Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 75

• 45 855
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Моят инсулин на 60 и 120 е над 100, почти еднакви стойности. Обаче точно на обременяването инсулин на гладно е 8, иначе беше около и под 5.
Начев каза, никаква инсулинова нямаш, Homa ти е 1.40. Е как нямам, захарта като се качи по 4-5 часа не пада, инсулин висок след глюкозата. Не било проблем, щом захарта е под 7.8. Но нали захарта трябва да дойде в изходно положение след 120 минути, а не да си стои 6 и нещо, и така с часове...
Качени рязко над 10 кг, общо 15 за кратко време, и с режим и спорт не свалях грам. Холестерол висок. А от едно парче кекс качвам 1 кг...
Та какво, трябва да скочи и инсулин на гладно над 10, че и повече, за да ме признаят, че съм с инсулинова, и тогава какво, глюкофаж...
И точно така, симптоматиката в голяма степен определя диагнозата, когато лабораторните покрият нечии изисквания, вече често доста са влошени нещата. Споменах, като почнах хормон за щитовидната, свалих кг, падна ми холестерола, инсулин до 6.
Една моя приятелка, която има инсулинова, и почти не се повлиява от глюкофаж и сиофор, са и казали, това положение обикновено важи за хора с Хашимото. Тя няма данни за Хашимото, за сега.
Явно всеки ендокринолог си има своя концепция.

# 211
Да, при мен е така отдавна ,няма драматично покачване на захар и инсулин на 120 минута, според някои всичко е точно, просто защото не изследват след 120 минута. Реално захарта е висока дълго, и има Ир. Но аз се примирих и си пия сиофора. Нямам дисциплината за ниски въглехидрати, а и те са пак симптоматично лечение.

# 212
Момичета,днес правих изследвания  и това са резултатите Доколкото разбирам ще пия и хормон.Вие какво ще кажете? На преглед съм отново на 28

# 213
bebcheto да за хормон си, има хипофункция. Кръвната захар е висока за сутрешна.

Аз съм си мерила с глюкомер вкъщи захарта - на гладно, след хранене на 60 мин, на 120 и то след различни по вид хранения и няколко дни наред нямам проблем уж.

# 214
То захарта не е голям ориентир, важен е инсулинът, който се налива, че да в сваля и държи.

# 215
Да, да така е. Но и не е ниска захарта тоест нямам хипогликемии, за което предполагам, че не е много висок инсулина...абе ясно ми е, че си гадая как са нещата без обременяване Simple Smile .
Иначе аз захарта си я проследих на няколко пъти основно защото сутрешната винаги ми е около 5,5-5,7, но явно съм си с такава.

# 216
Моят инсулин на 60 и 120 е над 100, почти еднакви стойности. Обаче точно на обременяването инсулин на гладно е 8, иначе беше около и под 5.
Начев каза, никаква инсулинова нямаш, Homa ти е 1.40. Е как нямам, захарта като се качи по 4-5 часа не пада, инсулин висок след глюкозата. Не било проблем, щом захарта е под 7.8. Но нали захарта трябва да дойде в изходно положение след 120 минути, а не да си стои 6 и нещо, и така с часове...
Качени рязко над 10 кг, общо 15 за кратко време, и с режим и спорт не свалях грам. Холестерол висок. А от едно парче кекс качвам 1 кг...
Та какво, трябва да скочи и инсулин на гладно над 10, че и повече, за да ме признаят, че съм с инсулинова, и тогава какво, глюкофаж...
И точно така, симптоматиката в голяма степен определя диагнозата, когато лабораторните покрият нечии изисквания, вече често доста са влошени нещата. Споменах, като почнах хормон за щитовидната, свалих кг, падна ми холестерола, инсулин до 6.
Една моя приятелка, която има инсулинова, и почти не се повлиява от глюкофаж и сиофор, са и казали, това положение обикновено важи за хора с Хашимото. Тя няма данни за Хашимото, за сега.
Явно всеки ендокринолог си има своя концепция.

Определено имаш ИР, казвам го като човек, който от доста време е с висок инсулин, даже съм била и с преддиабет.

bepcheto, глюкоза 6.10 и повече на гладно вече е стойност за преддиабет. Моят съвет е да направиш ОГТТ + трикратен инсулин, за да се видят стойностите и на инсулина, и на глюкозата след натоварване, особено на 120 мин. 

# 217
Именно, и аз така мисля. Но защо лекар твърди обратното, не мога да си обясня. Взе химикалка и задраска инсулин на 60 и 120, каза, че не се мерело трикратен инсулин, а само захар трикратно. Честно, много ми се подкопа доверието в него.

# 218
Мибобо, с тези стойности гликираният ще е 5,1-5,2.

# 219
Аз много отдавна не съм го пускала гликирания, трябва да го проверя като се изследвам.

Не помня казах ли ви, аз нали почнах Инозотол +Холин заради холестеролите основно. Тях не съм проверявала, но последните щитовидни са подобрени и по точно Т3 и ТСХ, Т4 си ми е почти същия като преди. Явно работи, хем не го пия много редовно.

# 220
Мибобо, каква доза пиеш?

# 221
В една капсула има Холин (битартрат) - 250mg и Инозитол - 250mg, пише на опаковката 1 или 2 капсули дневно. Аз започнах 1 седмица по 2 и после взех да забравям та съм основно на 1. На  няколко дни се сещам да взема и на вечеря (защото се пие по време на хранене).
На сина ми също давам по 1 капсула от време на време (на 2-3 дни) и при него сега като изследвахме щитовидните са много добре. При него ТСХ и Т3 са си добре, но Т4 все стоеше около 14-15, а сега е почти 18 без да сме променяли доза.

# 222
Аз пих скоро инозитол, сега на дъщеря ми са предложили да започне с инофолик за проба, преди метформина. Тук като няма инофолик, то на практика е инозитол и фолиева, това й дадох, да видим.

# 223
Здравейте, първо искам да се извиня че ще прикача много снимки, ако съм в неподходяща тема моля модератора да премести в подходящата тема.
Може ли коментари по моите резултати.
Мъж на 40г, 173 висок, тегло-83кг.
Имам хипотиреоидизъм мисля и сигурно Хашимото. Тестостерона ми е нисък.
Объркан съм, незнам как и от къде да почна да се лекувам. Досега ходих на ендокринолог и гасто.
Ендокринолога каза да не пия нищо особено йод, под наблюдение съм.
Гастрото каза че имам стеатоза, трябва само да отслабна малко и само щяло да се изчисти дроба.

ЩЖ ли е първоизточника или половите хормони, моля за мнения, да знам от къде да почна

П. П : ако пия сутрин по една чаша вода от ядки на орехи, пикочната киселина "влиза" в норми.

# 224
Именно, и аз така мисля. Но защо лекар твърди обратното, не мога да си обясня. Взе химикалка и задраска инсулин на 60 и 120, каза, че не се мерело трикратен инсулин, а само захар трикратно. Честно, много ми се подкопа доверието в него.
При бременни наистина не се измерва инсулин, а само кръвната захар. Обяснението май беше, че инсулинът не е "стабилен" по време на бременност и не може да е критерий, особено ако дотогава жената не е била с диабет или ИР.

Честито Рождество Христово на всички! Пожелавам най-вече стабилни хормони и правилни терапии! Hug

Общи условия

Активация на акаунт