Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 50 320
  • 437
  •   2
Отговори
# 405
  • Мнения: 22 476
Т.е. карфиолът е суров преди паниранено и панировката е просто първо галета и после яйце, а не стандартното брашно-яйце-галета?
На колко градуса са тия 10 минути за него?

И дайте наистина да пишем и какво как е приготвено, вместо всеки персонално да се моли за рецепта, много по-полезна ще е темата... Само за снимки кой какво е готвил има друга, доколкото знам.

# 406
  • Мнения: 10 091
Т.е. карфиолът е суров преди паниранено и панировката е просто първо галета и после яйце, а не стандартното брашно-яйце-галета?
На колко градуса са тия 10 минути за него?

И дайте наистина да пишем и какво как е приготвено, вместо всеки персонално да се моли за рецепта, много по-полезна ще е темата... Само за снимки кой какво е готвил има друга, доколкото знам.

Да, суров се слага.
195* 10'. зависи какъв ти е  АФ-ако ти пече само отгоре тогава , пробвай си с вилица , докато ти го изпече по твой вкус

Както и замразени от фризера съм правила на програма -Frozen за 17мин.  кюфтета и риба , няма промяна във вкуса.

Много по важно е за да не става миш-маш да се пише с какъв уред е дадената  рецепта!
Разликите времето, начина на изпичане/сготвяне и програмите са различни.

Аз имам и тип фурничка и Косори, различно време отнема и различен вкус стават нещата.
Пример : най- близо на вкус до оригиналните- пържени картофи  в олио, стават в цилиндара въртящата се кошничка  на фурничката ми АФ - 180*- 40мин. за 1кг. - зависи от сорта картофи + - 10 мин.!!
в Косорито, стават по като печени затова ползвам само цилиндара и фурничката като ни се доядат пържени.
Шишчетата месо / зеленчукови и .т.н. също на АФ - фурничката стават невероятни!

Общо взето тези неща ги предпочитам за АФ фурничка.
Но всичко останало е в пъти за Косорито като предимство!
Изпуквам чушки за 20 мин. 195* на него Wink много се кефя защото стават равномерно и не се занимавам и не опушвам цялата кухня.

# 407
  • Мнения: 15 007
Права е Пинко. Най-важен е уредът. Аз на инстанта хляб никога не бих пекла.

# 408
  • Мнения: 22 476
Важен е и е хубаво да пише и това в рецептата, разбира се. Но след като трябваше да пиша и питам 2 пъти че да разбера за карфиола как е направен... щеше вече на заяждане да заприлича.
Излишни са тия неща просто, можеше да го има написано още заедно със снимката.
Уредите станаха вече доста като вариации, трябва си пояснение че да може човек да си направи сметката в неговия дали и как ще стане. Ако ще и във всеки свой пост да го пише някой, пак е по-добре отколкото да не напише.
Точно в тая тема ми се е случвало да ровя назад в опит да разбера на някого как в е уредът, ами че тя с нищо не ме улеснява като ще е така.

# 409
  • Мнения: 15 007
Е, разбира се, че рецептата е най-важна. Това не подлежи на коментар. В нея най-важно е уточнението за уреда. Това имах предвид.

# 410
  • Мнения: 22 476
То нищичко нямаше в тази за която питах, пишеше 10 минути и толкова.
И сега също пише само Косори ама явно пак назад ще ровя да водя кое Косори е това че те доста различни модели навъдиха. Ако имам време и не ме домързи, де, може и да изям карфиола пресен междувременно.

# 411
  • Мнения: 10 091
Натке, мислех си че е ясен уреда след като го има сниман, а и съм писал многократно, в другата тема за АФ кой имам и съм доволна. НО за теб специално за да не си изядеш суров карфиола Wink
косорито е с горен и долен реотан. Cosori - Dual Blaze XXXL, 1750W, 6.4L
Скрит текст:

# 412
  • Мнения: 22 476
Благодаря. Аз снимки от които да разбера кой точно е уредът не съм видяла, може да си позабърша пак очилата и да проверя пак.
Виждаше се че е някакво косори там при питките или каквото е, те имат много модели, ако беше толкова ясно какъв е нямаше да се занимавам да питам че и на мен не ми е приятен точно такъв диалог.
И това че някой е писал някога си някъде си какъв уред има... и после ми пише тук с удивителни колко е важно какъв точно е уредът, кажи ми как да не се смея? Grinning Значи трябва или всички да помним ти какъв уред имаш, или да хвърляме боб, или да ровим като детективи назад из твоите публикации... Иначе аз съм била специална, добре.
Ами напиши го, кое и как, щяхме да си спестим сигурно стана една страница уточнения.

Не е специално за мен темата, предполагаше се да е полезна вместо да спорим в нея или да врънкаме за подробности.
Поне аз това очаквам като отворя тема на която в заглавието пише че е за рецепти - да видя нещо, ако ми стане интересно да прочета и рецептата и да го пробвам. Може и скрийншот както е снимка с рецепта да си запазя за друг път, евентуално. Друг път явно, не точно днес и не точно тук.
Затова се махнах от повечето ФБ групи дето и те уж са за рецепти - някой мята снимка за лайкове, отдолу 20 човека молят за рецепта, накрая чета един час да видя ще намеря ли рецептата, до тогава вече нещо друго ще наготвя или ще ми мине желанието. И сега същата работа.

# 413
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 221
Извинявам се, че нахлувам с въпрос, но не знам кого и къде другаде да питам. Решили сме да купим н а братовчедка ми за юбилей Airfeyer. Тя няма опит с подобни уреди, но живее сам си ще й е удобно да си готви,или притопля храна в нещо по малко от нормална фурна. Ако имате идеи и опит, ще съм ви много признателна 😭❤️

# 414
  • София
  • Мнения: 951
Извинявам се, че нахлувам с въпрос, но не знам кого и къде другаде да питам. Решили сме да купим н а братовчедка ми за юбилей Airfeyer. Тя няма опит с подобни уреди, но живее сам си ще й е удобно да си готви,или притопля храна в нещо по малко от нормална фурна. Ако имате идеи и опит, ще съм ви много признателна 😭❤️
Аз ползвам Cosori, моят е с реотан само от горе, купуван е 2019. Сега ако трябва да си купя пак бих си взела тази марка, само че със загряване от горе и от долу, нещо като това, което показа pinko малко по-нагоре. Идва с книжка с рецепти, първо с нея започанах, защото и аз нямах опит. Нещата които съм правила по тези рецепти са се получавали доста добре, включително кексчета и т.н. Като братовчедка ти добие представа горе-долу как стават нещата, ще започне бързо да си приготвя каквото и харесва. Моят опит е следният: най-лесно  се приготвят полуфабрикатите тип бланширани картофи, замразени хапки, пици и т.н. 😁 при тях грешка няма, освен всичко друго си има и програми за повечето.
След това са зеленчуците, там е важно да си на правилната температура и да следиш  как върви, за да не ги прегориш. После са месата, там е по-тънко за мен, зависи какво е месото, колко дебели са парчетата, тънко филе или дебела пържола,  има ли кости (бутче)...та там повече трябва да опитва и следи. Важно е също какво е количеството, едно са 200г картофи, друго е пълна кошница... За кексчета, хляб и т.н си следвам винаги рецепта, не импровизирам. Това е моят опит.

# 415
  • София
  • Мнения: 951
Пробвах солените курабии на Pinko,  много добре се получиха.😋
 Аз ги направих с моцарела поради липса на друго сирене.

# 416
  • Мнения: 10 091
бърза манджа
170* 20 мин. пр.BAKE
на дъното малко зехтин, 3 бр тиквички, 300гр. спанак (от плик)- предварително го нарязвам и задушавам за 10 мин. ) сирене, кашкавал , по желание (филе или бекон или шунка) моето население е месоядно, постното.. не е на почит та затова 🤣, заливам с - 3 яйца и една сметана за готвене от лидлските -сини кутийки 200 мл.
подреждам на редове в снимки Wink
Скрит текст:






и воала

# 417
  • Мнения: 10 091
Сирене по шопски/ гювече - Бърза манджа😉
195* - 12мин. АФ
капвам зехтин нареждам домат, сирене, (кашкавалА е по желание на детето) за нас без него, отгоре пак домат
пека 6мин. вадя чуквам едно яйце и обратно за още 6мин. или общо 12мин.


# 418
  • Мнения: 10 091
Никой нищо ли не готви?
Всички ли са на диета..
един килограм чушки за 30 мин. без обръщане
на 2 серии Wink  195* 15мин. АФ




добре познатите макарони със сирене, захар, яйца и мляко, но на АФ
сварени и разбъркани с масло

заливка със сместа/ 4яйца; 300гр. захар ; 100гр. сирене натрошено; 700мл. пр.мляко малко масло тук там😉

Програма бейк 170* 35мин.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 18:53 от pinko

# 419
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 012
Аз първо ги избушвам и така пека. Вече ми е удоволствие да пека пипер и да не умирисвам къщата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт