Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Каква сестра за един абокат? Махаш лепенките, дърпаш изведнъж и притискаш с памук със спирт.

# 526
Здравейте.
Забелязах тази вечер, че на дясното око зеницата е разширена.
Какво се прави във такъв случай.
Ако сложа 1 капка от ОФТАКУИКС капки .
Дали ще  свършат работа тези капки.

Вероятно е
Доброкачествена епизодична едностранна мидриаза
Това е състояние, при което само зеницата на едното око е разширена. Нарича се "доброкачествено", защото не е свързано с никакви сериозни състояния, но понякога може да засегне млади жени, които имат мигрена. Зеницата обикновено се връща в нормален размер в рамките на няколко часа, но това може да продължи и няколко дни.

Обезателно консултация с лекар за отхвърляне на някой важни причини за мидриаза

# 527
  • Melmak
Здравейте, моля за съвет.
Искам да се консултирам с хематолог, защото имам нисък феритин, понякога и хемоглобинът ми е под долна граница. Майка ми е анемична и предполагам, че и аз може да имам отклонения. Понякога пулсът ми е много нисък, кръвното ми е ниско, а се храня добре, спортувам.

Въпросът ми е какъв хематолог ми трябва? Каква е разликата между двата? Опитвам през супердок и излиза това:

# 528
Клинична хематология.

# 529
hechicera_, има една група на Рей Пийт във ФБ дето за твоите неща много говорят. Потърси ги.

# 530
  • Melmak
Благодаря ви!

# 531
Къде е това подпухване? Явно ми са слаби очилата. Blush
Може да спиш на една страна и затова. Ако се нормализира през деня, не бих се занимавала.
Може би от светлината не се вижда. Понякога подпухването е по-интензивно. Не спада през деня, понякога е и с дни. ето друга снимка. Може би така изрязано не се вижда толкова

# 532
Здравейте.
Забелязах тази вечер, че на дясното око зеницата е разширена.
Какво се прави във такъв случай.
Ако сложа 1 капка от ОФТАКУИКС капки .
Дали ще  свършат работа тези капки.

Вероятно е
Доброкачествена епизодична едностранна мидриаза
Това е състояние, при което само зеницата на едното око е разширена. Нарича се "доброкачествено", защото не е свързано с никакви сериозни състояния, но понякога може да засегне млади жени, които имат мигрена. Зеницата обикновено се връща в нормален размер в рамките на няколко часа, но това може да продължи и няколко дни.

Обезателно консултация с лекар за отхвърляне на някой важни причини за мидриаза
На сутринта когато се събудих всички беше на ред.Наспах се много добре тази вечер.
Всичко за сега е наред.
Ще видя във Понеделник сутринта да звънна на лекарката за Направление

# 533
Можете ли да препоръчате нещо за горчив вкус в устата. Обострила съм  рефлукса, имам проблем и с един зъб. За стомаха пия Нексиум, а на зъболекар съм в понеделник, защото ми набира един кътник. Горчивият вкус обаче много ме дразни.

# 534
  • Sofia
Днес купувайки добавки и капки за очи  от аптеката ме питаха и за името ми...,някакви нови правила ли пак има?

# 535
И мен ме учуди. Свекървата каза същото, че са я питали като е купила капките за очи. Нейните са с рецепта и си пише името. Питали са я за имената и е въвела нещо в компютъта. От Марешки, ако има значение.

# 536
Пепина, пробвай с Гавискон.

# 537
  • Sofia
Моите капки са без рецепта.

# 538
Най-много да са ги подгонили да ги проверяват по-обстойно дали си попълват всичко. Не че е нещо ново, особено на електронните рецепти по принцип се вписва отделно и кой ги е взел защото може да е друг човек а не пациентът. Друг е въпросът че не всеки си правеше труда а оставяха или вписваха да е по подразбиране името на пациента там, което не е правилно.
Ако си спомняте по здравна каса като бяха хартиени рецептите, имаше отделна графа за име и ЕГН на получателя, електронните рецепти имат същите атрибути и те.

# 539
На мен в Найденови още преди КОВИД ми записаха името и на ЛЛ името, за Уростим, който даже не е с рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт