Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 069
  • 770
  •   1
Отговори
# 465
Niss, обикновено за пръв преглед се ходи след десетия ден закъснение на МЦ.

# 466
  • София
Аз отидох на преглед веднага след като се сдобих в един ден с два положителни теста Simple Smile Което пак ще да се пада 7-10 дни закъснение, защото часове няма от днес за утре, така или иначе (в София, де).

# 467
За да се види плоден сак в матката трябва поне 7-10 дни. Ако цикълът е с нормална продължителност.

# 468
А пулс на колко дни закъснение обикновено се хваща? Забравила съм Grin

# 469
Аз отидох на първи преглед на 15тия ден от закъснението и тогава чухме пулс. Из отчетните теми обаче съм виждала да пишат различни дни мамите.

# 470
Ми при мен беше на 9 дни от закъснение на 23.09 видяхме плоден сак с жълтъчно мехурче, да кажем на 20 дни от закъснението на 04.10 чухме и пулс. Моят цикъл е много нередовен и възможно дните да не са точно така, но помня датите с прегледите.

# 471
А пулс на колко дни закъснение обикновено се хваща? Забравила съм Grin
14 дни след закъснението на цикъла вече се чуваше пулс при мен Simple Smile

# 472
Поне 6гс

# 473
Аз съм с последен цикъл на 04.12. Записала съм си час на 12.01 и се надявам да чуем пулс. С ранна овулация съм, теста имаше черта още на 25.12. А на 27.12 беше категорично положителен. Иначе на 12ти ще съм 5 г.с + 5 дни по последен цикъл.

# 474
Здравейте, има ли мами от Пловдив, които да ми препоръчат добър специалист за Женска консултация и магазин за бременни за дрехи.
Единствено в H&M намирам,но не ми харесват

# 475
  • София
Не знам за Пловдив, но в София специализиран физически магазин за дрехи за бременни така и не открих. Все има някъде, ама и обиколки на града не ми бяха особено логични. В H&M имат по 5 парцала в магазините, но онлайн имат доста неща. Същото с LC Waikiki. Иначе Сгушени, Soon mama и т.н. - през Гугъл излизат всичките. В About you има доста модели.

# 476
Kamerans имат mamalicious, много са хубави.

# 477
Момичета ,здравейте за много години!Имам въпрос ,прекарах ковид преди месец и аг ми каза да пия още нетаспина ,щяла съм да го пия до самото раждане почти.Малко ми е странно защо така , има ли някоя запозната? И др ми въпрос е на изследванията ми тсх ми е 2.5 и ходих на ендокринолог в Щерев , изписа ми л -тироксин пак до раждането и след това 3 м. изследвания за да проследим дали е от бременноста .Каза ми че имам като малки кистички,който въобще не я притеснявали да не го мисля най- вероятно от самата бременост  .Какво мислите вие

# 478
  • София
В коя седмица си?
С напредването на бременността кръвта се сгъстява и ако си без усложняващи състояния, това си е окей. Ако си с тромбофилия или както в твоя случай, си карала ковид, възможно да те сложат на аспирин/натаспин, за да се предотвратят тромбози. Аз съм с тромбофилия и изкарах половин бременност само на аспирин (вместо на инжекции хепарин), но като изкарах ковид, д-димер ми се вдигна прекалено и ме сложиха на хепарин и натаспин до края.

# 479
В коя седмица си?
С напредването на бременността кръвта се сгъстява и ако си без усложняващи състояния, това си е окей. Ако си с тромбофилия или както в твоя случай, си карала ковид, възможно да те сложат на аспирин/натаспин, за да се предотвратят тромбози. Аз съм с тромбофилия и изкарах половин бременност само на аспирин (вместо на инжекции хепарин), но като изкарах ковид, д-димер ми се вдигна прекалено и ме сложиха на хепарин и натаспин до края.
23 седмица съм нямам нищо др освен че прекарах ковид преди месец и от тогава го пия .Значи е нормално да си го пия почти до края както каза аг ,по думите ви

Общи условия

Активация на акаунт