли?

# 411
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 577
Айде да не почвате с глупостите.

# 412
 • Мнения: 86
Айде да не почвате с глупостите.

Емиграцията в Европа и мотивите за нея са едно от най големите предизвикателства на Холандия пък и на Европа ако щете. Щом са глупости за вас това говори достатъчно. Иначе имате право че това не е темата за такива дискусии, за което се извинявам. Просто професията ми е свързана със миграция на микро и макро ниво и не можах да се стърпя да не отговоря. И на вас приятен ден!

# 413
 • На остров
 • Мнения: 12 357
Маделиф жалко, че не си разбрала това, което исках да кажа в отговор на коментар по рано.
Конкретно на коментар, че ако хората ок мааха работа в България не биха напуснали аз отговарям, че лично аз и много мои познати не са напуснали България поради лоши икономически условия.
Това няма нищо общо с емиграция от Азия и т.н.

# 414
 • Мнения: 1 798
От 6,7 м сме в Германия, Северен Рейн-Вестафалия ❤️
Живеем отскоро тук, нямам много впечатление освен бюрокрацията 😁😁😁
Ще се радвам други дами да има от тази провинция

# 415
 • Linz
 • Мнения: 10 838
Дъщеря ми живее там от миналата година (Бон). От нея знам, че това е бундесланда с най-много имигранти.

# 416
 • Мнения: 16
Много дълго е, за обяснение, но накратко: студени, асоциални, егоистични, въобще не им пука дали ще те наранят емоционално при критики, дълбоко директни и общо взето не им пука за теб. Водят се повърхностни разговори. Като цяло посредствен народ. Това са моите лични впечатления, от моята социална среда. Приятелства каквито имам в България тук за 24 години не можах да изградя с никого, за мое най-голямо съжаление.
И моите впечатления от Холандия за 4 години там са абсолютно същите. Дори мога да кажа, че съм срещал по-свестни немци (предимно от Южна Германия). Немците, които са близо до границата с Холандия бяха същите като холандците обаче.

Като обратния пример мога да дам Минск и Киев - за много кратко време в тези два града направих толкова много приятели, колкото в София не мога да създам за същото време. Тук в София ми е много трудно, все нещо става и хората са ми леко... специални. А и го има мързела, като роден град съм склонен да не ходя насам-натам из него толкова. Там бях навън почти през ден с приятели. Тук в София на работа не се каним толкова на разпивки с колегите, повече се делят на групички, а там целия тим отивахме на кръчма, че и на дискотека ходихме, а някои бяха на над 45 години вече! И постоянно някой носеше нещо - я кекс, я нещо друго.

Но, да дори в София хората са по-добри, от колкото в Холандия и... Прага. Там не се връщам, колкото и да е красива! Хората дори не се поглеждат на улицата. Бях за малко и в Братислава, ами там изобщо не е така, дори непознати словаци идваха да ме питат за разписанието на автобусите хаха. Чехът от Прага по-скоро ще се хвърли в реката от колкото да заговори непознат. И немците в Дрезден ми се сториха затворени, но там някак не вървяха по улиците бутайки се и с агресия, поне бяха по-спокойни. В Братислава беше прекрасно да се разхождаме по променадата край Дунава, по някой от мостовете или край замъка и стария град. За разлика от Прага, където като турист ахваш но като останеш по-дълго ти става все по-малко приятна, то в Братислава е обратното - колкото по-дълго стоиш, толкова повече започваш да забелязваш хубавите неща в нея. По-спокойна е от Прага и хората са по-свестни.

А аз да питам - впечатления от живота и хората в трите Франконии и Oberpfalz? Предложиха ми добра работа в малко градче недалеч от Нюрнберг. И за Полша, Унгария и в частност Краков, Варшава, Будапеща и Дебрецен бих искал да узная как е там, дори пуснах нова тема, но може и тук да споделите ако предпочитате.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 19:23 от KrasimirDimi

Общи условия

Активация на акаунт