Юлски бебчета 2024

• 57 719
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
За магнезия и аз знам ,че по-натам се пие.
Засега съм на желязо,вит Д,Б12 редувам с Б комплекс,пробиотик,пребиотик,Омега.

Изпратих ти линк
Какви са пробиотика и пребиотика?

# 226
  • София
В момента пия Биозин Femme ,но АГ ми препоръча Astarte да си взема.
Преди това пиех на Natural Factors Women probiotik.
 Каквото и да вземеш,гледай да е за жени
Пребиотика е този
https://www.zdravis.com/product/1607/pektamix-mikrobiom-balans.html

# 227
Аз също пия желязо, Вит Д и фолиева.
Знам, че Б12 пречи на усвояването на желязото, за това за мен е добре да се редуват - примерно на 2 седмици или месец.
Пробиотика ми е Омнибиотик 6.

# 228
Здравейте, с интерес изчетох всичко, което сте писали до сега и се записвам и аз с термин 28 юли Simple Smile
Вчера бях на преглед и се оказва, че плода върви доста напред - в момента съм в 10 +6 г.с, а след като измериха бебето излезе, че е в 12 г.с + 6 дни Disappointed Relieved.. До сега на всички прегледи си вървеше само с два дни напред, но от последния преглед на 26.12 до сега е дръпнало стабилно. Моята гинеколожка ме посъветва да изтегля феталната морфология възможно най-рано ( имам час в Оскар клиник на 17.01 при д-р Стратиева), та за днес запазих във Фемина, понеже доста се притеснихме, да видим какво ще кажат. Лекарката ми се стори леко притеснена от това, което видя. Иначе съм с тромбофилия и съм на фраксипарин, но според нея тази терапия не е причина за бурния растеж.
Успешна и лека бременност ви пожелавам и ще пиша след ФМ, да ви кажа какво са ми казали Simple Smileс

# 229
Успокой се, може и да не са измерили съвсем точно. Как си със сладкото? Съветвам те да го намалиш, ако консумираш. Четох, че от него може плода да дръпне и не е окей да се консумира често. А обичам сладко, но не ми се яде сега, откакто съм бременна, което е супер за мен.

# 230
  • София
Аз също пия желязо, Вит Д и фолиева.
Знам, че Б12 пречи на усвояването на желязото, за това за мен е добре да се редуват - примерно на 2 седмици или месец.
Пробиотика ми е Омнибиотик 6.
На мен ми казаха да ги приемам и двете и Б12 и желязо.

Twinkle0812 ,от какво се е притеснила,че върви много напред ли?

# 231
Аз четох, че си пречат. Не съм сигурна дали е така. Аз ги редувам.

# 232
Вие какво желязо приемате? На мен изписаните ми таблетки не ми понасят и не ги пия.. не съм си изследвала скоро желязото, но хемоглобина преди месец ми го пуснаха и беше в много добри стойности. Гледам с храната да си го набавям, така го усвоявам по- добре. А иначе тук при мен казват, че желязо не се усвоява добре, когато приемаш и магнезий.. Препоръчват приема на едното да е сутрин, приема на другото вечер.

# 233
Twinkle , най - важното е да не се притесняваш ,наистина не винаги уредите мерят правилно.Малко преди да родя първото детенце 2ма различни лекари ми казваха ,че върви много малка (2,200 -2,300 ) и ,че се налага секцио , послушах ги и я извадиха 2,900 ,жива и здрава .
Моята фетална също беше в Оскар клиник ,при Стратиева , точно преди празниците ,нямаше свободни часове и ме вместиха между другите.Обади им се и обясни каква ти е ситуацията , според мен ще ти намерят час.
А и с час и без час при тях винаги се чака мноооогоооо 😄

Здравейте, с интерес изчетох всичко, което сте писали до сега и се записвам и аз с термин 28 юли Simple Smile
Вчера бях на преглед и се оказва, че плода върви доста напред - в момента съм в 10 +6 г.с, а след като измериха бебето излезе, че е в 12 г.с + 6 дни Disappointed Relieved.. До сега на всички прегледи си вървеше само с два дни напред, но от последния преглед на 26.12 до сега е дръпнало стабилно. Моята гинеколожка ме посъветва да изтегля феталната морфология възможно най-рано ( имам час в Оскар клиник на 17.01 при д-р Стратиева), та за днес запазих във Фемина, понеже доста се притеснихме, да видим какво ще кажат. Лекарката ми се стори леко притеснена от това, което видя. Иначе съм с тромбофилия и съм на фраксипарин, но според нея тази терапия не е причина за бурния растеж.
Успешна и лека бременност ви пожелавам и ще пиша след ФМ, да ви кажа какво са ми казали Simple Smileс

# 234
Вие какво желязо приемате? На мен изписаните ми таблетки не ми понасят и не ги пия.. не съм си изследвала скоро желязото, но хемоглобина преди месец ми го пуснаха и беше в много добри стойности. Гледам с храната да си го набавям, така го усвоявам по- добре. А иначе тук при мен казват, че желязо не се усвоява добре, когато приемаш и магнезий.. Препоръчват приема на едното да е сутрин, приема на другото вечер.

Аз приемам Сорбифер. Доста мг са, но и моя запас на желязо е нисък. От храната не мога да усвоя желязо. Трябва всеки ден да се храня с цвекло и дроб. Няма как да стане. На мен Сорбифер ми е ок на стомаха. Примерно Малтофер много ми дразни. Аз все пак го взимам вечер, за да не ме дразни за всеки случай, но понякога и на обяд се случва. Не приемай желязо с мляко и кафе. Поне да има 2 часа разлика. Може да пробваш със спрея на Бетър Ю, той не минава през стомаха, а директно в кръвообращението. Не би трябвало да ти дразни. Хемоглобина със сигурност ще ти падне по време на бременността и след раждането пък със сигурност. За това примерно този спрей може да го пръскаш от време на време, щом нивата ти са ниски. Аз почнах с хемоглобин 80 и сега ми е 130. Моя е нисък заради желязото и няма да го спирам през цялата бременност, защото малкото човече яко дърпа 🥰

# 235
Момичета, преди време ми попадна схема за съвместимост на витамини. Дано да ви е от полза.

# 236
Това ли е спрея, който имате предвид? Получава ли се запек от него 🙈😄

# 237
Ако Eisen е желязо, да, това е. Този е 5 мг, а има и зелена опакова с 10 мг. То май като цяло желязото може да запече. Аз по принцип съм си запекана 😃 Иначе приемам и пробиотик и с него май ходя по-лесно до тоалетна. За инфо - желязото, което приемам е 320 мг, но допускам, че като е на хапчета не се усвоява изцяло. Бях пробвала Бетър Ю и на мен не ми помогна, но със стойности 2 от реферетни 6 до 30, няма как да стане при мен. Някой споделят, че са много доволни, за това мисля, че за поддържаща терапия е ок.

# 238
И аз съм си с проблемно изхождане затова питам 😄🙈 ще го пробвам.. за сега пия и едни сокове, които съдържат желязо.. но пък не знам колко да им имам доверие. Във вторник съм на преглед, ще кажа да ми пуснат желязото да видим как е.. благодаря 🍀❤

# 239
Спри го за няколко дни, за да са ти по-реални резултатите. Иначе май е хубаво да се спре за 7 дни преди да се тества.

Общи условия

Активация на акаунт