Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 959
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Кожата ми се раздразваше по същия начин, като бях с неовладяна хипофункция. Откакто започнах да я контролирам, не съм имала такъв обрив нито веднъж.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 21:06 от Гърне без похлупак

# 496
Просто предположение - прилича ми на контактен дерматит.
Да сте сменяли прах, омекотител?
Като се успокои кожата и изчезват, нали?
Не съм сменяла праха скоро , омекотител не ползвам .. Иначе да ,като се успокои кожата и изчезват.

# 497
А нещо по козметиката - нов душ гел или от сорта? Определени дрехи евентуално също вижте да изключите, съмнително ми е че е по гърба само и затова към външни неща се насочвам първо за изключване.

# 498
А нещо по козметиката - нов душ гел или от сорта? Определени дрехи евентуално също вижте да изключите, съмнително ми е че е по гърба само и затова към външни неща се насочвам първо за изключване.
Човека каза,че се бил изкъпал един път с моя душ гел.Само по гърба е иначе..

# 499
Симптоми на какво са разсеяност, да трябва да се направи еди какво си, а да се направи съвсем друго, проблем с връщане към минали спомени, трудно запомняне и често невникване в информацията, смях за незначителни и не толкова смешни за другите неща? Самоопределям се като дезориентирана на моменти и със слаба концентрация. Допускам, че ми влияе нощния труд полаган от години, алкохол не употребявам, нито други субстанции, но как мога да помогна на организма си?

# 500
Проблеми с щитовидната жлеза, дефицити на витамини и минерали, пременопауза, хроничен стрес и др.

# 501
Преумора и недоспиване.

# 502
И аз съм за недоспиването.

# 503
Гледам да си наваксам с часовете сън, дори вечер късно си лягам, защото не ми се спи. С МЦ нямам проблеми засега, но за хормони не съм се изследвала. Улавям се и на моменти как не помня дадено нещо аз ли го направих, кога съм го направила се чудя. За дребни битовизми, но все пак...

# 504
Цвете, и аз съм с подобни симптоми но са ми по скоро типични. Вит Д ми е нисък, поне това със сигурност. Други нередности не съм открила. Когато съм стресирана и недоспала симптомите се задълбочават.

# 505
Просто предположение - прилича ми на контактен дерматит.
Да сте сменяли прах, омекотител?
Като се успокои кожата и изчезват, нали?
Не съм сменяла праха скоро , омекотител не ползвам .. Иначе да ,като се успокои кожата и изчезват.

Според мен това е форма на дермография. Бих заложила, че е причинена от хистаминоза. Храни като алкохол, ферментирали продукти /кисело зеле, сирене, кисело мляко, колбаси, сушени меса/ силно обострят дермографията. Лечението е диета - без такива храни като начало и в последствие добавки за лечение на червата и намаляване на възпалението и хистамина.
При кръвно изследване може да си пусне и зонулин и хистамин, за да види дали е от това.

# 506
the Дорис, изчерпателна си. Не ми се навлизаше в подробности, защото ако е това е много индивидуално какво предизвиква реакции. Затова написах да се наблюдава човекът за всяко ново нещо. Обикновено при мен избухва, когато има натрупване на дразнители. Т.е. ако знам, че нещо ми дразни и е само то може да не е сериозен дискомфорт със зачервяване и/или сърбеж. Колкото се увеличава количеството от същия или още дразнители, толкова по-сериозно става.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 14:35 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 507
Имам ли право да прегледам гърдите си по здравна каса, ако съм под 30?

# 508
Не съм съвсем сигурна, но мисля че не.
Мамография се полага по каса след 50г, а сега въведоха за 40+ на две години видеозон. Иначе преглед с опипване ми е правил гинеколог, всъщност хирург май може. ЛЛ не е ли наясно?

# 509
Не е наясно, каза, че ще провери.
При дебелеете 20 кг, което ме беше 1/3 от теглото и по-малко ще помогне ли ендокринолог?

Общи условия

Активация на акаунт