Азиатска кухня - тема 2

  • 42 703
  • 538
  •   3
Отговори
# 510
  • Sofia
  • Мнения: 22 481
За кутията на щерката (е, не само де), ама там не стои добре.
Mie goreng с пилешко

# 511
  • Мнения: 1 848
Какъв вкус има Мисо-пастата и с какво мога да я заменя? Ето тези патладжани с азиатски подправки искам да направя:
https://youtu.be/0PR4WdsRHNA?si=POfmN9GBGIZM6VFp

# 512
  • Мнения: 3 780
Можеш да замениш мисо пастата със соев сос.

# 513
  • Sofia
  • Мнения: 22 481
Какъв вкус има Мисо-пастата и с какво мога да я заменя?
По мое мнение замяната трябва  пак с паста накаква да е, соев сос е много краен заместител. Аз поне къри паста бих си забъркала.  
Мисо паста (вкусът ми е труден за описване)  и рибен сос за мен нямат приемливи заместители. Бих добавила и виното за готвене (Шаосинг или др.), ни шери, ни каквото и да е друго се доближава до този вкус.

# 514
  • Мнения: 1 848
Благодаря ви момичета! Имам червена къри паста и ще сложа от нея. Соев сос си има екстра в съставките. Аз и без това ще направя само няколко кръгчета патладжан като за проба.

# 515
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 6 776
мама-ени, малки пакетчета мисо паста има в Реве.

# 516
  • Русе
  • Мнения: 6 006
Скрит текст:
Какъв вкус има Мисо-пастата и с какво мога да я заменя? Ето тези патладжани с азиатски подправки искам да направя:
https://youtu.be/0PR4WdsRHNA?si=POfmN9GBGIZM6VFp

Мисо пастата може да се замени със соев сос или корейска соева паста доенджанг . Можете също да използвате смес от соев сос и тахан паста или дори бульон с малко соев сос и морска сол.

# 517
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 807
Корейско пиле с люта паста в еър фрайъра от миналата седмица. Тази вечер, congguksu - студена супа със соево мляко, краставица и нудъли (както го представих на Благоверния, "корейски таратор" Joy)



# 518
  • Русе
  • Мнения: 6 006
Ориз с пилешко по китайски

# 519
  • Мнения: 15 547
Закуската на щерката, сготвена от нея:

# 520
  • Мнения: 1 848
Агент, страхотна чиния. Браво на дъщеря ти. Какви са тези рибки и как са панирани така съблазнително?

# 521
  • Sofia
  • Мнения: 22 481
Скариди са. Simple Smile

# 522
  • Мнения: 1 848
А ще споделите ли как са панирани?

Ние понякога ходим на азиатски ресторант, в който храната е на принцип ол инклузив (не живеем в БГ, ама по мое впечатление семейството на Агента също не). Не сме по поглъщането на количества, но използваме възможността да опитаме много и различни вкусове. Та сме опитвали такива опашки от скариди и са много много вкусни.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 17:19 от мама-ени

# 523
  • Sofia
  • Мнения: 22 481
А ще споделите ли как са панирани?
Почистените скариди се цепват  напречно и плитко на 2-3 места от долната страна, което помага да се изправят. Следва обичайната панировка, като се завършва с панко галета.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 07:37 от Morena

# 524
  • Мнения: 4 218
Момичета имам въпрос. Някоя правила ли си е рамен този в тик ток където е кремообразен с жълтък и кюпее майонеза, но ме е страх за жълтъка, може ли да се използва само обикновенна майонеза за този рамен?

слагам видео за какво имам в предвид
https://www.youtube.com/shorts/WQzs0t0wVp4

Общи условия

Активация на акаунт