💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 10 (06.11 - 13.11)

• 115 055
  • 2 340
  •   1
Отговори
# 960
Мастагарков доста в ляво тича последните епизоди. Имах усещане, че ще налети на Рълев.

# 961
Колкото и да харесвам Мастагара, той и останалите мъже сами оставиха инициативата на Мартин. Реално можеха много бързо да го оправят и да се погрижат за него отдавна, но не го направиха. Макар, че Мартин изненада всички с физическите си качества, които никой не очакваше това не променя факта, че е доста преодолим съперник. Загуби доста индивидуални битки и лесно можеха да се отърват от него ако се бяха събрали. А, дори това нямаше да бъде нужно ако просто го държаха на мястото му чисто като мъже.

А, Денислава е без коментар. Дори цялото мазнене към Мартин да е стратегия няма толкова голямо значение. Да се мазниш всячески на Мартин и в същото време да твърдиш, че Мастагарков е "лицемер" е смешно. Момчил сподели, че би харчил грошове и веднага я хвана шубето и сега ще го нарочва и него. Толкова е пренавита да драпа напред, че дори една лека заплаха за нея и тотално я хваща шубето. Ситуацията с Мартин при залозите на Момчил също говори достатъчно и беше смешно за гледане. Още от нападките към Васил на острова ми стана ясно, че е интригантка. Това, че е от най-бутаните играчи този сезон също не и прави услуга от гледна точка на популярност.

# 962
Скритата лимонка

# 963
Скрит текст:
Добрутру успешни, млади хора!

Еее, като се замисля колко участници отпаднаха и вече им забравих имената.

На първо място искам да отбележа, че никога няма да толерирам наказания с глад.  Rage

На второ място - че никога няма да толерирам наказания измислени в движение. Наказанията да се обявяват в началото на сезона и да стоят написани на сайта през времето на шоуто.  

Трето но не маловажно - като стигнахме 59ти епизод, за трети път гледахме игра!  Битка в която се дебнеш с противника, надхитряваш го ако можеш. Битка в която той като стъпи така, ти имаш (правилна или грешна) ответна реакция.
Останалите 56 епизода - само състезания - бягаш, плуваш, минаваш препятствия колкото се може по-бързо.  Държиш тежести, целиш мишени и т.н. и т.н. Някои състезания са доста интересни - да. Някои от тях бяха нови. Браво!  В състезанията просто натискаш колкото можеш. Противника си бяга в неговия коридор. Всеки се бори с часовника, кантара или там какъвто е измерителя.

Но друго си е чара на истинската игра когато застанеш очи в очи с противника и "процесора" ти трябва да щрака всяка секунда и да променя тактиката веднага щом противника направи ход.  

Затова тези анкети питат "Има ли игрови елементи?" и  "Дава ли се на участниците  възможност да мислят".
Благодаря ти за разяснението! Честно казано едва сега ми стана ясно какво точно питаш с тези два въпроса! Yum

# 964
Колкото да не заспя и аз -
според мен версията Момчи да си даде грошовИтИ на Дунев са били чисто хипотетични, в някакъв разговор. Момчи е казал-ми то аз мога да ти дам моите, обаче те пак ще са повече гласовете , ако Ралица започне да пита в неподходящ ред кой купува и за кого гласува. Това е опция действително само при подходящ ред на питане и е рисково. Така че е било хипотетично просто. Иначе да си изхарчиш грошовете за друг, а не за себе си, също е стратегическо решение, стига този друг да е добър гръб и силен играч, а Дунев не мисля, че заслужава такъв риск.
Освен това, доколкото разбрах, Момчи премахна реката въобще. Как така ги наказват с връщане на реката? Можеха да измислят друго наказание, а не отмяна на отмяната на дивата река.
Заклей са! Заклеях са!

В случая редът на питане на Ралица беше правилния. Денислава отказа. Ако Дунев беше купил грошове, Момчи също щеше да купи, защото говориха за това, Момчи му каза, че ще им трябват всичките им грошове. И си стиснаха ръцете! После Дунев направи един куп тъпотии и подлости, за които спокойно може да получи приз за най-подла игра в този сезон. Даже можем да кажем, че предаде Момчи и ако го викне за съюзник... Не знам с какви очи, но човекът очевидно няма чест. За сравнение, Благо нямаше такава опция и ходи да разговаря, а и да сондира хората. С Момчил още нямаше какво да направят по въпроса (имаше, ако беше избрал да си остане Старейшина). Тъпо беше да говори на Мартин след игрите за сдобряване, но си мисля че е имал предвид да спрат караниците, за да не им пречи на игрите и сплотеността. След това самия Мартин по своя инициатива говори с Благо, който сметна, че в техния контекст не е длъжен да му разкрива каквото и да било и не му дължи никаква лоялност. Защото иначе излиза, че агресора се възмущава на предателството на жертвата си?!? С Дунев ситуацията макар и да е сходна, се различава. Дунев сам сътвори всичките си простотии. Никакво уважение не заслужава в сезона.

# 965
Добре, де, вчера в целия епизод се обсъждаха 1-2 разговора, кой бил, какво казал, кой друг бил там и чул и тн.

А защо на нас не ни ги показаха тези разговори? Не са заснети или предпочитат и ние да не сме сигурни какво точно е станало?

И Мартин и Дунев са ми изключително неприятни, но щеше да ми е интересно да видя какво точно е станало.

# 966

Беше като лоботомиран, като няма храна през 2 часа и му падат батериите.

Как се изранхват тези хора в ежедневието си,колко пари трябва да изкарват, за да поддържат такъв начин на живот - сън,храна, тренировка и пак отначало ? 🤔

Изобщо,Мишо ме заблуди в началото,че ще направи запомнящо участие, но потъна в масовката.
Поне плува красиво,ама не го дават толкова,колкото ми се иска...

# 967
Дунев ме дразни като поведение, обаче не мога да си замълча за двойните стандарти. В случая всички се нахвърлиха срещу него заради това че е направил нещо, което Мартин и Денислава направиха с Мастагарков. И Мартин стисна ръката на Мастагарков, за да го гръмне после.. Разликата между Дунев и Мартин обаче е, че втория успя да извърти нещата в своя полза  - просто си личи кой е с повече опит в манупулациите. Ама аз се чудя и на тия кокошки около Мартин - не му ли се дразнят поне малко, като почне да се държи като примадона или за тях е ок..щото отвлича вниманието от тях, да не ходят на номинации. Денислава взе да се смее на Дунев като питаше за имунитет, ама не мисля че на него му дреме толкова от номинация, колкото го искаше да им разбута кочинката. Ако той и Момчи бяха с имунитет - Мартин дали щеше да се самопредложи .. едва ли ... пъзлите щяха да си пратят Мишо ...или Мартин щеше да се направи на обиден на Оряшкова, че не е споделила разговора и да направи скандала. Дразнят ме не толкова че скатават и мишкуват, колкото че се правят на много принципни и смели ...и няма да се учудя, ако случайно някакси Мартин стане гладиатор - все пак старейшините вече ще са само на реката
А относно харченето на грошовете - Ралица пита Денислава първа , но пък после можеше да й даде шанс да размисли , ако другите си бяха взели гласове, както се е случвало много пъти.. Както и набутаха Крум да гласува пръв срещу Мудева преди да види жените как ще гласуват срещу Радо .. цирковите номера са толкова придвидими вече ...

# 968
Страх го е Дунев от битки явно, но все пак дали е схванал идеята на 3 фаза от играта - ще му се налага да играе и то все индивидуално!

Така е, но какво да кажем за Виктория и Мария!? То скатаване, скатаване, край няма!
Аз пък бих искала Дунев да победи и да му предложат същата опция като на Благо -да избира племето, с което иска да продължи, но да избере и още един, който да вземе със себе си. Така Дунев и Момчил да подсилят гладиаторите, а Марто истеричката да остане с жените и да се бори за резиденцията 😁😁😁

Неее, без Дунев при червените, само ще развали крехката атмосфера там с жалването си.
Иначе, ако намерят начин да платят Момчил, би било чудесно.
На косъм съм да прибавя и Вики,ама тя ми е скрита лимонка и не знам дали няма да залитне към Виолета и да я подкрепи в плюенето на Благо.

# 969
  • София
"Аз не играя с никого, брат" - също не е печеливша стратегия.

По-добре с никой, отколкото с Дунев Wink

# 970
Не разбирам какво толкова има да ги в страх участниците от Мартин. Какво ще им направи? Най-много да ги номинира. Голям праз. По-добре да съм всеки път номинирана, отколкото да лижа подметките на мазния чалгар. И ако Вики, Теди и Оряшкова стигнат обединение, поздравления, стигат по най-мишкарския начин. Нещо като Дунев.

# 971
  • Sofia
Дяволче, за мен Момчил си призна за грошовете, защото видя накъде Ралица подкарва разговора и е наясно какво може да произтече от това, а именно пореден "линч".
А не си купи нищо, защото след обмислянето и тайното изговаряне на опциите с Дунев, се случиха останалите скандали (и стискане на ръце) и може би си е дал сметка, че Дунев не е читав съюзник, който си заслужава харчлъка. Още повече, че продукцията на съвета не е ясно накъде ще наклони везните. Или по-скоро му е ясно, че едва ли ще е в негова полза.
Аз смятам, че постъпи разумно и добре, че отстъпи.

# 972
  • София
Предполагам, че се усукват около Мартин заради положението му извън ИВ, вероятно разчитат да се уредят някак покрай него. А и може да има някаква харизма на живо тоя човек, знам ли.

# 973
  • София
Какво му вменяват на Момчил вина, че не е купил гласове?
Добре, че той не се стряска много от обвинителния тон на Ралица. Мини Маус пак се кокори и преиграва.

Първо предложиха на Дънев, той не си купи. Момчил да не е глупав да си издумка грошувити, за да пази дъртия?
Само ме е яд, че кой знае как ще се потриши пак за да пази това нищожество Дуньо

# 974
Дунев ме дразни като поведение, обаче не мога да си замълча за двойните стандарти. В случая всички се нахвърлиха срещу него заради това че е направил нещо, което Мартин и Денислава направиха с Мастагарков. И Мартин стисна ръката на Мастагарков, за да го гръмне после.. Разликата между Дунев и Мартин обаче е, че втория успя да извърти нещата в своя полза  - просто си личи кой е с повече опит в манупулациите. Ама аз се чудя и на тия кокошки около Мартин - не му ли се дразнят поне малко, като почне да се държи като примадона или за тях е ок..щото отвлича вниманието от тях, да не ходят на номинации. Денислава взе да се смее на Дунев като питаше за имунитет, ама не мисля че на него му дреме толкова от номинация, колкото го искаше да им разбута кочинката. Ако той и Момчи бяха с имунитет - Мартин дали щеше да се самопредложи .. едва ли ... пъзлите щяха да си пратят Мишо ...или Мартин щеше да се направи на обиден на Оряшкова, че не е споделила разговора и да направи скандала. Дразнят ме не толкова че скатават и мишкуват, колкото че се правят на много принципни и смели ...и няма да се учудя, ако случайно някакси Мартин стане гладиатор - все пак старейшините вече ще са само на реката
А относно харченето на грошовете - Ралица пита Денислава първа , но пък после можеше да й даде шанс да размисли , ако другите си бяха взели гласове, както се е случвало много пъти.. Както и набутаха Крум да гласува пръв срещу Мудева преди да види жените как ще гласуват срещу Радо .. цирковите номера са толкова придвидими вече ...
Вероятно са го заглушили и наказанието е всъщност за това, а не за тъпите краставици, ама не върви продукцията да си признае, че е надиграна, макар и за един рунд.

Общи условия

Активация на акаунт