Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 52

• 64 715
  • 935
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Мисля, че е както казва Рошко. Коланът за кръста и за гърдите е едно цяло и е зашит. На гърба е плат и няма как да го разкача отникъде, за съжаление. За тези колички си имало специални подложки. Виждам, че при тях коланът влиза целият от направения разрез, а не поотделно като при купената от мен. Не съм го съобразила това, подведох се по това, че пишеше, че става за повечето колички. Благодаря ви! Blush
Скрит текст:

Подходящи във вашия случай биха били подложките, които нямат отвори за коланите, като долната:

Както и с отвори подобни на показаната от вас подложка.

# 181
Да, и тези ги видях. Идеята ми е по-лесно да поддържам количката. Ако изцапаме по-лесно ми се вижда да изпера такава подложка отколкото текстила на количката. Blush Тези на Kikaboo ми харесаха, че са по-цветни и с картинки, но явно ще трябва взема от другите.

# 182
Аз мисля, че целият колан се изважда - меката част на раменете е зашита, но по-тънката част, която минава през нея, реално самият колан би трябвало да може да се изважда. Би трябвало да минава през раменете и после през закопчалките отпред. Махате, слагате подложката и нанизвате в обратния ред. Разправия си е, но мисля, че трябва да стане.

# 183
Уви не. Зашити са и отгоре, и отдолу. Ето отгоре:

А това е отдолу.

На гърба няма нищо, тоест не може да се измъкне отникъде. Здраве да е. Blush

# 184
  • до най-прекрасния мъж
Ако коланът е като на Мелио, няма да стане. Днес загледах на едно детенце в парка количката. Коланите са зашити на гърба и реално не могат да се извадят. Ето снимка от едно клипче в нета:

# 185
Тоест и за мелио ли не стават този тип подложки?

# 186
  • до най-прекрасния мъж
Тоест и за мелио ли не стават този тип подложки?
Мисля, че да. Захващането ми се видя идентично с това на Талос.

# 187
Значи и обикновен чувал за количка не може да сложи.

# 188
  • Варна
Значи и обикновен чувал за количка не може да сложи.

Зависи какво имате предвид под "обикновен", като цена, като марка или модел.
Има универсални чували, които имат цял отвор за всяка от страните, а не отделни дупки за всеки от коланите (ляв и десен).

# 189
И аз идвам с питане ние сме с количка Чиполино Камеа за нея какво чувалче да търся

# 190
  • София
В крайна сметка се разходих да видя наживо лятната Cam Off-Road, като цяло ми хареса, има големи гуми, широка седалка, сравнително лека /8.4 кг/ и компактна в сгънато положение /сравнена със сегашната ни зимна/ има прозорче с мрежа за наблюдение, както и голям прозорец за вентилация в легнало положение отзад също с мрежа, НО започна пак чуденето, гръбчето е високо около 45 см, което ми се струва много малко, детето сега е на 9 месеца и в седнало положение е кажи-речи толкова.
Не мога да преценя дали ще е удобно в един момент като порасне, главата да надстърча извън гръбчето, както и в легнало положение дали ще е добре.
Моля, да споделите ако някой има количка с по-късо гръбче как е.
Скрит текст:

# 191
Повечето летни колички са с по-малки размери от комбинираните. Не мисля, че това е проблем, гледайки снимката с коланите, най-много главичката леко да се подава. В никакъв случай не мисля, че ще излиза, така че да няма опора при евентуално заспиване. За сравнение моята е 50см до чупката на сгъване. Сигурна ли сте ,че сте измерила правилно?
Друг е въпросът, че на мен не ми се струва никак лека за летен вариант.
Поне аз като избирах количка гледах максимално 6.5кг да е и как изглежда в сгънато състояние, понеже това мразех най-много в моята - тежестта и фактът, че заема целия ми багажник.

# 192
  • София
Благодаря, аз не я мерих, не се сетих да взема рулетка, но гледах в интернет едно нейно представяне и там я мериха.
Сегашната ни е 50 см, иначе от към килограми не ми е супер важно, е по-лека е по-добре, сегашната е АВС и е 12 кг, така, че 8.4 ми е екстра, лесно се сгъва и разгъва и на фона на сегашната, на която прибираме колелага и седалката поотделно, направо ми се вижда супер. Като цяло искам да има сравнително широка седалка, че сега вече не слагам и борда защото с чувалчето съвсем му е тясно.
Да има прозорче с мрежа за наблюдение и такова отзад за вентилация също с мрежа.
Също да е с големи колела, трябва да  я свалям по няколко стъпала и незнам с малки дали става номера.
Не ми се дават повече ог 500-600 лв, честно казано.
За сега съм гледала Маст М2х, на която дамаската беше ужасна, Инглесина Майор, по напред писах кое не ми допадна, Изиуокър Джаки Хл - сестра ми има такава, не е лоша, но гумите и доста се наръбиха за 1 година, спирачката нещо не се освобождава всеки път и подложката за крачетата се счупи, тук струва 800 лв, от Германия мога да я взема за 600 лв с доставка, но ме притеснява гаранционното обсужване.

# 193
Момичета, имате ли мнение за количка Maxi-Cosi Adorra Luxe? Навсякъде чета само за Cybex. Сигурно си заслужават, но толкова много се говори за тях, че на мен ми действа с обратен ефект - искам нещо друго.

# 194
Здравейте, за тези, които си взимат Easywalker - регистрирайте я в рамките на 6 месеца след покупката и получавате доживотна гаранция.
Ние сме с Rudey (вече май не я произвеждат), която е по-нисък клас от харвитата. Купихме я преди 2,5 години и за съжаление, малко след последното ни пътуване (ама бая си беше блъскана там де) едното и колело блокира. Почнахме да се тюхкаме, понеже официално и гаранцията от 2 години беше изтекла. Но пък жена ми се сети, че като я купихме я регистрирахме онлайн на сайта на производителя и ни казаха, че така имаме доживотна гаранция. Доживотна гаранция в моите очи беше гаранция-Франция. Естествено документ не пазихме, щото доживотна гаранция ... Реших да им пиша един мейл и да им обясня какво ни се е случило, пък каквото сабя покаже.
За моя изненада, хората писаха, че ни има в системата и имаме доживотна гаранция. И съответно ми се обадиха от сервиза и ми казаха, да напръскам с WD40 (Аз като разправям, че е гаранция-Франция). Писах им, че вече съм пробвал с WD40 и ефектът е зироууу, нула, нада, нищо. И два дни ни вест, ни кост от тях (да споменавам ли Париж на коя държава е столица?).
До днес! Звъни се на вратата и по домофона ми казват: "Имаме пакет за вас". Нищо ново, щото жена ми постоянно поръчва нещо и ако някой ден нямаме пакет, почвам да звъня на роднините на пощальона, за да питам дали всичко е наред.
Обаче каква беше изненадата ми, когато видях огромния пакет с надпис Easywalker на него. А още по-голяма беше, когато видях, че вътре не е само шасито на количката, а изцяло нова количка - шаси, седалка и т.н.
Та като си я купите, регистрирайте я Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт