Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 837
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Успокой се, в твоето състояние не са ти нужни допълнителни притеснения тези лекари грам такт нямат. Нямала съм такъв опит, но не смятам, че е толкова фатално и двата хормона са съвсем малко над границата. Даже моето мнение е, че не е трябвало да спираш хормона, а да го намалиш примерно на 12,5 или 25мкг. Първо защото не е хубаво така рязко да се спира, второ аз съм почти убедена че най-много след 2 месеца без хормон и вероятно ще си отново в хипофункция, затова се следи всеки месец и при нужда да вземеш мерки, по време на бременност нещата бързо се променят.

# 181
И аз съм чувала, че не се спира рязко. Ще го следя, и аз мисля, че ще скочи, много благодаря!

# 182
Моето мнение е като на Мибобо. Не спирай хормона, а го намали. Нямам представа дали по-високите (но все пак в граница хормони) могат да са проблем за ембриончето, но ниските със сигурност са. Особено докато се оформи неговата собствена ЩЖ.
Не се притеснявай и стресирай, желая ти лека и безпроблемна бременност! Flowers Four Leaf Clover

# 183
При мен хормони в норми, но неоптимални-куп неволи.Ендокриноложката ми твърдеше, че съм за психолог, нямало как да е от тях??!!
Теглих една и се дозирах сама- ми всичко заспа.
ДХЗ, какво пиеш?

# 184
И според мен 50 просто ти е висока доза... бих намалила на 25 за две седмици и после пак традиционното 37,5, щом на тази доза си се чувствала добре (бих се тествала след 2 седмици). Лека бременност!

# 185
При мен хормони в норми, но неоптимални-куп неволи.Ендокриноложката ми твърдеше, че съм за психолог, нямало как да е от тях??!!
Теглих една и се дозирах сама- ми всичко заспа.
ДХЗ, какво пиеш?
Еутирокс.

# 186
MargoC, не мога да ти дам съвет, но ти пожелавам лека бременност и здраво бебе! Както са ти написали и останалите - не се стресирай прекалено и помни, че лекарите не са най-тактичните хора на света. Sparkling HeartHeartpulse Two Hearts

Весели празници на всички! Revolving HeartsChristmas Tree

# 187
И при мен хормоните уж са в норма, а се чувствам много зле. Като започнах Еутирокса започнаха леко да отшумяват, но по връщането се ориентирам, че е време да вдигна дозата.

# 188
Благодаря на всички за хубавите пожелания!
Четох, че понякога се случва, при покачване на чхг, понеже чхг и тсх имат сходна структура, щитовидната жлеза да се бърка и заедно с нарастването на чхг да свърже рецептите за тсх върху щитовидните клетки, и да скочи производството на тироксин. От там това падане на тсх. Явно това е имал предвид Начев в заключението си, че причината е в покачването на чхг. И заедно с хормона, който приемам, жлезата съвсем се е форсирала. Надявам се да не е наистина голям проблем, предвид, че покачването над горната граница е минимално.

# 189
MargoC всичко ще е наред, просто се проследи защото вероятно ще ти трябва пак хормон. Иначе надявам се си следиш и витамините - Д, В12, желязо, не знам приемаш ли някакви като бременна, но тези са ти много важни както за щитовидната така и за развитието на бебето.

# 190
Да, благодаря, следя ги витамините, понеже години наред по пътя на инвитрото все гледах в оптимални граници да съм. Ще следя, и аз съм сигурна, че ще се наложи, веднъж хипофункция, няма отърване. Колкото и Начев да ми казва, че с тсх 4.3 не ми трябвало хормон...

# 191
Здравейте!
С Хашимото съм, жлезата УЖ работи добре и хормоните са в референти, но не са опримални и по -скоро сочт хипофункция ( от четенето ми , ендокринолог не го е поставил).
Спрях глутен, млечни, яйца, захар, алкохол. Пия различни добавки - селен, цинк, витД, б12, глутатион и др.
Не успявам да преценя, чета че йод е противопоказен за хашимото но пък бил добре за хипофункция. Някой приема ли? Да го изследвам ли? Солта която използваме вкъщи, не е йодирана, ако има значение

# 192
Здравейте!Моля за съвет и насоки.Октомври ми поставиха диагнозата ИР след обременяване с глюкоза.Приемам неоформин. Имам качени над 20 кг. Ендокринологът ми назначи и изследване на  ТСХ.За първи път се сблъсквам с този проблем и не знаех(и все още не зная) какви въпроси да задавам и какво да искам да изследвам.Началото на декември си правих профилактични прегледи и пуснах и пълен щитовиден профил.ТСХ е тръгнал нагоре,някакви
идеи защо?Януари ще ходя на проверка(3 м. след прием на неоформин).При първото изследване ТСХ-2,83,сега-3,04.Ето ги последните изследвания.

# 193
TSH и тогава си е било високо, зимата при студ при мен расте... FT4  14.62 при норма 10-24 си е ниско...
Вит B12 е в много сериозен дефицит, като имаме предвид и границите, че са доста по-ниски от смисленото... А и метформиновите препарати затрудняват допълнително усвояването. Обърни внимание на този дефицит и то с препарат, който не се усвоява в червата, а още на лигавиците (спрей, подезични таблетки...)

# 194
Вит.В12 е наистина в много сериозен дефицит при тази мерна единица трябва да е поне 330, вземи мерки, преди мен са казали какви форми да избереш - не цианкобаламин и не през стомах. Но тъй като и желязото ти е почти на долна граница и от В12 ще падне още, вземай си малко и от него.

Общи условия

Активация на акаунт