Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 069
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Споделихте ли с УНГ, че правите опити и има вероятност да сте бременна? Според мен му кажете и ще ви предпише лекарства, които не биха навредили, защото синузита си е сериозна работа.

# 436
  • Смолян
Да,разбира се,че споделих и точно заради това съм само на Цинан***н ,Кор****я и един спрей.
За мен лично,като усещане не е синузит,защото нямам тежест или болка в главата никаква. Само гъст и жълтеникав секрет предните дни. От вчера е вече воднист и прозрачен.

# 437
Момичета,има ли нещо с което си залъгвате глада.
При мен е нещо страшно,храня се и след няма и 30 мин(дори е много) съм адски гладна.
В 12 г.с съм и имам чувството, че ако продължавам така ще стана слон,но изпитвам постоянен глад независимо какво и колко ям.

# 438
rali_sm Предполагам, че покрай децата имате накрайник за прахосмукачката за дърпане на секрети. Пръскате физ.р-р и дърпате с него, а след това капете/ пръскайте сребърна вода. По този начин не позволявате на бактериите да се въдят на спокойствие. Има и един начин за промивка със спринцовка, но аз не го владея. Ако ви е интересно, има клипчета в нета. Освен това, момичетата тук споделят разни спрейое и капки, които стават за бремени, можете да пробвате с тях.

# 439
При мен е нещо страшно,храня се и след няма и 30 мин(дори е много) съм адски гладна.
В 12 г.с съм и имам чувството, че ако продължавам така ще стана слон,но изпитвам постоянен глад независимо какво и колко ям.

Огладнявам една идея по-рано, от колкото преди. Но не е на половин час. Ям един банан преди обяд, някъде около 10-10.30 и следобед едно барче. След вечеря мога да хапна някоя ябълка. В 14 г.с. съм.

# 440
Точно в този период имах най-голям апетит и бях постоянно гладна.Сега съм в края на 8-ми месец и  апетита ми намаля доста,и да искам не мога да ям много,защото бебето ми притиска стомаха и ми става тежко.

# 441
Здравейте. Случвало ли ви се е да имате запек и ако да какво взимахте? В 9г.с. съм. Вярно,че ям малко заради гадене,но все пак знам,че редовното изхождане е важно.

# 442

И аз съм така, но нищо не го залъгва. Опитвам се да ям плодове, когато усетя глад, защото и аз ще стана много голяма, ако ям непрекъснато.
За запека - аз съм на лактулоза сироп. Е, не е като Дулколакс Пико като ефект, обаче е единственото, което като бременна спокойно можеш да приемаш.
И един въпрос: знаете ли в 17то ДКЦ в гр. София кога заседава ЛКК комисията? Моето АГ ме насочи натам за продължаване на болничния (имам едни 30 дни, които са от болнично заведение и те изтичат днес).

# 443
Здравейте. Случвало ли ви се е да имате запек и ако да какво взимахте? В 9г.с. съм. Вярно,че ям малко заради гадене,но все пак знам,че редовното изхождане е важно.
Много пъти съм писала и вероятно ставам прекалено досадна на редовно четящите, но - лаксативен мармалад! По 1 ч.л вечер и на сутринта ... 😉 Действа безотказно!

# 444
Може ли да ми кажете какъв размер трябва да са постоперативните превръзки за след секцио. Нямам идея защо не помня и не откривам инфрмация.
10 на 20см или на 30 или...
преди сякаш пишеше на сайта на болницата, но днес и там не откривам

# 445
  • София

Яж си спокойно сега, че като порастне бебето и ти натика всички органи под гръдния кош няма място и след половин филийка с нещо си като преяла, а и в началото организма си има нужда от повече пауър определено.

# 446
Вас влекат ли ви нездравословни храни? Аз по принцип не ям джуънк, дори не ми харесват особено, но откакто съм бременна ми се ядат предимно пица, други тестени, дюнери, паста и тн. Едвам се удържам 🤨

# 447
  • София
Тестени не е равно на джънк Wink Аз по принцип обичам джънк и сега пък не ми се яде изобщо нито KFC, ни Макдоналдс, нищо такова вече 8 месеца. Но домашна пица хапвам всяка седмица Simple Smile
Ако паста и други тестени Ви липсват много - хапвайте пълнозърнести варианти и готово. Аз си заредих пълнозърнест кус-кус в случай че получа неистово желание да ям нещо такова.
Идеята не е да се лишавате, а да не прекалявате и най-вече да разнообразявате  менюто (тоест да не ядете само тестени или иначе казано само въглехидрат).

# 448
Здравейте, момичета! В 10 г.с. съм и лепнах грип. Имах температура за около 13-15 часа, след което я свалих и останах само кашлица. Температурата ми през по-голямата част беше между 37.3 и 37.7, но за 3 - 4 часа имах и около 38.5-7 Sad Четох, че с Т над 38.5 в първия триместър има шанс за вродени дефекти или преждевременна загуба на плода. Някой минавал ли е през подобна настинка и след това всичко да е било наред?
Благодаря ви предварително.

# 449
  • София
Вас влекат ли ви нездравословни храни? Аз по принцип не ям джуънк, дори не ми харесват особено, но откакто съм бременна ми се ядат предимно пица, други тестени, дюнери, паста и тн. Едвам се удържам 🤨

В тестото и доматите има фолиева киселина и организма си ги търси, в началото си бях луднала по тесто ( аз и без това обичам), а и баща ми прави супер домашни закуски от тесто, но и това е фаза и си минава поне при мен, сега 24/7 ми се ядат само мандарини, но гледам да подлагам преди тях нещо друго все пак да не е на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт