Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 729
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Добър вариант е да се излезе в деня преди секциото, ако е планирано. Да ви вземат с кола, да ви закарат някъде за релакс и да ви върнат. Какво рискувате?
Рискувате да стане катастрофа и да пострадате, докато се водите хоспитализирана в болница, например? Според вас кой и как ще го отнесе? В деня преди секциото ви правят единствено тонове, защо да не си релаксирате там в леглото? Да излизаш пешеходно в района на болницата разбирам, но чак пък разходки с кола и в мол, направо ме изумявате

# 241
  • София
Аз не схващам въобще какво е това висене в болница в очакване на раждане. Разбирам бременността да е рискова, но предвид съветите на последните страници очевидно не е. По каква клинична пътека точно се финансира?

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 22:13 от hatred

# 242
Здравейте! Понеже не намирам конкретна тема/място, където да си задам въпроса, предполагам, че някоя от вас е минавала по този път.

Бременна съм в 9-ти месец, избрала съм да раждам в МД и съответно ходя на запис на тонове всяка седмица, но на друго място. Досега не са ми давали амбулаторен лист, след записите, а такъв ми бе поискан от допълнителното здравно, към които пуснах документите за възстановяване на разходи. Знаете ли дали за тонове може да се издаде амбулаторен лист и възстановявали ли са ви разходи, конкретно за тонове, без такъв?

# 243
  • София
А разходки пешеходно не може да те блъсне кола.
Каква е разликата 2 дни преди секциото, когато си излизала свободно и ден преди ако нямаш някакви проблеми с движението и състоянието в този момент?
Предполагам все си се движила с кола като си била бременна последните месеци и в акъла ти не е било как всеки момент ще стане катастрофа.
Добър вариант е да се излезе в деня преди секциото, ако е планирано. Да ви вземат с кола, да ви закарат някъде за релакс и да ви върнат. Какво рискувате?
Рискувате да стане катастрофа и да пострадате, докато се водите хоспитализирана в болница, например? Според вас кой и как ще го отнесе? В деня преди секциото ви правят единствено тонове, защо да не си релаксирате там в леглото? Да излизаш пешеходно в района на болницата разбирам, но чак пък разходки с кола и в мол, направо ме изумявате

# 244
Под пешеходно имах предвид в двора на болницата ама на вас само разходки са ви в главата. Когато не се водя хоспитализирана каквото и да стане с мен си е моя отговорност. hatred го каза по-горе - какво е това висене по болниците без медицински причини, че чак да се чудите къде да си губите времето? Преди секцио те приемат на предния ден - попълват се документи, правят ти изследвания, тонове, консултират те разни лекари и половината ден е минал. При естествено раждане те приемат като почне раждането. Ако някой има медицински основания да лежи в болницата преди раждането, не мисля че е нормално да мисли за разходки с кола и в мола, а най-нормалното ако физическото състояние позволява да слиза само в района на болницата!

# 245
Не са ми издавали амбулаторен лист на записа на тонове в медицинския център на МД, но може да им звъннете по телефона да ги попитате, може и да ви издадат.
Здравейте! Понеже не намирам конкретна тема/място, където да си задам въпроса, предполагам, че някоя от вас е минавала по този път.

Бременна съм в 9-ти месец, избрала съм да раждам в МД и съответно ходя на запис на тонове всяка седмица, но на друго място. Досега не са ми давали амбулаторен лист, след записите, а такъв ми бе поискан от допълнителното здравно, към които пуснах документите за възстановяване на разходи. Знаете ли дали за тонове може да се издаде амбулаторен лист и възстановявали ли са ви разходи, конкретно за тонове, без такъв?

# 246
Здравейте, предстои ми планово раждане в МД и имам два въпроса. За съжаление телефоните от сайта на болницата не отговарят.
Ще бъда настанена в патологична бременност.

Първия ми въпрос е -  за там изисквали ли са ви HbSAg Хепатит Б изследване, защото в Родилната Клиника го пише като изискване, но в списъка за Патология отсъства, там е само Wass.

Другия ми въпрос е обменната карта задължителна ли е? АГ, който ме следив  друга болница, каза, че ще ме приемат без такава карта като ми даде принтирани всички изследвания, за да ги занеса вместо самат карта.

Благодаря ви предварително!
Ще се радвам да получа вашият отговор!

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 11:21 от Girl on fire

# 247
  • София
В деня преди раждането трябва да отидете към 8 ч сутринта в стая 210 на втория етаж за прием и там ви дават всички необходими листи за прегледи и изследвания. До след обед ще обикаляте по кабинети и после ще Ви настанят на 5-тия етаж Рискова бременност. Там има само две бани на етажа.

# 248
Здравейте, аз в момента съм в патологична в МД. Такава карта на мен не са ми искали, даже и изследвания не ми искаха. Първо се минава през регистратура където ще ви изтеглят направлението ако го нямате на хартия, ще ви чикират картата и после отивате в 210. От там вече ще ви разпитат и ще ви изпратят по кабинети (за кръв, за екг, за консултация с интернист и анестезиолог), всички кабинети са един до друг и тогава се качвате в отделението. Аз съм на 8ми етаж защото правят някакво разместване на 5ти и не се знае точно на кой етаж ще сте. На 8ми стаите са със санитарен възел.
Надявам се да бях полезна.

# 249
И да отиде в мола какво? Да седи в болницата 24 ч да психяса ли е по-добрия вариант?
Може ли някой да даде актуална информация за това дали бащата може да види и гушне бебето след раждането и въобще той къде чака , какво се случва? Надявам се да мине всичко по естествен път и да бъде наред..
Когато забременявате не мислите за психясване. Никой не ви кара на сила да ходите в болница. Психясвайте си у вас. Какво като отиде на мол? Нищо разбира се, там не е претъпкано с хора, бутаницата ще ви действа отпускащо, а болничната стая с макс 3 жени си е цяло психясване. В мола най много да лепне някой вирус и да го предаде на цялото отделение и в последствие на бебетата.

# 250
Моето допълнително здравно (към Алианц) приема самото листче със записаните тонове за амбулаторен лист - снимам го така че да се виждат подписа и печат.

Бременна съм в 9-ти месец, избрала съм да раждам в МД и съответно ходя на запис на тонове всяка седмица, но на друго място. Досега не са ми давали амбулаторен лист, след записите, а такъв ми бе поискан от допълнителното здравно, към които пуснах документите за възстановяване на разходи.

# 251
Здравейте дами, някоя има ли информация за актуална цена за епидурална упойка за МД, защото някои лекари  от болницата вече ми я предлагат, но никой не казва колко струва Grinning

# 252
Здравей, момичето в стаята, в която бях плати 300 лв за епидурална упойка при нормално раждане. Аз бях планирано секцио с избор на екип и в таксата от 900 лв се включваше и упойката.

# 253
Здравейте, в МД какво АМ дават на новородените? Преди около 3 г беше Аптамил, все още ли е така?

Благодаря предварително!

# 254
Ноември месец даваха Aptamil Pronutra. На бебе без проблеми. Не знам на недоносени или с по-малко тегло какво дават. Може и да е различно.

Общи условия

Активация на акаунт