Политиката в България - Тема 5

• 557 046
  • 18 099
  •   1
Отговори
# 165
Норе4с, е как да съвпадне? Като ти бутне Ванчето къщата, за да влезе въздух или направи училището елитно, като му смени дограмата 😂

# 166

На моменти ме е яд, че Ванечка не стана кмет на София…да гледам сеира на всички, които днес демонстрират равнодушност пред това, което можеше да се случи. Но не се случи, защото други хора направиха компромис.

Какво точно би могло да се случи с Ваня Григорова и този общински съвет, освен в най-лошия случай взаимно да си блокират работата, според възможностите си?
И това трябва да е приемливо и нормално ли? Или пък ще е от голяма полза за София?

# 167
  • София
Без да принизявам Троян, всичко си е точно. Борисов обяви преди време, че България има нужда от овчари, не от програмисти. Григорова сега залага на шлосерите. И ще ми говорят за ДС миналото на Терзиев.
Лордът да вземе да лустрира и себе си, че и той май е роден преди 1989 г.

# 168
...

Ако пък беше намерила подкрепа за откровените си глупости, съвсем нямаше да съвпадне с вижданията ми за развитието на града, особено що се касае до образование, здравеопазване, градоустройство и т.н.

Това е по-скоро в сферата на фантазиите. Нищоправене е по-вероятното,  но пък може би и по-малко финансови завери.

Кога БСП са били на власт и е имало по-малко финансови завери?! При Орешарски? Или може би при Станишев? Ако ще говорим за местно управление - да, много ще е добре с Янчулев 2, от когото са ми първите детски спомени поради…режима на водата.

Мерси. Точно това, че паметта ми не е като на канарче, ме домотивира днес да изляза и да гласувам и против Григорова.

# 169
Скрит текст:

На моменти ме е яд, че Ванечка не стана кмет на София…да гледам сеира на всички, които днес демонстрират равнодушност пред това, което можеше да се случи. Но не се случи, защото други хора направиха компромис.

Какво точно би могло да се случи с Ваня Григорова и този общински съвет, освен в най-лошия случай взаимно да си блокират работата, според възможностите си?
И това трябва да е приемливо и нормално ли? Или пък ще е от голяма полза за София?

Лично за мен и двамата кандидати не са приемливи по различни причини. Затова и не съм гласувала. Гласувала съм за общински съветници.

И не мисля, че  Ваня Григорова + 9 общински съветници от БСП  е равнозначно на "БСП на власт". Иначе финансови завери ще има винаги -  по-лесни, когато имаш възможности за сглобка. Така или иначе, ще видим.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 00:21 от Vapor

# 170
Продължавам да се дразня, от безхаберието на българския народ. Колко хора днес си вдигнаха д@пето  на днешните избори?
Минимален брой гласуващи. Е, няма как някой да дойде и с вълшебна пръчка да ни оправи, докато има такова безхаберие и незаинтересованост.
Българите,освен да плюят от дивана с бирата, друго няма да променят.

# 171
  • София
Ванчето си е путинистка. Има си прякор Ванчето газпрома. Но махни това.
Тя е проста като гъдулка. Остави й боята. Кой ще гласува за откровени глупости?
Ми виж колко хора гласуваха за нея. После се сърдят като кажеш, че електроратът не блести с особено голям умствен капацитет.

Ох, дъщерна на бащината му фирма.
Прав е Хоуп, то по тази роднинско-милиционерска логика накрая наистина няма да има кой да ни управлява.

Чакай сега! За да няма кой да ни управлява, това ще означава, че в България живеят само роднини на хора от ДС/БКП или самите ДС-та и комунета. Т.е. всички, които не са били такива, са забегнали в чужбина или умрели? С други думи ние с теб като си говорим единият е рода на ДС, а другият - на Тошо? Ако не е така, значи можеш да бъдеш спокойна, че ще се намери кой да управлява, просто няма да се харса на някои хора. Но да не харесваш някого не променя факта, че той съществува.

# 172
  • София
Аз гласувах срещу Терзиев не заради ДС произхода му, а заради други причини и въпреки че не съм съвсем съвременник на социализма, смятам, че не всички специални служби са зло. Има ли държава без служби - не, разбира се. И Ваня не ми е съвсем на сърце, с някои черти от биографията й, но какъв друг избор имах... Хората не гласуваха масово, защото не се припознаха в никой от двамата. Да видим дали сутринта няма да има изненада.

# 173
  • София
Продължавам да се дразня, от безхаберието на българския народ. Колко хора днес си вдигнаха д@пето  на днешните избори?
Минимален брой гласуващи. Е, няма как някой да дойде и с вълшебна пръчка да ни оправи, докато има такова безхаберие и незаинтересованост.
Българите,освен да плюят от дивана с бирата, друго няма да променят.
Най-много сега да прочетеш вечните извинителни,няма за кой,няма смисъл и т.н
Само виж колко нищят тук политика и гордо заявяват,че не гласуват.
А мнозинството гласувало за Ванчето,даже не й знае програмата,на пук да не е Терзиев,защото е издигнат от ПП,което за 7 месеца,пардон 2г или вече са 3 ,не знам съсипа държавата,та даже и световната икономика,защото не платиха в рубли газта.

# 174
  • София
чувствам се удоволетворен от резултата на Ваня Григорова. Тя все пак се оказа единственият успешен продукт от десетилетието на ромското включване. Най-абсурдното беше , че точно НПО-активистите които  дръзновено усвояваха парите, сега ни обясняваха, че от ром кмет нямаме нужда. Иначе това за което говореше Ваня Григорова днес, Борис Бонев го говореше още 2020 - да се прекъсне концесията на "Веолия" и да се създаде общинска фирма за водоснабдяване.  Голяма разлика между тях не виждам. може би едната е лява по Маркс, а другия по Маркузе, но са си твърдо леви.

# 175
Голяма разлика между тях не виждам. може би едната е лява по Маркс, а другия по Маркузе, но са си твърдо леви.

Лично за мен огромната разлика е, че по отношение на София Бонев знае какво и защо говори, а Григорова по-скоро не.

# 176
Нито Ванчето, нито тоя Терзиев ще успеят да заменят достойно Фандъкова. Ясно е на много хора, но поне да изберем някой.
От злото, по- малкото.

# 177
И аз гласувах с машина днес. Чакам с огромен интерес какво ще се случи в София. Това е една наистина епична битка, каквато не помня да е имало. Преди малко се сетих, че в предишната тема някой беше писал, как е за Терзиев, но е гласувал стратегически за Ваня на първи тур, за да й помогне да отиде на втори, тъй като тя е по-слабия опонент, в сравнение с Хекимян. И си мисля колко рисково може да е такова действие, особено, ако много хора са действали по този начин.
Относно балотажа - радвам се, че най-накрая мина. Кампанията беше изключително грозна и натоварваща според мен.

# 178
Скрит текст:
А иначе аз си посипвам главата с пепел, задето реших, че Григорова се е закопала с онези нелепи изказвания. Изглежда обаче са били нелепи само за мен, а Григорова съм я подценила, понеже тя по-правилно е оценила нивото на избирателите и е отблъснала трима, ама привлякла петима...

Не си сама. Също мислех, че след като ВГ предложи на хората 1) да им демонтира жилищата, 2) да превърне децата им в шлосери, 3) да преобрази центъра по модел на троянския, и 4) да реши колосалния проблем с обществените нужници, ще материализира сериозен вот срещу този див популизъм/болшевизъм. Уви.

Приготвяй повече пепел.
Ако Терзиев е мечтал за убедителна победа над Григорова трябваше да излезе на дебатт с нея, за да се види колко е куха. В действителност той се скри като мишка и ѝ направи услуга.

Не се е скрил като мишка, тъй като през седмицата излезе на дебат срещу Григорова, когато тя се криеше като такава. Цяла седмица ще се занимава само с Григорова да я преследва по ефирите?
Григорова сама се показа колко е куха, но и софиянци - също. 46% от гласувалите столичани желаят децата им да редат паважи. Интересно.  

Лустрацията откога трябва да обхваща и наследниците на сътрудниците на ДС? И до кое коляно да са лустрираните наследници, за да сте по-спокойни?

Още сме си със средновековното мислене - всички трябва да са наказват до 9-то коляно!
Миналото на Борисов е доста по-интересно и свързано с мафията, но за него няма проблем, че гласуват десни. Жалка работа.

Ми не, не сме със средновековно мислене. И в България не се състоя лустрацията. Познай защо.
Става дума за възпитание, ценности, морал, начин на мислене, формирани в семейството от родителите от най-ранна възраст.  Няма как човек като мен, чийто дядо е убит от комунистите, баща му е бил заточен в Белене, израснал в следене от ДС, внедрена в най-близкия приятелски кръг на родителите, да има същото мислене, ценности и морал, като човек, възпитаван в ченгеджийските  похвати и приоми от щатни служители на ДС, предани комунисти.  
И Бойко е същата стока, хвърлил си бил партийния билет, ама и неговите предци били репресирани. Алооо, Баце, не на мен тия. Как си станал партиен член, ако наистина са били репресирани, а не внедрени ченгета?! И как те одобриха за охрана на бай Тошо? А за мутренските ти години, пардон, охранителния бизнес да не говорим.

# 179
  • София
Битката щеше да е епична, ако имаше поне 50% избирателна активност.

Общи условия

Активация на акаунт