Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 39 252
  • 486
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, предстой ни раждане началото на юли ако всичко е наред. Търся информация как са условията и процедурите в Шейново. Към момента не е ясно дали ще е секцио или нормално. При доктор Поптодоров сме. Гледам, че има изключително добри отзиви за него. Основните ми притеснения са свързани с това, че жена ми не говори български, а английски. До каква степен това би могло да е проблем? Как стоят нещата със стаите там? Мога ли да съм с нея ако платя?. Докторът ни увери,че много малко вероятно е да има неприятни ситуации с езика, защото болшинството персонал говорели английски. Също така ни се иска да намерим курсове за родители, че не знаем много кое как да правим с бебето. Първо дете ни е. Докторът каза, че в България имало т.нар. "midwife" и се оглеждаме за такава жена да наемем. Някакви идеи?

# 301
  • София
Има опция за избор на акушерка в Шейново,говорете с д-р Поптодоров коя ще препоръча.Със сигурност ще има акушерка, която знае английски.А може би под "midwife" имате предвид дула?
Да, има в България ,но грам не съм запозната с тази материя, ражданията ми са със секцио.

Раждах преди 7 месеца, има възможност жената да е в самостоятелна стая,но с обща баня и тоалетна с другите самостоятелни стаи, а в последните месеци се говори и за някаква вип стая със самостоятелен санитарен възел, където може и бащата да нощува, но аз като бях, изобщо не е ставало дума да има такова нещо, така че информацията ми е непроверена по тази тема с присъствие на таткото в стаята.
В родилна зала може да сте до нея, при условие че имате избор на акушерка.

# 302
Блаодаря ви! Разбрах, че се доплаща 350лв за да е таткото в стаята. Ще се възползваме. Докторът все още твърди, че е рано и чак март ще говорим за раждане, но ние се стресираме отрано. Засега няма усложнения, но жена ми е професионален спортист и докторът каза, че е вероятно да е тежко нормално раждане поради твърде стегнати мускули. Може би за дула говоря, да. Жена която да идва и да ни обяснява кое как с бебето.

# 303
  • София
Блаодаря ви! Разбрах, че се доплаща 350лв за да е таткото в стаята. Ще се възползваме. Докторът все още твърди, че е рано и чак март ще говорим за раждане, но ние се стресираме отрано. Засега няма усложнения, но жена ми е професионален спортист и докторът каза, че е вероятно да е тежко нормално раждане поради твърде стегнати мускули. Може би за дула говоря, да. Жена която да идва и да ни обяснява кое как с бебето.
350 лв е изборът на акушерка и май и допълнително се доплаща за вип родилна зала, ако таткото иска да присъства, но нека някой ,който е минал през това да каже как точно стоят нещата.
Аз родих със секцио, след секцио имаш престой в реанимация от около 24 часа (зависи в колко часа родиш) и после те местят в избраната от теб стая.
 За престоя на таткото в стая, по последна информация има опция ,но реално не знам как стоят нещата.Аз като раждах, нямаше опция дори и в единичните стаи.

# 304
  • София
След изписването може да дойде до вашият дом педиатърът на бебето и той ще ви обясни какво и как с бебето. Иначе акушерката има съвсем друга роля и ако бебето ви ще се ражда секцио, не виждам за какво ще ви е да плащате за акушерка. По принцип често се препоръчва секцио по какви ли не абсурдни причини, не защото толкова се налага, колкото да не им губите времето, защото ще сте готови за 1 час, а и парите не са малко.

# 305
Има опция за избор на акушерка в Шейново,говорете с д-р Поптодоров коя ще препоръча.Със сигурност ще има акушерка, която знае английски.А може би под "midwife" имате предвид дула?
Да, има в България ,но грам не съм запозната с тази материя, ражданията ми са със секцио.

Раждах преди 7 месеца, има възможност жената да е в самостоятелна стая,но с обща баня и тоалетна с другите самостоятелни стаи, а в последните месеци се говори и за някаква вип стая със самостоятелен санитарен възел, където може и бащата да нощува, но аз като бях, изобщо не е ставало дума да има такова нещо, така че информацията ми е непроверена по тази тема с присъствие на таткото в стаята.
В родилна зала може да сте до нея, при условие че имате избор на акушерка.

Има такава стая, 140 лв е нощувката, въпросът е че не винаги е свободна и е до късмет. Ако е секцио(планово) има вариант да се запази.

# 306
Здравейте, раждах миналата седмица. Мъжът ми присъства на раждането и 2-3 ч след това, докато още бях в родилна зала. Присъствието му е обвързано със заплащане на акушерски пост, 350 лв.
Доколкото разбрах тази вип лукс стая е кажи речи само за пациентите на др Панова. Струва 140 лв но изглежда е само за "наши хора".
Обикновена вип стая не позволява бащата да нощува. Но мисля, че свижданията са разрешени. Видях да се качват бащи, баби и тн по вип стаите. На мен ми казаха че не са разрешени свижданията, на рецепция пък споменаха, че можело само във вип стаите. Та и този въпрос май изглежда се свежда до нашите хора.
Имаше друга майка, която говореше на английски. Беше в общите стаи и не е имала затруднения.

# 307
Много е разочароващо това в грипен сезон разни хора да се качват в отделенията, където има новоредени бебенца. Аман от наши и ваши.

В крайна сметка, то затова е родилно отделение.

# 308
  • София
Много е разочароващо това в грипен сезон разни хора да се качват в отделенията, където има новоредени бебенца. Аман от наши и ваши.

В крайна сметка, то затова е родилно отделение.
Абсолютно съм съгласна. Не мисля, пе други хора, освен майките, имат работа в болницата. Има всички удобства за една майка, има кафене, храна, какво ли не. За три-пет дни на никой няма нищо да му стане, ако не си види детето. Само се разнасят зарази по отделенията иначе.

# 309
Аз бях секцио и си платих за Акушерка. Мисля, че господинът пита за такава.
На мен ми беше изключително полезна, защото беше с мен, когато беше и не беше на смяна. Чувахме се по телефона, пишехме си по вайбър. Показа ми как да режа нокти, как да сменя памперс, как да се цедя, как да кърмя, каквото се сетите.
Дойде вкъщи след като родих. Всичко е как ще се разберете с нея.
На мен ми беше първо раждане, с близнаци, нямам близки хора, които можеха да ми покажат как се обслужват новородени, затова смятам, че направих най-доброто за моето спокойствие и на децата.

# 310
  • София
На мен ми беше изключително полезна, защото беше с мен, когато беше и не беше на смяна. Чувахме се по телефона, пишехме си по вайбър. Показа ми как да режа нокти, как да сменя памперс, как да се цедя, как да кърмя, каквото се сетите.
На мен ми беше първо раждане, с близнаци, нямам близки хора, които можеха да ми покажат как се обслужват новородени, затова смятам, че направих най-доброто за моето спокойствие и на децата.
Аз също смятам, че за майки с първо дете си е едно допълнително спокойствие и подкрепа този избор на акушерка.Макар и със секцио, ако ми беше първо дете, бих се възползвала.

# 311
Коя беше Вашата акушерка? Blush

# 312
radiradev123, проверете в Интернет ак. Благовеста Терзийска, има информация. Аз не съм ѝ плащала, но съм изключително доволна от нея и няма да я забравя цял живот. Та тя е и дула, но и работи в Шейново като акушерка, в родилното отделение. Много е грижовна, спокойна и внимателна. Грижеше се за мен и без един лев да съм ѝ платила, представям си пък ако има уговорка с някой колко всеотдайна ще бъде!

# 313

ак. Руска Димитрова.

# 314

ак. Руска Димитрова.

Сигурна бях, че е тя. Страхотна е!

Общи условия

Активация на акаунт