Октомври 2023

• 23 230
  • 498
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и честита Коледа! Бъдете здрави, щастливи и благословени! 🥰

Нашият преглед при ортопеда също мина набързо, гледа на ехограф, обясни някои неща, които вече знам от сина си. Той вика пак на контролен през девети месец, преди прохождане. Ние сме против слагането на детето в паяк и разни методи за пришпорване откъм развитие. Оставихме детето само да седне, само да пропълзи и само да проходи. Мис, абсолютно същото направихме с момчето ни. Някъде от трети месец го свалихме на пода. Бебка още няма три месеца, но от време на време я свалям на пода. Много ме е страх обаче да не отнесе някоя играчка и трябва да съм нон стоп нащрек.
Вашите бебоци колко дремки имат през деня и сливат ли дремки?

# 181
Нашето момче има 4 дремки през деня, но няма установен твърд режим. Много трудно заспива и винаги се буди по няколко пъти, та трябва да съм до него, за да му давам бибата и да го галя. Поне се възползвам да подремвам с него. Лесно заспива само в количката.
Мис , да те питам като специалист. Понеже моето момче твърдо отказва да лежи по корем, въобще не вдига глава, само я забива в леглото и плаче, ако аз легна по гръб и го сложа върху мен по корем, това брои ли се? Че така му е малко по-приемливо и повече я двига. Вече се притеснявам, че много се бави с това вдигане на глава, да не стане нещо проблем.

# 182
  • Варна
Светли празници , момичета 🌲

Малена, в третия месец вече това повдигане върху възрастен не се брои много… Така че е време за тренировка .
Към третия месец се очаква , че трябва да имат повдигане и задържане на главата по корем от твърда , равна повърхност за кратко. Виж да не е меко където тренирате това повдигане, защото така не са стабилни и се клатушкат повече. Отпред винаги да има нещо за гледане играчка или направо тати. Може на подпреш с една ръка и областта на дупето, кръста , за да стане по-стабилен.
Друг вариант е едно ролче на навиеш от хавлия или ако имаш възглавница за път и да я сложиш отдолу отново за по-добра опора и е по-лесно повдигането така. Прилагам картинка
или напиши в Гугъл или пинтерест tummy time activity и ще ти излязат снимки.
И най-важното е да стои няколко пъти през деня за кратко, а не веднъж дневно до рев и тотална умора. За кратко по начесто и ще дойде успеха Simple Smile

Моето момче вчера направи 3 месеца. Все така се кърмим, но този месец наддаде само 600гр. за разлика от предните 2 , когато качи по 1кг. И все пак върви добре в кривата на растежа си.
Честно казано въобще не знам колко дрямки има.. не ги броя. Но наистина се замислям, че понякога от едната прелива в другата с някой рев или направо със сукане.
Да се похваля от няколко дни се изхожда вече не просто сам без мъка, ами и по 2 пъти даже. Коликите понамаляха, ама все още според мен има някакви. Страшно ухилен и бърборещ е все повече🎉  Повдига и главата доста по-добре по корем и почна да се завърта от гръб до страни сам Особенно нощем. Ограничила съм го с навито одеяло във формата на гнездо направена , защото иначе може и да се обърне по корем, че понякога бая напъва да се завърти.

# 183
Здравейте, момичета! Ние днес бяхме на консултация, Калина е 5.700кг. Сложихме и ваксина. Вече сме при нов личен лекар и според мен нещата са много по - добре.
Лекарката каза, че Калина е много жилава. Изправяше я с ръцете, слага я по корем. Нашето момиче вече стабилно държи главата изправена, обръща се по гръб. Даже се пошегува с нас, че още малко и е готова да започне да лази😂. За захранването ми каза чак края на 4тия месец, че е добре да започнем. Да не бързаме, понеже много майки така са бързали и децата са се запичали или са връщали изяденото количество пюре.

Обаче коликите не и минават и вече ми идва да се застрелям. Трети вид капки давам и не виждам ефект. Така се надявах до 3тия месец да минат, но уви.

Мамите на бебетата на АМ да кажат как са с акането. При нас един ден няма нито един пълен памперс, на другия ден по 3-4 пъти се изхожда. Всеки ден е различно. Казаха ми, че било нормално. Проблем е като станат повече от два дни.

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 14:37 от PaolaIvanova

# 184
  • София
Здравейте и от мен! Браво на всички бебчета, колко много са пораснали и активни вече Hug Калоян навърши 2 месеца преди седмица две, бяхме днес на контролен при ортопед. Ехографията изиска да я платим 40 лв, каза че не се покривала по НЗОК, което доколкото чета не е вярно, но явно е преценка на всеки доктор.
Прегледът беше 5 Мин с все ехографа, въртя му главата, ръцете, показа едно упражнение, което знам от курсовете за бременни и каза на 6 месец пак да дойдем.
За раниците потвърди че след 3 месец най-добре, сега препоръча слинг и явно ще изчакам че ми писна да купувам и продавам после Grinning
На мен единствено ми става доста трудно къпането вече, че бебето е над 5 кила а таткото не иска да ми помогне и да го държи по корем над коритото та с една ръка имам чувството че ще го обеся, но търся техники и заяквам Grinning
Весели празници на всички!

# 185
  • София

Мамите на бебетата на АМ да кажат как са с акането. При нас един ден няма нито един пълен памперс, на другия ден по 3-4 пъти се изхожда. Всеки ден е различно. Казаха ми, че било нормално. Проблем е като станат повече от два дни.

Ние сме на АМ и всеки ден си ходи по макс 3 пъти.
Коликите ги борим с - Био амика, био гая, пандата и ако е много сериозно положението давам и Gripe water от Щатите.

Нашия седи по корем, но се изнервя и за малко го слагам, но още от първия месец си държете доста добре главата. Както правеше опити за обръщане от гръб по корем - сега няма такова желание. От корем по гръб се опитва, но не успява, но пък прави опити да се набира на краката си и да лази LaughingLaughing

С другите две деца не съм ги слагала в проходилка. Сами ги оставях да си прохождат.
Голямата проходи на 9 месеца самостоятелно, а на 7 м. сама ходеше държейки се за мебелите. Не съм и помагала с ръце.
Средната проходи сама на 11 м. като отново си я оставях да си се оправя сама, само я пазех да не се удари.
Сега с малкия ще е по същия начин. Слагам го на земяна на гимнастиката, като порасне още малко отново на земята ще седи да се занимава.

# 186
  • Варна
Аз не съм записала още час при ортопед, но ще го направя сега януари. Иначе това за 6-я месец е излишно общо взето… дали ставите са готови за седеж, но ако на първия преглед е било добре няма нужда от втори.
Къпането е изцяло ангажимент при нас на таткото, защото определено на мен не ми е удобно, но и ние го къпем още на мивката, голяма като корито е 🤣 Обаче почна много да рита и да се кефи и целия плот става наоколо с вода и ще взимаме корито от приятелка.
Ние си изкарахме раницата и вече 3 пъти таткото го носи в нея. Тя по принцип е от 4 месец, но смалихме платката максимално на дупето и си му става, добре стоят крачетата и дупето. По празниците по шумните гостите таткото така го приспиваше , защото човечето ни може да спи на шум, но му е трудно да заспи на шумно място …
Май коликите обаче поприключиха при нас.. хем има тук таме криви моменти, но май не са от това. Снощи заспа в 22часа и се събуди да суче в 4 часа, а после направо в 8:30. Страшно големи паузи, аз в 4 часа като сука от едната гърда и заспа и изцедих малко другата … че стават много часове. Хем е хубаво , че спи, хем пък за гърдите ми е много .

# 187
Калина също започна да прави големи паузи нощем. Заспива към 22-23ч и се събужда чак в 5-6ч сутринта.

Момичета на такова гащеризонче какво обличате отдолу, толкова се чудя, че не го обличам, защото не знам какво е подходящо. Като сме вкъщи обличам боди с къс ръкав.
Слагам и снимка

# 188
  • София
Калина също започна да прави големи паузи нощем. Заспива към 22-23ч и се събужда чак в 5-6ч сутринта.

Момичета на такова гащеризонче какво обличате отдолу, толкова се чудя, че не го обличам, защото не знам какво е подходящо. Като сме вкъщи обличам боди с къс ръкав.
Слагам и снимка

Аз отдолу нищо не слагам. В нас е м/у 22 - 23 градуса и ние ходим по тениски. Та смятам да не го изнежвам и не слагам нищо. Ако излизаме по скоро върху него слагам космонавт.
Ако не слагам боди с къс ръка, блуза, панталонче и чорапки и завивам с одеялце - това за навън.
Вкъщи с това гащеризонче или го завия с тънка пелена или не го завивам.

# 189
Честита Коледа, мили момичета! 🎄 Надявам се, че сте имали приказни празнични дни!

Аз под тънък ромпър слагам тънко боди. Бодитата са ми удобни, защото държат и памперсите по-фиксирани като позиция и почти нямаме пропуснал памперс, дори и в най-тежките препълвания. 😄

Малката вече е на 2 месеца и 19 дни, но още се храни на 3-4 часа, което ме устройва, за да поддържам лактацията, че нали това ми е зорът. Има един качествен нощен сън между 22 и 02.00ч. и после се буди към 05.00/08.00 и т.н. Никакъв режим нямаме и сега като сме извън София и по гостита по празниците, съвсем забатачваме точните часове, но следя с приблизителност да не прави над 4 часа без хранене и да не будува над 2 часа. Вече я тествахме с приспиване (на ръце) в компания и успява да заспи, което ме радва.

На смесено хранене сме още, вкарахме само Комфорт мляко, заради редките изхождания (веднъж на 4-5 дни беше) и сега успява веднъж на 2-3 дни, вероятно ще става и по-добре. За колики отдавна спряхме капките. Попръцква често, понякога вечер си поплаква половин-един час преди сън, но всичко е в границите на поносимото за всички ни и решихме, че по-добре да си израсте каквото трябва от този период.

Сега отново заради празниците сме развалили ритъма на слагане по корем (тази тема с развитието ще я следя с интерес от вас, че нямам подготовка, а ми се иска да подредим правилно месеците до прохождане), че все или тъкмо се е наяла, или ще спи, или сме с компания… За сметка на това й правим представления, тип one man show и все по-активно се забавлява на нашия талант на шутове. Имитираме животни, пеем песнички, правим смешни движения и физиономии, дрънкаме с дрънкалки, реагира и визуално на влязъл нов човек в стаята, следи говорещите около масата, като я държим в скут, усмихва се при ново запознанство, започна и да гука с по-богат набор от нейни си звуци. След Нова година ще наваксваме с гимнастиките следпразнично 😆

# 190
Здравейте, ние бяхме на консултация вчера и Преслав е наддал 2100кг. според лекарката а според мен 1900кг. И 6см. Което е малко притеснително на 2 месеца и 1 седмица е и яде по 170 мл. мляко на 4 ч. 5 хранения, аз смятам, че са нормални за възрастта, но да сверя часовника бебетата на 2 месеца на АМ по колко им давате и на колко часа?

# 191
Здравейте, ние бяхме на консултация вчера и Преслав е наддал 2100кг. според лекарката а според мен 1900кг. И 6см. Което е малко притеснително на 2 месеца и 1 седмица е и яде по 170 мл. мляко на 4 ч. 5 хранения, аз смятам, че са нормални за възрастта, но да сверя часовника бебетата на 2 месеца на АМ по колко им давате и на колко часа?

Според мен е много количеството, което яде. Моето момиче е на 3 месеца и яде по 150мл на 4 часа. Имаме общо 5 хранения за деня. Личния лекар ни каза или така да си останем или да правя по 130мл на 3часа. Питай лекаря си, но мисля, че му е много на бебето.

# 192
Честито Рождество с малко закъснение и весело посрещане на Новата година.
Моят Преслав е на три месеца и яде по 130 мл ориентировъчно 5 пъти на ден. До втория месец качваше по килограм, сега са само 800 грама, но според педиатърката не е проблем.
Относно спането няма нещо ново при нас - тотална липса на режим въпреки моите усилия. Няколко нощи спи без да яде в 3 часа, но не бързам да се радвам.

# 193
Честита Коледа и весело посрещане на НГ след няколко дни ! Да сте живи и здрави, както и всички около вас 🍀❤️
Божидара е на почти 4 месеца и яде по 120-130 мл..Като доцента ми каза, че максимума преди захранването е 180 мл.Нали не че има база за сравнение с нея като недоносена, ама и аз мисля, че за бебе на 2 месеца 170 мл е много..Аз реално се водя по нея и схемата за количество според месеците, не по кутията на млякото, не знам при теб как е t_ivanova ..Иначе ние сме добре.Здрави сме, което е най-важното в този период.По цял ден се занимавам с нея, ако не сме навън, вкъщи съм в спектакъл 😂
То интерактивни играчки, то чудо..Вкъщи=катакомба 🤣 Навсякъде играчки, дрънкалки, книжки..предполагам знаете как е  хахах

# 194
Всъщност водата е 150 мл. и с млякото става 170мл. До преди седмица беше на 120 вода 150 с млякото, но започна да си търси още за това го увеличих с 30 мл както си е и по кутия на млякото.Но реално не мисля, че за една седмица е качил толкова много. Те и килограмите са за месец и 10 дни защото педиатърката беше в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт