Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 972
  • 740
  •   2
Отговори
# 510
Има ли каквото и да е пълнеене първо се минава при ендокринолог. Има много неща от компетенцията му от които да е това покачване на кг - проблем с щитовидна, с кр.захар, с инсулин и т.н.
Та на въпроса  - Да може да помогне, когато се открие проблема и се действа в тази посока. Някои ендокринолози са и диетолози

# 511
  • зад кестените
За много години!
Профилактични изследвания.
Дали всичко е нормално!?!

# 512
Всичко ти е нормално. Много хубави изследвания.

# 513
Мъжът ми забравил да му свалят абокат в болницата, в която бе хоспитализиран. От вчера е в къщи, а в болницата/на километри е/ ще е във вторник. Късно ли е да се свали тогава, или да отпрашва още днес?

# 514
Може ли някой да препоръча добър пулмолог за възрастен, в Южните част на София?

# 515
  • София
Мъжът ми забравил да му свалят абокат в болницата, в която бе хоспитализиран. От вчера е в къщи, а в болницата/на километри е/ ще е във вторник. Късно ли е да се свали тогава, или да отпрашва още днес?

Няма ли някакво медицинско лице, там където сте, да му го свали?
В лаборатория също би могло да става.

# 516
Не е трудно свалянето. Издърпвате внимателно, после дезинфекцирайте мястото. От четвъртък до вторник е много.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 19:40 от DeVa®

# 517
Здравейте! От време на време едното ми око подпухва с торбичка. Другото не. Като стане така се чувствам зле, всеедно съм крива в лицето. Не е всеки ден, а на периоди. На какво може да се дължи? Ето, днес се събудих така. Дясното подпухнало, лявото нормално (леко хлътнало, то си е така по принцип ) каква е причината едностранно да се случва това? Нямам зачервяване, парене, щипене, сърбеж и др. Симптоми.
За абоката, просто приготвяте памуче/марля и лепенка,,отлепяте лепенките и издърпвате бързо абоката. Слагате памучето, лепите лепенка и готово. Не е голяма философия.

# 518
Да попитам преди да ме е треснала хипохондрията и да се вкарам във филм.
От вчера съм с главоболие, лека температура - до 37.3, 37.4 и умерено потене. Нямам хрема, гърлобол или кашлица. Чета че вирусите, които са в момента се характеризират основно с хрема и кашлица, а при мен липсват.
Някой да го е карал само с главоболие и температура?

# 519
Да, края на ноември карах такова. Един петък ме болеше цял ден глава, имах температура 37.3 два дена и в неделя бях като нов човек. Други симптоми не съм имала. Е, оттогава съм болна през две седмици, но това е отделен въпрос. Такова чудо никога не е било.

# 520
  • Mediterraneo
Абокат се сваля изключително лесно, даже на децата си съм сваляла абокатите аз, не е драма.

# 521
Имам ли право да прегледам гърдите си по здравна каса, ако съм под 30?

Преди поне прегледът във всяка онкология е безплатен и без направление. Сега не е ли така?

Gluharche9, вероятно е възпаление в синуси, крива преграда, полип в носа, възпаление в носа или каналите, алергия /например от козметика/. После може да е проблем с бъбрек, подагрични признаци и т.н. Почва се с базови кръвни изследвания и урина при подут клепач или денят след.

# 522
Къде е това подпухване? Явно ми са слаби очилата. Blush
Може да спиш на една страна и затова. Ако се нормализира през деня, не бих се занимавала.

# 523
Здравейте.
Забелязах тази вечер, че на дясното око зеницата е разширена.
Какво се прави във такъв случай.
Ако сложа 1 капка от ОФТАКУИКС капки .
Дали ще  свършат работа тези капки.

# 524
Момичета, едно малко закъсняло Благодаря. Утре премижвам с очи/че малко ме гони шубето/ и действам по инструкциите Ви. Свалям абоката на мъжо и го играя една нереализирала се мед.сестра.

Общи условия

Активация на акаунт