Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 726
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Абсолютно могат, но просто остани и ти с тях. Освен ако нещо много не е претъпкано аз не съм чула да откажат на майка да си остане с бебенцето, което още не го изписват. Те питат на визитации и си кажи, че не изписват още бебенцата и искаш да останеш.
Стискам палци да ви изпишат сряда заедно!

# 226
  • София
Здравейте, настоящи и бъдещи мами!
При жълтеница при бебетата и граничен билирубин могат ли да откажат изписване на бебетата? За съжаление, днес е почивен ден и няма дежурен педиатър, който да дава сведения. По принцип в сряда ще ме изписват мен, а хич не искам да си тръгвам без бебетата. Те са добре, хранят се, не са били в кувьоз. Има ли мами, които са били в тази ситуация?

Вие не си тръгвате автоматично като дойде ден за Вашето изписване. Много често се получава така - бебето е на антибиотик или по-тежка жълтеница. Просто си оставате и вие още ден, два, пет или колкото е необходимо. Има жени, стоят и по 10 дни.

# 227
  • София
Аз останах 7 дни, защото бебето ми беше родено с ниско тегло, в началото на 37-ма седмица и беше на антибиотик заради инфекция на ушенцето. Тръгнахме си заедно аз и бебо.

# 228
Здравейте мами, предстои ми раждане в Майчин Дом, но трябва да постъпя 2 седмици преди термина, тъй като не съм от София. Ако имa и други дами в групата, които са били в подобна ситуация, бихте ли ми казали в кое отделение се постъпва /етаж/, какви са условията там и има ли заведение /кафене в сградата и дали пускат да се излиза до него тъй като може доста време да прекарам в болницата докато чакам да започне раждането Grinning

# 229
Това, че не си от София не е причина 🙄 И аз не съм от София, постъпих ден преди секциото, ако беше естествено раждане щях да си постъпя в деня на раждането. Предполагам ще те настанят на 5 етаж, където условията и отношението не са много добри. Има кафене/барче на приземния етаж на болницата и нещо като столова, но аз така и не я видях. Може да ходиш и до двете, а дали може да излизаш от самата болница нека някой по-запознат да каже. Аз не бих стояла две седмици в болницата без медицинска причина да чакам да почне раждане

# 230
Здравейте мами, предстои ми раждане в Майчин Дом, но трябва да постъпя 2 седмици преди термина, тъй като не съм от София. Ако имa и други дами в групата, които са били в подобна ситуация, бихте ли ми казали в кое отделение се постъпва /етаж/, какви са условията там и има ли заведение /кафене в сградата и дали пускат да се излиза до него тъй като може доста време да прекарам в болницата докато чакам да започне раждането Grinning

Аз бях в твоята ситуация. Ще те настанят на 5ет. , който по принцип се води патология. Ремонтирано е, стаите са чистички, редовно почистват и сменяват спалното бельо. Аз успях дори да изградя приятелства за периода , в който бях там. Разбирах се и с персонала. А пък доктор Гърчев, който отговаря за този етаж, е страхотен и супер забавен. На етажа има 2 бани и тоалетни в приемливо състояние за държавна болница. Има хубава тераса, на която можеш да си седиш на слънчице. Също така има общ хладилник, който можеш да използваш. Наблизо има супер маркет и плод и зеленчук. Аз редовно се разхождах. Можеш да излизаш след като сутрин е минала визитацията, ако искаш можеш да си ходиш и в някой мол хаха но до 20ч трябва да си се върнала, защото заключват. Има кафене на партера ,продават закуски и правят сандвичи. Има и стол ,точно след кафенцето, готвят много вкусно и менюто е разнообразно, има различни салати,супи и основно. Лекарите и медицинският персонал също се хранят там. Ако с нещо друго мога да ти бъда полезна ,пиши ми. Леко раждане ❤️

# 231
  • София
Здравейте,
При прием за раждане искат ли изследване за хепатит А?

# 232
Присъединявам се към последният въпрос като моя е конкретно за патологията. В сайта пише, че искат само Wass, за патологична, а в родилен сектор е споменат и Хепатит. Аз имам изследван Wass преди 7м, предполагам ще ми искат по-актуално изследване, права ли съм?
За Хепатита иначе не знам защо не е опоменат навсякъде..

Също така може ли да ми кажете дали все още в МД ползват Аптамил като първо АМ за новородените?

Последният ми въпрос е свързан с лепенките за секцио, които трябваше да си закупим. Аз имам 2 водоустойчиви, ще ми стигнат ли или трябва да взема няколко от дишащите?

Благодаря предварително!

# 233
  • София
Лепенки за секциото - 4 от дишащите и по-дългите.
Изследванията важат ако са до 6 месеца назад. За хепатит А не е нужно, но за хепатит Б - да.

# 234

Аз бях в твоята ситуация. Ще те настанят на 5ет. , който по принцип се води патология. Ремонтирано е, стаите са чистички, редовно почистват и сменяват спалното бельо. Аз успях дори да изградя приятелства за периода , в който бях там. Разбирах се и с персонала. А пък доктор Гърчев, който отговаря за този етаж, е страхотен и супер забавен. На етажа има 2 бани и тоалетни в приемливо състояние за държавна болница. Има хубава тераса, на която можеш да си седиш на слънчице. Също така има общ хладилник, който можеш да използваш. Наблизо има супер маркет и плод и зеленчук. Аз редовно се разхождах. Можеш да излизаш след като сутрин е минала визитацията, ако искаш можеш да си ходиш и в някой мол хаха но до 20ч трябва да си се върнала, защото заключват. Има кафене на партера ,продават закуски и правят сандвичи. Има и стол ,точно след кафенцето, готвят много вкусно и менюто е разнообразно, има различни салати,супи и основно. Лекарите и медицинският персонал също се хранят там. Ако с нещо друго мога да ти бъда полезна ,пиши ми. Леко раждане ❤️
Разбира се, как няма да отидете на мол, докато сте лежащо болен или се водите такива. Ако Ви блъсне кола, паднете и си ударите корема, не дай си боже загубите бебето, какво правим тогава. Лекарите са виновни за всичко. Ама ще си е струвало били сте на мол. Не давайте такива съвети на хората, дори и на шега.

# 235
Че мен как ме пратиха преди секциото да отида пеша до Света Екатерина за преглед при кардиолог и до Александровска болница за преглед при нефролог? И то едва движеща се с подутите ми до пръсване крака и с катетър, който си държах в торбичка до мен? По пътя можеше и мен да ме блъсне кола. В Св. Екатерина като ме видяха ми извикаха сестра с инвалидна количка, а в Александровска се възмутиха, че в това състояние са ме карали да ходя при тях след като можело да им звъннат и доктора щял да дойде на място (имали такова сътрудничество). Разбира се това с мола вероятно е шега и не бива да се прави, но моята ситуация е подобна на това предложение, само дето вървях към болници, а не към мол.

# 236

Разбира се, как няма да отидете на мол, докато сте лежащо болен или се водите такива. Ако Ви блъсне кола, паднете и си ударите корема, не дай си боже загубите бебето, какво правим тогава. Лекарите са виновни за всичко. Ама ще си е струвало били сте на мол. Не давайте такива съвети на хората, дори и на шега.

Съвет ли съм дала? Шега е разбира се!!! Успокойте се малко.

# 237
И да отиде в мола какво? Да седи в болницата 24 ч да психяса ли е по-добрия вариант?
Може ли някой да даде актуална информация за това дали бащата може да види и гушне бебето след раждането и въобще той къде чака , какво се случва? Надявам се да мине всичко по естествен път и да бъде наред..

# 238
  • София
Добър вариант е да се излезе в деня преди секциото, ако е планирано. Да ви вземат с кола, да ви закарат някъде за релакс и да ви върнат. Какво рискувате?
Ако се чака всеки момент естествено раждане, все пак е по-разумно да не се напуска клиниката, защото там нещата са други. Като тръгне някъде, ще е зор да ви транспортират така, а и на вас няма да ви е спокойно.
Таткото и близките могат да дойдат във фоайето на 12-тия етаж да видят бебето от прозореца. През зимния период на вируси и грипове не даваха да се извежда в неонаталния период. Аз раждах миналият ноември. Сега напролет не знам как е. Вероятно същото.

# 239
Че мен как ме пратиха преди секциото да отида пеша до Света Екатерина за преглед при кардиолог и до Александровска болница за преглед при нефролог? И то едва движеща се с подутите ми до пръсване крака и с катетър, който си държах в торбичка до мен? По пътя можеше и мен да ме блъсне кола. В Св. Екатерина като ме видяха ми извикаха сестра с инвалидна количка, а в Александровска се възмутиха, че в това състояние са ме карали да ходя при тях след като можело да им звъннат и доктора щял да дойде на място (имали такова сътрудничество). Разбира се това с мола вероятно е шега и не бива да се прави, но моята ситуация е подобна на това предложение, само дето вървях към болници, а не към мол.

по принцип сте права но все пак бъдете коректна.разстоянието е 50-100 метра-няма как да ви подсигурят превоз ,а и си мисля че вие сте бременна а не инвалид

Общи условия

Активация на акаунт