Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 992
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
"Клацид SR, 500 мг.". Или ти за долната част питаш?

# 466
DimBZah, нормални изследвания.

Клацид и аз прочетох. Не би следвало да затрудни фармацевт.

# 467
Да, ясно е, че е Клацид, но дозировката s×1 ли  пише, или 2×1, не разбирам.

# 468
DimBZah, нормални изследвания.

Клацид и аз прочетох. Не би следвало да затрудни фармацевт.

Благодаря Ви много Simple Smile)

# 469
Според мен това се чете по 1 на ден, 14 дни, ама не съм много сигурна.

# 470
И аз го чета като по 1 на ден, за 14 дни.
S пише, не е 2 това

# 471
  • пустинята Гоби
Обичайно Клацид 500 се приема по 1 доза на ден. S хич не прилича на цифрата 2, освен ако не е написано от първокласник (това го пиша за да не се притеснява потребителката).

# 472
И аз като пих Клацид така ми го бяха написали на рецептата, по 1 хапче на ден е.

# 473
Сега си проверих някакви мои рецепти и навсякъде го има "S x 1", или "S x 1 през 5 дни" и знам, че съм взимала по едно на ден.

# 474
Да питам и аз нещо, не знам дали няма специална тема за това, ще потърся после.

От около 2 г. насам започнаха да ми се образуват хемороиди - наистина е странно, защото отслабнах много, пия един куп добавки, храня се здравословно. Самите хемороиди не ми правят никакви проблеми - никога не са ме болели, няма кръв, не усещам дискомфорт. Единственото, с което мога да ги свържа, е напредването на възрастта.
Но искам да ги пресека в зародиш, така да се каже. Ще ходя на проктолог, това е ясно. Въпросът ми, обаче, е дали лигирането е стандартният метод, който се предлага в този случай? Не искам консервативно лечение, а чрез манипулация да се отстрани там, каквото има да се отстранява. Напипвам нещо съвсем малко, когато се подмивам.

# 475
При изкаран грип А, имаме ли антитела и за грип Б?

Не.
Даже щамовете са няколко, поне ваксините са за 4 различни.

Гърне, с венотоници може да контролираш процеса. Защо чак операция?

За рецептата - S е Signature - описва се дозировката.

# 476
Гърне, с венотоници може да контролираш процеса. Защо чак операция?

Иска ми се кардинално да оправя нещата. Нямам проблем с операция, стига да реши проблема от раз и да не носи големи рискове.
За това се интересувах, дали при хемороиди в начална степен се прави лигиране или някакво лазерно премахване, като по-лек вариант?

# 477
Благодаря на всички за коментарите за Клацида, по 1 на ден ще е и толкова.

А за хемороидите- преди години имах и то с обилно кървене. Правила съм гастро и колоноскопии и нищо. Отидох при д-р Матев в Стара Загора, като преди това се консултирах с Д-р Тишков от Токуда, и за 10 мин без да усетя абсолютно нищо си реших проблемите. Първите 2-3 дни имх лек дискомфорт като седя, но от тогава съм нямала проблеми с хемороиди.

# 478
Аз също мислех да ходя точно при Матев, защото помогна на мъжа ми с една фисура неотдавна.

А на теб каква процедура ти приложи за хемороидите? Въпросното лигиране ли?

# 479
Да, чрез легиране ги премахна за много кратко време и съвсем безболезнено. Препоръчвам!

Общи условия

Активация на акаунт