Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 057
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не съм специалист, не мога да кажа експертно. Принципно не би трябвало да има никакъв проблем и вероятно АГ е преценил/а, че е нужно.

# 481
  • София
Ковид има свойството да сгъстява кръвта, за да са го изписали сигурно имат нещо предвид, не мисля, че форума е място където да квалифицираме изписване на специфични лекарства като правилно или не.

# 482
Аз просто питам дали има някоя която след ковид е пила такива неща ,не че се съмнявам в опита на АГ .Просто ми е инт дали и др мами са били така ,но и по др места чета ,че след прекаран ковид се пие .

# 483
Момичета имам въпрос дали женската консултация може да започне преди първата фетална морфология, тъй като съм вече в 12 г.с а фаталната ми е насрочена 13-та,тоест може ли да използвам момента за преглед

# 484
  • София
Момичета имам въпрос дали женската консултация може да започне преди първата фетална морфология, тъй като съм вече в 12 г.с а фаталната ми е насрочена 13-та,тоест може ли да използвам момента за преглед

Да, стига да си след 11 г.с. мисля, че няма никакъв проблем да се запишеш просто ти трябва направление от личната и отиваш при лекаря, който си избрала.

# 485
Здравейте, някой има ли скорошен опит с фетална морфология при др. Чавеева? Тя ли ви преглежда и колко струва прегледа?
Понеже чета в стари теми , че масово праща някой друг лекар да проведе прегледа тя все заета била...и накрая претупвала нещата . Аз съм на 400 км от София и искам прегледа да е при нея ,но не знам как да св подсигуря че ще бъде тя а няма да ми прати друг..

# 486
Мисля, че беше 180лв. Тя преглежда рискови и по-проблемни и да запазиш час за нея е доста трудно. Доколкото знам когато си имаш час за нея, тя те гледа. Аз въпреки, че се следя в Щерев, никога не се дореждам до нея.

# 487
  • София
Гледа предимно по-сложни казуси. Иначе аз като се следих там оставяше специализанти да направят основния преглед и после тя преглежда набързо. Ако държиш на Щерев Искилиева също е много обстойна. С първата бременност и 3те ФМ ми ги прави тя и бях много доволна.

# 488
Здравейте , някоя мама с повишено тсх , пиене на еутирокс?
Миналата бременност пиех еутирокс , контролирахме тсх , всичко беше наред.
Сега забременях и при положителния тест (преди 2 седмици) тсх, беше 2,3  , а писах си час при ендокринолога , който е идния вторник.
Но днес пуснах контролно да проверя как стоят нещата и е 3,48 , доста се е вдигнало.До вторник направо ще откача.Та ако има някоя по-запозната , в сходна ситуация.Споделете опит или успокоителна дума , че малко да си отдъхна.

# 489
Аз също бях при Искилиева. Стори ми се добра, но не много разговорлива. Аз задавах въпроси. Може би и защото не е имала забележки по плода и за това не е казала нищо. Казах й, че се притеснявам, защото съм на 35 г и влизам в рисковата група, но тя каза, че това е прекрасна възраст и за тях след 42 г е рискова група. Мислех си и аз за Чавеева, но като слушам, че преглеждат специализанти, по-добре втората пак при Искилиева.

# 490
Някой носил ли е такова нещо по време и след бременност и има ли някаква полза от него?

# 491
Здравейте. Знаете ли в Бургас освен Мануелян къде мога да отида за ранен биохимичен скриниг?

# 492
  • София
Marbellaa, моето ТСХ в 6 г.с беше 3.6. Увеличиха ми доста дозата, контрола на всеки 30 дни. Очаквах да е доста по-висока стойност, но не. За моя ТСХ доктор Начев е казал, че не е толкова висок. А аз му имам изключително доверие. (Пратих мъжа, че аз лежа предимно.) Просто трябва на всеки 30 дни да се проследява, поне в моя случай е така. Така че споко, не е чак толкова фатално. Знам, че при много високи стойности поставят инжекционен препарат.

# 493
Marbellaa, моето ТСХ в 6 г.с беше 3.6. Увеличиха ми доста дозата, контрола на всеки 30 дни. Очаквах да е доста по-висока стойност, но не. За моя ТСХ доктор Начев е казал, че не е толкова висок. А аз му имам изключително доверие. (Пратих мъжа, че аз лежа предимно.) Просто трябва на всеки 30 дни да се проследява, поне в моя случай е така. Така че споко, не е чак толкова фатално. Знам, че при много високи стойности поставят инжекционен препарат.

Много благодаря!❤

# 494
Моето тсх взе, че падна след трансфера, на 0.02, т3 и т4 малко над горната граница. Май писах тук, не помня. С 37.5 поддържах около 1.5., след трансфера качих на 50, защото обикновено след трансфер скача заради многото допълнителни хормони . В един момент едно сърцебиене, безпокойство, не можех да спя, и това се оказа. Вероятно съм развила гестационна тиреотоксикоза, заради високото чхг щитовидната се бърка и отделя повече тироидни хормони, според Начев. Той ми спря еутирокса, тсх вече е 0.09, но лошото е, че т3 и т4 отиват сега пък към долината граница, и това след само 10 дни без хормон.Честно казано, той доста ме озадачи. Каза, че при тсх 4.3 може и да не е имало нужда от хормон, щом съм с донорска яйцеклетка. Преди това ми беше дал инструкции ако тсх мине 2.5 да почвам хормон, сега ми надърпа ушите, че това важало ако съм с моя яйцеклетка, каквито опити имах преди. Изобщо не разбирам защо, нали бременността си е бременност...Хич не ми обърна внимание като му казах, че откакто взимам хормон се чувствам човек, с тсх над 4 бях абсолютен парцал, можех да спя по 16 часа на ден, и грам енергия, като съм будна. Не знам какво да мисля, противоречие виждам в това, което преди ми казваше, и сега. Хич не мисля, че тсх над 4.3 е ок за който и да било.

Общи условия

Активация на акаунт