КОЙ ДА ЗНАЕ? - Тема 1

• 64 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Гледам, че утре пак ще участват съпругата на Пъдев и Маца, само че този път с разменени отбори. Бързо почнаха да повтарят 🤣. Явно свършиха желаещите

О, разочароващо. И двете не ми харесаха. Маца-та е голяма лигла, съпругата е семпла. Така или иначе смятах да гледам Черешката тази седмица.

# 181
Тази седмица започват новите епизоди на "Черешката на тортата" ,тъй че и аз минавам на Нова. Пък предаването остава на запис .

# 182
Явно дразни единици.
Или го преживейте, или не гледайте - елементарно е.
И мен не ме дразни, както казах - това е шоу, не е състезание за интелектуалци и членове на Менса.
Затова и гостите са така подбрани.
А пък и тук, както и пред ТВ екран аудиторията не е такава, толкова превъзнасяне как нещо не било правилно според нас.....от дивана анонимно “кой да знае“, може всички да се окажем академици....
Ама много точно казано! Големи претенции,голямо мрънкане! Забавлявайте се ,хора! Който иска сериозно предаване,за да провери интелектуалните си възможности да гледа само Стани богат!

ОК, нека е несериозно, нека е шоу, нека въпросите са неясни и недобре дефинирани, ама поне да не учат хората на грешни неща. Ето днес (гледам случайно) въпросът за Луната. Според тях верният отговор е, понеже Луната и Земята се въртят с еднаква скорост около оста си. Е да де, ама не е баш така, а малко различно - времето, за което Луната се завърта около Земята, е равно на времето, за което извършва ротация около оста си. Това се казва синхронно въртене

Ти съгласна ли си детето ти да запомни обяснението от това шоу и утре да се издъни на изпит в училище?

# 183
  • Другата България
Ако разчитаме на ТВ ШОУ да подготвя децата ни за изпити в училище, както и на това да не можем да им обясним, че това наистина е ШОУ с развлекателен характер по-скоро, отколкото с образователен, то не са ни виновни продуцентите на въпросното ШОУ.

# 184
  • Разпиляна във въображението
Това с коалата ме изненада, а звуците са наистина адски грозни. И това било любовен зов Simple Smile

# 185
Доколкото видях в сайта на Нова над името "Непобедими заедно" е снимката на предаването "Един за друг".
Къде сте видели такова нещо? Може ли линк или скрийншот? На страницата на "Непобедими заедно" в сайта на НОВА няма снимка на "Един за друг", интересно къде видяхте такава снимка?
Дори и цяла игра да се справят добре, както днес, накрая един въпрос дъни всичко.
Да, но го дъни в рамките на една игра, на един епизод. А тази публика с едно ходене снима по няколко епизода. Тоест ...няма да е капо̀ за един цял ден. Все в някоя от игрите ще спечели.
Ето това е линкът, на който пише "Непобедими заедно", а над името на предаването все още има снимка на "Един за друг".
https://nova.bg/casting
Скрит текст:

# 186
Днес ме изуми Маца, която изброяваше кои езици може да знае един кандидат за ФБР и тя изцепи “американски” като не добави след него английски и Милица я допълни “И британски английски”.

Как ме е яд на Милица! Има познания и сякаш нарочно се цепи на последния въпрос. Как може да отговориш, че Франция ще спре да произвежда вино? Толкова очеваден беше отговорът със зоните, че няма на къде!

# 187
Ако разчитаме на ТВ ШОУ да подготвя децата ни за изпити в училище, както и на това да не можем да им обясним, че това наистина е ШОУ с развлекателен характер по-скоро, отколкото с образователен, то не са ни виновни продуцентите на въпросното ШОУ.

Не, не разчитам. Но някой все ще запомни, защото нали казаното по телевизията се счита за вярно. Ако пък не ги е грижа, тогава да си сложат един банер "това е шоу и верността на отговорите не е гарантирана".

# 188
  • Другата България
Blush
Пак ще кажа, че ако родителят не е обяснил на детето, че гледа делнично комедийно куиз шоу
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%B9_%D0%B4%D0%B0_%D … BD%D0%B0%D0%B5%3F, няма как да очаква ТВ медия да я “е грижа“ за собственото му дете.
А това за банера е типично в духа на ШОУ-то - комедийно пред/по/ложение. Както и другото - че казаното по ТВ се считало за вярно, в някакви развлекателни предавания. Те в новините лъжат, какво остава за другото!
И съвсем излишно /за мен/ издребняване.

# 189
  • European Union
Merri_An, явно не си чела темата за "Последният печели". Там да видиш какво е издребняване.

# 190
  • Другата България
Е, от дивана вкъщи всички сме академици, поне. Grinning

# 191
Не го следя систематично шоуто, но ме забавлява, когато попадна на него. Забелязвам, че и децата ми се заглеждат и забавляват с него, а това рядко се случва с подобни предавания от БГ.
Въпросите са забавни и интересни, макар понякога подвеждащо зададени и с не съвсем пунктуално точни отговори. Водещият си е пообрал натуралната лиготия, стои на място, харесва ми. Пъдев и Милица ме забавляват, дори факсовите реакции на Милица, на моменти свръхстранни, обикновено са интересни. Това правило с отговора на публиката, който се маркира задължително, не е дообмислено особено.
Като цяло - положително. Свежо нещо в ефира. Харесва ми.

# 192
  • Mediterraneo
И аз от няколко дни гледам да си пускам шоуто вечер. Винаги съм харесвала Кадиев, Милица- не толкова, но не успява да ме издразни много. Забавно и леко предаване.
Само не схванах защо и как раздават парите на публиката, малко ми тъпее като замисъл.

# 193
Не съм във възторг от участието на Маца,днес пак.Пъдев ме дразни,мин.седмица със Зомбори ми дойдоха в повече.Точно този тип съвременни,успяли мъже не ми допадат.Лигните замаскирани изкуствено като  приповдигнато настроение,позитивизъм и чувство за хумор,ме отблъскват.Не знам колко пъти изпращаха целувки на съпругата,докато се правят на небрежни шегаджии.Нормално е да не знаят отговори не,че аз ги знам всичките,но те дори не си правят труда поне да проумеят въпросите и да порасъждават.Милица поне го прави.

# 194
Как се разбира "челно сблъскване"? Аз защо си мисля, че е когато две неща се движат едно срещу друго и се сблъскат с предните си краища, например "челен сблъсък между автомобили".

Общи условия

Активация на акаунт