Политиката в България - Тема 5

 • 453 113
 • 16 864
 •   14
Отговори
# 7 875
 • София
 • Мнения: 2 130
Кой ще рискува и ще се опълчи срещу вожда? Не виждам такива кадри сред специално подбраната от самия Борисов партия.

# 7 876
 • Мнения: 7 106
А Радев потрива ръчички Simple Smile

Т.е. РР харесва това.

# 7 877
 • София
 • Мнения: 5 726
Нови избори нищо няма да решат - електоралните нагласи чак толкова различни ли виждате спрямо предишните?
Политическа криза най-малко ни трябва сега. Всяка такава налива гориво в Радев и току виж го припознаят като пореден месия. Отписвате го периодично, но рейтингът му друга песен пее.
ПП, на които грам доверие нямам от ден първи, демонстрират крайна наглост.
Той и Баце не иска, изключвам разсъжденията на феновете му тук,Пеевски също,аха да стане симпатичен и да забравят Магнитски напълно,трябва да покажат "мускули," съпротива някаква. Как така те ще кажат да преговаряме,те обиграните политици,абсурд. Ще го играят сега сърдити,развалящи,ще извъртят как са ги молили другите за преговори,в името на народа са се съгласили и ала-бала.
Но виж, че се кълве и веднага се хващат как сглобката ще се развали заради един меморандум..

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 23:11 от trikitil

# 7 878
 • София
 • Мнения: 2 130
Ще стане като преди предната ротация. Габриел го играе мъж вечерта, на сутринта Денков министър-председател.
А, Габриел/ГЕРБ са типичен пример за българската поговорка "га яди кИфтета, нИ рИва" Ама не могло, видите ли, да се разделят регулаторите 50/50. А, що не рева, когато Атанасова разделяше с ПП-ДБ, но и с участието на ДПС? Да не би заради това реват? Да не е 50/50, а ми 33/33/33 все пак ГЕРБ без ДПС за къде са? Как не го е срам Петков да не включва Дъпъсъ в сметката?

# 7 879
 • Мнения: 706
Ми, последното нещо, което мисля да направя в този живот, е да взема руска медия на сериозно. Виждаме какви простотии бълват вече 2 години от руския национален ефир, та.. и още по-съмнително е кои навиха вой в България срещу това изказване и как всички действащи лица, които видяхме вчера да излизат от съдебната палата, са навързани в едни и същи организации и движения. Няма нищо случайно вече. Дублажът им не струва и две стотинки в този контекст.
По-скоро се заслушай в нашите. Когато няколко пъти вече чух Георги Любенов да дублира Путин разбрах, че БНТ най-после става адекватна да покаже кой кой е. А Емо Боколука постепенно ще се докара безгласна буква.

# 7 880
 • Мнения: 12 299
Ще стане като преди предната ротация. Габриел го играе мъж вечерта, на сутринта Денков министър-председател.

Моите спомени са други. Габриел го играе мъж вечерта, после Кирчо се извинява /тук малко ми се губи дали той бързо не се усети и не поднесе извиненията предварително/ , после няколко дни дават обяснения и се пазарят и чак след това Денков стана министър председател.

Не знам чии спомени са по-верни, но допускам, че и този път по-скоро ще стане така, както е в моите.

# 7 881
 • Мнения: 4 594
"Подобаващо" значи че му е отговори точно така както трябва се отговари на подобен субект..А  последният ако няма необходимия капацитет, за да разбере че въпреки санкциите, към които България се е присъединила заедно с останалите държави, не само че има ръст на БВП с почти 20 000 000 000 / в сравнение с преди налагането на санкциите/, си е лично негов проблем и на тези, които го четат...Sweat Smile..Дано не се лъжа за БВП но по спомен 2021 имахме към 80 милиарда, а 2023 - 101 милиарда, а по оценки, четох миналата седмица, имаме и много добра прогноза за 2024..

България е трета по ръст на БВП в ЕС за 2024 г. по прогноза на ЕК
https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/127121-balgariya … po-prognoza-na-ek

# 7 882
 • Мнения: 12 299
"Подобаващо" значи че му е отговори точно така както трябва се отговари на подобен субект..А  последният ако няма необходимия капацитет, за да разбере че въпреки санкциите, към които България се е присъединила заедно с останалите държави, не само че има ръст на БВП с почти 20 000 000 000 / в сравнение с преди налагането на санкциите/, си е лично негов проблем и на тези, които го четат...:

Общо взето, ако премиерът леко се беше замислил, можеше да му каже нещо точно в този дух, независимо дали е вярно или не /а на нас войната ни се отразява добре откъм икономика, не че е нещо, което трябва да му казва/. Но не би.

# 7 883
 • Мнения: 18 111
Хексе, кой ще се опълчи на Борисов вътре в партията му. Има ли някой втори, той изчезва
Цветанов бе по-силен и от Бойко Борисов - председател/впоследствие зам-председател на партията, ПГ шеф, МВР шеф, шеф на политическия щаб...къде е сега Цветанов - има 0,3 процента доверие. Същото се случи  и  с Фидосова, която бе по-силна и то Цветанов.
Томето Дончев, нали бе дълго време вторият човек в партията. Къде е Т.Дончев - нито зам-председател на партията, нито на кабинета, нито дори представлява ПГ на Герб
Атанасова и Биков изнесоха Герб на гърба си в най-тежките моменти. Атанасова сега е в КС, Биков от зам-шеф на ПГ стана редови депутат.
Фандъкова бе личност най-висок рейтинг  вГерб, 4 пъти кмет, 2 пъти зам-председател...Къде е сега Фандъкова?

Няма кой да избуи като лидер, докато го има Борисов - Ангелов или Делянчо Фактурата ще поведат четата? Свиквайте. Абсолютно всички партии в България са лидерски. Мислите ли, че ако утре си тръгнат Атанасов и Христо Иванов от ДБ ще остане и процент? мислите ли, че някой може да е фактор в ПП извън Киро и Асен? Кой - Лорер? Минчев? Я стига.

# 7 884
 • София
 • Мнения: 17 281
Значи, аз Денков напоследък го разлюбих с това тропане на краче за Външно, така че не го защитавам по дифолт, но защо се възмущавате, дори да го е казал? То идеята на санкциите е точно това- да и нас ще ни заболи, но ще наложим санкции на агресора. Както Щатите се лишиха от кубински пури навремето Simple Smile
Те затова и се обсъждат толкова много санкциите в ЕС преди да се наложат, защото е ясно, че ще имат негативни последици върху всички. То си е нещо като саможертва.
Макар че у нас не сме усетили де, чук-чук на дърво, но германците имаха проблеми с електричеството по едно време.

# 7 885
 • Мнения: 5 530
Бърди, в темата двойния стандарт е синдром Wink.
Аз, например, се чудя защо Денков е кариерист ако иска външно, но Мария Габриел не е никаква кариеристка, понеже иска само  и единствено поста на премиер или си бие камшика от тук Grinning .

А вчера как лъсна цялата й независимост при вземането на решения, направо беше отвратително..

# 7 886
 • Мнения: 9 006
Може ли да посочите какво и колко е загубила икономически България от санкциите срещу Русия?

# 7 887
 • Мнения: 3 746
Може ли да посочите какво и колко е загубила икономически България от санкциите срещу Русия?

Само печелим. Ние санкции не сме прилагали. Шарят си тук необезпокоявани руснаците. Не сме им взели нищо.
Произвеждаме и много оръжия, от което печелим повече.

# 7 888
 • Мнения: 5 785
Че какво ново под слънцето. Да не би да забравихме записа на ПП и къде съгласували назначенията.
От вчерашното изявление на Габриел кого е информирала първо, по-ясно определение за родната безизборност няма.
Бърди, ти сигурно в някоя друга БГ живееш. Германия имала трудности заради санкциите, ние тука цъфтим и вържем.
И да, прочетох статистическите данни за бурния растеж на БВП.
Няма да пиша в прав текст на кои индустрии се дължи. Знаещите ще се сетят, незнаещите - ще имат контрааргументи.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 06:04 от dariVale

# 7 889
 • Разпиляна във въображението
 • Мнения: 24 789
А Радев потрива ръчички Simple Smile

Т.е. РР харесва това.

Съмнявам се. Според новите промени в Конституцията той няма контрол върху избора на министри в СП. Само трябва да избере между всички представители на ГЕРБ, които му отпусна НС, и да му приеме списъка.

Преди КС да излезе с решение по глупавите поправки в Конституцията, особено за работата на НС и СП, по-добре сглобката да продължава да работи, защото ще настъпи такъв хаос, че няма измъкване.

Общи условия

Активация на акаунт