Препарати за съдомиялна - 13

• 17 183
  • 343
  •   1
Отговори
# 315
Може да не е по темата, но ако все пак знаете за съдомиялня разположена не нагоре, а легнала , надълго ? Имам на една малка къщичка една ниша ниска и дълга и много ми трябва съдомиалня. Знам че има малки, но бих предпочела не малка, а легнала, дълга.

# 316
Бела чао, няма да те разберат затова казвам, см сапунерки, за тях питаш над шкаф. Не стават. Има ли смисъл. Те са на половина по-евтини но понякога има и по 500 лв. Аз бих си сложил голяма.

# 317
  • На брега на реката
Бела, разбрах те, но не съм вждала такава за битова употреба.

pisnami42, вярно е, че нищо не може да замени ръцете, но те са нужни цял живот и за всичко друго, не само за миене и полиране на съдове.
Мога ли да им спестя усилие, ще го направя!
Аз съм на години, а миялна имам от 12-13  години. Обичам си я и я ползвам с удоволствие. То не значи, че нищо не мия на въка, но не е като да е всичко и да прекарам над мивката часове.
Гела на Лидъл, както писах и по-назад, ползвам само за чинии, чаши, купи от салата и прибори. Справя се отлично на едночасовата програма.
Не бих изхабила "силна" капсула за леко замърсени съдове и още повече, че капсулите ги ползвам само на интензивната програма, която е по-дълга, на по-висока Т и с по-добро изплакване.

# 318
И аз харесвам Fairy всичките разновидности. Finish  не харесвам и не ползвам - надраха ми доста чаши преди време. Somat капсули/гел не съм ползвала. Какви са впечатленията ви?
Хупих веднъж Сомат екселанс капсули — У-ЖАС-НИ!

# 319
  • на дъното
Здравейте отново 🙂
Да попитам коя сол харесвате и така също нужно ли е да ползвам препарат за гланц ако използвам капсулите на FAIRY?
Благодаря 🙂🤗

# 320
Сол купувам почти всяка, включително от Лидл, а ползването на гланц по принцип не е наложително, но по етикет би трябвало да подпомага отмиването на измивния препарат от съдовете, не само сушенето, а и да придава блясък. Сега, дали пък по тях остава гланц, вместо препарат, е отделен въпрос  Simple Smile 
В момента и на двете не слагам гланц, т.е. не съм редовна, ама от време на време зареждам, въпреки че мия само с капсули Феъри, рядко с гел.

# 321
  • София
Здравейте отново 🙂
Да попитам коя сол харесвате и така също нужно ли е да ползвам препарат за гланц ако използвам капсулите на FAIRY?
Благодаря 🙂🤗

Ако използвам капсулите на Fairy, не ви трябва нито сол, нито гланц, защото те съдържат и двете. Иначе, солта си е сол, няма голяма разлика между марките.

# 322
  • На брега на реката
Ей това, не мога да го разбера.
Как действа гланца от капсулата, като още с първото изхвърляне на водата, заминава в канала, а той е нужен в  последното изплакване, за да полира съдовете и подпомогне изсушаването.

Не се заяждам, но наистина не го разбирам.
Има 2 или 3 изплаквания, как се случва?

Моля, някой да ми го разясни, ама като на дете.

# 323
Предполагам, че принципът е същият като при капсулите за пране – обвивките на различните съставки се разтварят по различно време и на различни етапи от цикъла.
Неслучайно производителят предупреждава да не се нарушава обвивката, да не се режат, делят и т.н.

# 324
  • София
Ей това, не мога да го разбера.
Как действа гланца от капсулата, като още с първото изхвърляне на водата, заминава в канала, а той е нужен в  последното изплакване, за да полира съдовете и подпомогне изсушаването.

Не се заяждам, но наистина не го разбирам.
Има 2 или 3 изплаквания, как се случва?

Моля, някой да ми го разясни, ама като на дете.

И аз предполагам, че както Как' Сийка казва, има начин гланцът да остане в машината. Само искам да уточня, че гланцът всъщност не полира и не гланцира. Действието на този препарат се изразява единствено в това да промени свойството на водата да стои на капки.

Това свойство се дължи на т.нар. „повърхностно напрежение“, което кара водата, излята върху стъклена маса например, да стои на нещо като кръгче и да „пълзи“. Препаратът намалява това напрежение и съответно водата не се събира на сферични капки върху съдовете, а се оттича почти напълно. Така съдовете изсъхват по-бързо.

Освен това, по този начин върху съдовете и приборите не остават следи от капки, а това подчертава гланца, който стъклото, порцеланът и полираната стомана по принцип си имат. Оттам идва и названието „гланц“ на този  препарат, но то не е особено коректно.

# 325
  • На брега на реката
Да, за полирането и гланцирането, грешно се изразих, но такъв е крайния резултат/ефект.

Ще си направя експеримент с една капсула в гореща вода, за да видя дали обвивката ще се разтвори едновременно или на етапи.

ПП. За рязането е логично да не се прави, не заради това да не се нарушава обвивката /за да може да се разтвори по различно време/, а защото е безсмислено. Течните съставки ще се разлеят и няма как втората половина да бъде съхранена за други ползване.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 06:30 от Бубoлина

# 326
  • София
Какво ще рече легнала дълга... Колко дълга да е? Малките не са чак тоолкова малки, просто са с една кошница, не с 2/3. Иначе не не мисля, че изобщо се правят дълги легнали миялни, перални и сушилни... Но може да си сложите 2малки една до друга.

Честно нищо не разбрах за рязането и кисненето на капсули😅

За солта само знам, че е хубаво да е по-едра и това е единственото, което има някакво значение при избора.

# 327
  • Русе
И как се разбира в плътна картонена кутия колко едра е солта?

# 328
Дрънка по различен начин от ситната, евентуално с напипване.

# 329
  • Русе
Дрънка по различен начин от ситната, евентуално с напипване.

Е, с напипване няма как в кутия. Затова попитах.

Общи условия

Активация на акаунт