Всякакви въпроси за пералнята - тема 17

• 43 588
  • 755
  •   2
Отговори
# 255
  • гр.Пловдив
Кубратова,каква ще да е била тази извънземна Сименс за 2000лв ,2000г,когато МРЗ беше 120лв Thinking

# 256
Кубратова, ти хубаво си го написала, но жената, ако искаше да разбере, щеше вече да го е направила - логиката ѝ я посочихме на няколко пъти вече.

През досегашния ми жизнен път винаги съм се ръководела от логиката, че не съм толкова “богата”(глупава), че да купувам евтино. Това се отнася за техника, мебели, дрехи и т.н…
Ами да се надяваме, че всеки ще си намери това, което го удовлетворява по неговите си приоритетни критерии.
Тук просто споделяме опита си, а решението вече си е за питащите.
Аз се възползвах от много съвети на форума, когато правих ремонт и обзавеждане и съм благодарна, че за някои неща тези съвети са ме предпазили от грешка.
Вече съм споделяла, че ремонта и част от обзавеждането (техниката) бяха с кредит (всичко излезе повече от цената на самия апартамент, който е купуван в далечната 2006 г), не че сме имали неограничена възможност, но разбрах, че компромис точно с техниката не бива по никакъв начин да правя и засега съм удовлетворена от критерия си - всичко си работи като часовник вече четвърта година, дай Боже все така и занапред.
Прилагам същия и при обзавеждането с техника на селската къща - ремонта го отлагам, но постепенно предварително снабдявам с качествена според сегашните критерии техника, защото когато направя и ремонта, сигурно ще съм с пари под нулата и няма да имам дори за килимчето пред входната врата Simple Smile
Пък и техниката си я ползвам още сега.  
Ремонт и обзавеждане с уреди не се прави често, така че човек обичайно не следи нито пазар, нито качество, нито новости и концентрираната актуална информация в специализирани форуми или теми е ценен дар, поне аз така го приех.
Кубратова,каква ще да е била тази извънземна Сименс за 2000лв ,2000г,когато МРЗ беше 120лв Thinking
Не помня колко е била тогава МРЗ, но преди 4 години, когато местихме Сименса с документацията в селската къща, мярнах фактурата, и аз не помнех в интерес на истината, че е била точно толкова, но помнех, че беше наистина последен модел и най-скъпата на пазара. Избирана е от ММ, не от мен, не е правена основно за българския пазар, няма меню на български, не знам как е внесена, но е купена от български магазин, не от чужбина.  
И не знам някога цената на уреди или друго да е съобразявана с МРЗ, че да е критерий и повод за размисъл.
При нас и тогава, и сега цените изпреварват многократно доходите (дори средните) и възможностите ни да пазаруваме с поне прилично или най-високо качество от мебели през уреди и автомобили до къщи без частично поне покритие на цената от кредит са наистина ограничени. Поне за моето семейство и голяма част от обкръжението ми е било и продължава да е така.

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 11:07 от Кубратова

# 257
  • София
Виж те разбирам ви.
И аз искам например уред от 1000 лв но нямаме възможност.
За това питам за марка и на прилични пари.
Но пък и дават на Канди 6 г пълна гаранция .
Не вземам уред със 2 г гаранция.
6 г гаранция не е малко време .
Видях на много перални не дават голяма гаранция освен на мотора дават повече гаранция.

За ~600 лв може да вземете Miele втора употреба, която ще надживее и Канди-то от магазина, и гаранцията му. Тези машини са направени без да се пестят материали: казан от неръждаема стомана, желязна кръстачка, противотежести от чугун и др. Потърсете в OLX - различни търговци ги продават с гаранция от 6 месеца до 2 години. Гаранцията е символична, само за да знаете, че купувате от търговец на рециклирана техника.

# 258
Аз останах с вечатление, че жената се интересува много повече от срока на гаранцията, отколкото от марка/модел/ екстри на уреда. И май е убедена, че 5-6-10 г ще и поддържат машината в пълна изправност или ще и я подменят с нова.

# 259
Аз останах с вечатление, че жената се интересува много повече от срока на гаранцията, отколкото от марка/модел/ екстри на уреда. И май е убедена, че 5-6-10 г ще и поддържат машината в пълна изправност или ще и дават нова.
Може би защото битува легендата, че всички (абсолютно всички, без оглед на марка и качество) уреди се правят колкото да работят до гаранцията, та затова толкова се гледа да е дълга, един вид подсигуряване.
Склонна съм да се съглася, че принципът е наистина този за нискокачествени стоки/уреди, произведени на ръба на допустимото, но не за всички.

# 260
Здравейте ,

Чета във форума от няколко дни,търся,разглеждам и се чудя /  ще се радвам да ми отговорите и дадете съвет/ относно покупката на пералня.

Предстои ми закупуване на пералня и съм се спряла на един модел, моля дайте мнение,ще съм благодарна.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R61944BE/p/651300

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 14:52 от Катя Радукова

# 261
Здравейте ,
Чета във форума от няколко дни,търся,разглеждам и се чудя /  ще се радвам да ми отговорите и дадете съвет/ относно покупката на пералня.

Предстои ми закупуване на пералня и съм се спряла на един модел, моля дайте мнение,ще съм благодарна.

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … R61944BE/p/651300
За този бюджет е много добър избор. Добавете и този модел, който е доста сходен, даже са почти идентични, и много добър (на един производител са и двете):
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F349BS/p/688395

# 262
Здравейте ,
Чета във форума от няколко дни,търся,разглеждам и се чудя /  ще се радвам да ми отговорите и дадете съвет/ относно покупката на пералня.

За този бюджет е много добър избор. Добавете и този модел, който е доста сходен, даже са почти идентични, и много добър (на един производител са и двете):
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … W6F349BS/p/688395

Много благодаря за бързия отговор,ще я видя и тази, ще споделя какво съм избрала.
Уважавам тази марка също.

# 263
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте ,

Имам я от 20 дни, не съжалявам и грам за избора си. Чудесен уред е. Пере страхотно, има чудесни и много адаптивни програми. На сайта на АЕГ можете да видите за всяка програма какви адаптации на Т и центрофуга можете да направите. Тиха е, чува се единствено когато центрофугира и пълни вода.
Електролукс също заслужава внимание, една идея по-нисък клас, но много здрави и читави перални. Наскоро писах за моята, която отново оцеля след 14-години огромен тормоз от моя страна. Веднъж са й сменяни лагери и веднъж четки на мотора. Двата ремонта са на обща стойност 70 лв.

# 264
Здравейте ,
Чета във форума от няколко дни,търся,разглеждам и се чудя /  ще се радвам да ми отговорите и дадете съвет/ относно покупката на пералня.

Имам я от 20 дни, не съжалявам и грам за избора си. Чудесен уред е. Пере страхотно, има чудесни и много адаптивни програми. На сайта на АЕГ можете да видите за всяка програма какви адаптации на Т и центрофуга можете да направите. Тиха е, чува се единствено когато центрофугира и пълни вода.
Електролукс също заслужава внимание, една идея по-нисък клас, но много здрави и читави перални. Наскоро писах за моята, която отново оцеля след 14-години огромен тормоз от моя страна. Веднъж са й сменяни лагери и веднъж четки на мотора. Двата ремонта са на обща стойност 70 лв.

Много ви благодаря за информацията, имала съм от Електролукс хладилник и бях много доволна от него.„
За пералня AEG  ,закупена с транспортен дефект ,със сушилня ,/която сушилня съм пуснала 1 път/ /бях много доволна ,но спря от един път да работи и за съжаление не могат майсторите да намерят някаква платка ,която е изгоряла.

Надявам се когато ги видя и разгледам в магазина моята  нова пералня да си ме "повика".

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G14403BY/p/702464

За тази мнения?

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 16:00 от Катя Радукова

# 265
Ако пералнята със сушилня е била само с транспортен дефект и сравнително нов модел, не ми изглежда логично да няма платка за нея, но нямам личен опит, да кажат Петя и Василев, ако решат да се включат. 

# 266
Скрит текст:
Здравейте ,

Много ви благодаря за информацията, имала съм от Електролукс хладилник и бях много доволна от него.„
За пералня AEG  ,закупена с транспортен дефект ,със сушилня ,/която сушилня съм пуснала 1 път/ /бях много доволна ,но спря от един път да работи и за съжаление не могат майсторите да намерят някаква платка ,която е изгоряла.

Надявам се когато ги видя и разгледам в магазина моята  нова пералня да си ме "повика".

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … G14403BY/p/702464

За тази мнения?
АЕГ имат много по-добри програми и "гъвкаво" регулиране на центрофуга, градуси и допълнителни функции.

Ако пералнята със сушилня е била само с транспортен дефект и сравнително нов модел, не ми изглежда логично да няма платка за нея, но нямам личен опит, да кажат Петя и Василев, ако решат да се включат. 
Ами да, зависи си и от модела.... Няма как да знаем.
Аз съм резервирана към уреди с транспортни дефекти, не защото някаква си драскотина или чукната ламарина ме впечатлява, но е твърде възможно уредът да е паднал от високо/да е изпуснат при носене, да е издрусан здраво при удара и после да се проявят и скрити дефекти, предизвикани от удара. За сушилните пък още повече трябва да се внимава.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 16:15 от petiaivanov

# 267

До колкото разбрах от втория майстор, платките са две ,едната е поправена,но другата /може и да е чип ,да не се правя на много компетентна/във втората ,която е по малка е проблема ,не може да намери донорска ,за да тръгне пералнята.

Иначе майстора каза ,че е много добра и ще я ползвам/ ако я поправи/ дълго време и била доста по добра от това ,което се предлага в момента на пазара.

# 268

До колкото разбрах от втория майстор, платките са две ,едната е поправена,но другата /може и да е чип ,да не се правя на много компетентна/във втората ,която е по малка е проблема ,не може да намери донорска ,за да тръгне пералнята.

Иначе майстора каза ,че е много добра и ще я ползвам/ ако я поправи/ дълго време и била доста по добра от това ,което се предлага в момента на пазара.
Че не се ли поддържат резервни части за по-новите модели при производителя? Щом само веднъж си сушила, не ще да е 100-годишна  Thinking

# 269
Здравейте,
Предстои ни смяна на пералня и сушилня. Спряла съм се на марката Хайер. Досега сме били с 7кг пералня и сушилня. Може ли да ни дадете малко информация, мнения и впечатления от продуктите на Хайер. Благодаря предварително!
Тъкмо сега ще питам за сервиз на пералня Haier. Върши добра работа всъщност и постоянно я ползваме но стана шумна напоследък, на година и няколко месеца е. Модела е HW80-B14979.

Та в момента определено е по-шумна при центрофуга от когато я пуснахме за пръв път и се усещат повече вибрации, но кога е достатъчно шумна за да се оправдае гаранционно обслужване според вас? От Технополис е купена, как протича там процеса, обаждам се и те изпращат човек на адрес да я погледне ли?

Ъпдейт по гаранционното обслужване на Haier от Технополис Варна. Тази марка за град Варна заедно с тези останали марки(CANDY HOOVER ZEROWATT HAIER BEKO LG AEG ELECTROLUX ZANNUSI IROBOT BRAUN TEFAL KRUPS ROWENTA BOSCH ARISTON SNAIGE VESTFROST) се обслужва от БГ-СЕРВИЗ ООД, 070010218. Процедурата е, обаждате се по телефона, те ви записват в списък и ви казват да изчакате да ви се обади свободен екип и да ви каже кога ще дойде на адрес за ремонта. На 02.01.2024 сутринта се обадих по телефона и ми казах че съм записан да чакам обаждане когато излезе свободен екип. Днес сме 13.01.2024 и никой не е звънял. Представете си ако пералнята ми не работеше и ги чаках да дойдат.

Да, ако не ми работеше пералнята най-вероятно щях да съм им звънял вече 10 пъти и да се карам с тях но тя си работи, само си мисля че може да има проблем с лагерите, което не е сигурно, може и от претоварване от време на време да става така шумна при центрофугиране. Така или иначе обслужването е неразумно бавно на тази фирма и трябва да се има в предвид.

Общи условия

Активация на акаунт