Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 82

• 30 040
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
Няма нищо вредно в ултразвуковото изследване. Единственото ново, което научих от една гинеколожка от Марковс е, че професорът не дава да се пуска доплер под 10 г.с. Но УЗИ си остава безопасно изследване.

# 511
Здравейте, ако има мами от Благоевград! Знаете ли Д-р Нели Билева от Благоевград с коя лаборатория работи?

# 512
Две бързи въпросчета към мамите от Варна - коментирано, но пак да попитам - неинвазивния пренатален тест в Св. Марина си отговаря като информация на другите подобни, нали? Ценово разликата е чувствителна и не ми е без значение, а гинеколозите бутат към тези фирми, с които работят. За този тест има по-малко инфо като цяло, 1-2 майки ми писаха в друга тема, но ако още някой в последно време е правил там, ще се радвам да сподели.
Д-р Атанас Александров прави фетална морфология в МЦАР “Св. Анна”, нали?

# 513
Evora,  цената е много по-ниска защото избягват от фирми посредници. Лично говорих с началничката им и каза че работят с диагностична лаборатория (каза ми името ,но го забравих), което смятам е най-доброто, все пак пращат изследвания на пациенти, лежащи в болницата. Отговор имаш до 10 дни, при другите е май по-малко. Аз бях доста притеснена и направих в Cell Genetics и имах резултат за 5 дни, иначе щях да направя при тях. Пробите се пращат в някой ден от седмицата, май понеделник, ако някой реши да прави да провери все пак. Друго предимство е, че ако няма достатъчно материал за самото изследване се повтаря напълно безплатно.

# 514
Две бързи въпросчета към мамите от Варна - коментирано, но пак да попитам - неинвазивния пренатален тест в Св. Марина си отговаря като информация на другите подобни, нали? Ценово разликата е чувствителна и не ми е без значение, а гинеколозите бутат към тези фирми, с които работят. За този тест има по-малко инфо като цяло, 1-2 майки ми писаха в друга тема, но ако още някой в последно време е правил там, ще се радвам да сподели.
Д-р Атанас Александров прави фетална морфология в МЦАР “Св. Анна”, нали?

Доколкото съм запозната и др Атанас Александров прави фетална.
Но аз бих ви препоръчала баща му др Кателия Александров! Страхотен е! Hands V
Правеха фетална на 7ми етаж в Аг болница, но мисля че са се преместили вече на новото място до Кат, така че е най-добре да се обадите и да попитате.

Прилагам телефони за информация

# 515
  • малкия йеросалим
Здравейте.Утре ми е датата на цикъла.От няколко дни се чувствам много странно.Болки в кръста, главоболие и замаяност.Разбъркано ми е на корема и като хапна се оправям.Подобни симптоми имах с предишната ми бременност.Не знам дали си внушавам или има нещо..Тест за бременност не съм си правила.Има ли ли сте подобни симптоми преди датата на цикъла?

# 516
Здравейте, при ранна фетална морфология гледат ли вагинално нещо? Как протича прегледа?

# 517
Нищо не са ми гледали вагинално при нито една морфология!
Здравейте, при ранна фетална морфология гледат ли вагинално нещо? Как протича прегледа?

# 518
Благодаря и аз това щях да питам че утре съм на фетална,но 21 гс

# 519
  • София
Ако не успеят да огледат добре с коремен, чак тогава гледат с вагинален ехограф. На мен единствено шийката ми я мерят вагинално на ФМ.

# 520
На първата фетална не са ми я мерили. Само АГ ми я мери. Феталната беше само с коремен и пуснаха мъжа ми.

# 521
  • Сливен
И на трите морфологии, ме гледаха само коремно.

# 522
  • София
Не мен на първата ми гледаха шийката вагинално, но не знам дали не е защото имам предистория и ми предстои серклаж.
Със сина ми прегледите са били коремни само.
Иначе с коремния ми казаха,че плацентата била задна висока,после с вагиналния изведнъж се оказа още ниска 😒
Вие помните ли при вас кога се вдигна?

# 523
Чувала съм че има лекари които гледат вагинално ако бебето се е завъртяло и нямат видимост, моята лекарка дори да няма видимост ме изпраща да се разходя.

# 524
  • София
Момичета, от 2 нощи не мога да спя - въртя се и на никъде не ми е удобно. Мисля да си взема възглавница за бременни, обаче има супер много видове, форми и размери. Бихте ли ми препоръчали - с коя сте се чувствали най-добре?

Голяма, U-образна, която те обгръща от всички страни ли...C-образна, която е само от едната страна...малка, която е само за под/пред коремчето...много съм объркана и ще съм благодарна на малко съвети и помощ. Благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт